a-sharkoon-bemutatta-skiller-sgk60-billentyuzetet

A Sharkoon bemutatta SKILLER SGK60 billentyűzetét

2021. október 19. Kocsis Bence Periféria hírek

A Sharkoon bemutatta legújabb gamer billentyűzetét, a SKILLER SGK60-at, mely rendelkezik multimédia gombokkal a videók és zenék kényelmes vezérléséhez, valamint makrógombbal is mely előnyös lehet bizonyos esetekben. Az SGK6, alapfelszereltségéhez tartoznak a Kailh BOX mechanikus kapcsolók, mely esetben Red, Brown és White megoldások közül választhatnak a vásárlók attól függően, milyen igényeket támasztanak a billentyűzettel szemben. 

A Brown kapcsolók 45 gramm működési erővel rendelkeznek észlelhető működési ponttal, nem észlelhető kapcsolási ponttal, valamint 1,8 mm-es működési távolsággal. A White kapcsolók is hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, viszont a kattintási pont észlelhető. A Red kapcsolók esetében lineáris kapcsolókról beszélhetünk, ahol sem a működési, sem a kattintási pont nem észlelhető. Mindhárom esetben 80 millió leütés a tervezett életciklus. 

A gombok kettős befecskendezésű PBT megoldások, melyek nagyon tartósak. A szélek gyémánt vágással lettek kialakítva, így kimondottan precíz kialakításúak. 

A billentyűzethez tartozó szoftver segítségével az RGB világítás minden képessége előcsalogatható, a gomboktól kezdve a billentyűzet szélein található Edge Light-ig. A gombok 15 megvilágítási effektre képesek, míg az Edge Light 10 különféle látványvilágot képes visszaadni. A szoftver rendelkezik makróvezérlővel is, mely összesen 390 műveletet tartalmazó makrót tud rögzíteni. 

A Sharkoon SKILLER SGK60 már elérhető 89,90 eurós ajánlott fogyasztói áron. További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: