a-sharkoon-bemutatta-rgb-flow-szamitogephazat

A Sharkoon bemutatta RGB FLOW számítógépházát

2019. október 16. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta új midi ATX számítógépházát, az RGB LOW-ot, mely a minimalista megjelenésre alapoz, amihez két címezhető RGB szalag párosul. A ház belsejében elegendő hely van a megfelelő hűtés kiépítéséhez, mely hat darab ventilátor beszerelését, vagy nagyméretű radiátorok elhelyezését jelenti. Ezen felül többféle lehetőség van HDD és SSD adattárolók rögzítésére is. 

A már említett LED szalagok a ház elején és az oldalsó részén kerültek elhelyezésre, amolyan háttérvilágításként, hisz csak a fények láthatók, a szalagok rejtve maradnak. Az előlapi panel mögött elhelyezésre került két darab 120 mm-es ventilátor. Ezen felül további 120 mm-es légkavaró szerelhető be előre, kettő a felső rész alá és egy darab a ház hátsó részén. Radiátor támogatás is bőséges, hisz akár egy 6,4 cm vastag 360 mm-es hűtős is elfér, de lehetőség van 5,5 cm vastag 280 mm-es radiátor elhelyezésére is a ház felső részén. Porszűrők az előlapi panel mögé, valamint a felső és az alsó részre kerültek, hogy megvédjék a hardvereket a felesleges szennyeződésektől, portól, kosztól. Mindegyik szűrő levehető és gyorsan tisztítható.

Az oldallap egy edzett üveglap, két csavarral rögzítve a gyors eltávolíthatóság érdekében. Az edzett üveglap alul a rejtett LED szalaggal ér véget. A LED szalagok egy integrált LED vezérlővel állnak kapcsolatban, mely vezérlőhöz további LED komponensek csatlakoztathatók és szoftver használata nélkül 14 effektet tudunk kicsikarni belőlük. Az effektek előcsalogatásához a Reset switch használata lesz szükséges, innentől ezzel a gombbal tudjuk vezérelni a címezhető RGB LED-eket. Az alaplaphoz való csatlakoztatás esetén további effektek állíthatók be és a szivárvány minden színe közül választhatunk. Ehhez természetesem kompatibilis alaplapra lesz szükség.

Összesen hat SSD szerelhető be a házba, az alaplapi tálca hátoldalán és a tápegység előtti rejtett részen. A tápegység előtti rekeszekben 2,5 és 3,5 hüvelykes merevlemezek is elhelyezhetők. A nem kívánt zaj elkerülése érdekében a HDD rögzítő pontok alatt gumibakok kerültek elhelyezésre.

Grafikus kártyából 35 cm hossz a megengedett, léghűtéses processzorhűtővel pedig 165 mm-ig mehetünk el. A megengedett tápegység hossz 21,5 cm. Ami a Sharkoon RGB FLOW árát illeti, 55 eurós cédula díszeleg rajta. További információkat a gyártó oldalán találtok. 
Írta: Kocsis Bence