a-sharkoon-bemutatta-tg6-rgb-szamitogephazat

A Sharkoon bemutatta TG6 RGB számítógépházát

2019. október 30. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bejelentette TG6 RGB számítógépházát, melyet a gyártó olyan felhasználók számára alkotott meg, akik semmit nem szeretnének rejtegetni a számítógépükből. Ez a midi torony , ATX számítógépház elegendő helyet biztosít a nagy teljesítményű hardverek számára, melyeket aztán a felhasználó büszkén meg is mutathat, hisz a TG6 RGB egy egzett üveg oldallappal érkezik. Persze nem minden lesz látható, hisz az alsó rész teljesen fedett, ahová a tápegység a kábelezés nagy része és a 3,5 hüvelykes merevlemezek kerülnek. Az előre bújtatható kábelek számára egy félig rejtett nyílás áll rendelkezésre, mely az alaplap jobb oldali részéhez - 24 pines csatlakozó, grafikus kártya tápkábele és SATA kábelek - vezet. 

A ház előlapi panelje mögött három darab 120 mm-es címezhető RGB világítással rendelkező ventilátor kapott helyet, ezen felül a hátoldalra további 120 mm-es, ugyancsak címezhető RGB világítással ellátott ventilátor került beszerelésre. A ház elülső része is átlátszó, így nagyon jól láthatók a ventilátorok. A szellőzésük az előlapi panel oldalsó részén lett megoldva. Ha már a szellőzésnél tartunk, a ház kimondottan jó tulajdonságokkal rendelkezik, hisz a már említett négy légkavarón felül radiátor és több 120 és 140 mm-es ventilátor is beszerelhető. 

A világítás testreszabhatóságát egy 8 portos RGB vezérlő oldja meg, mely 20 különféle módot képes előcsalni a ventilátorokból. Természetesen kompatibilis alaplapok esetén szoftveres vezérlésre is lehetőség van. 

Ami a további kompatibilitást illeti, a ház támogatja az ATX, micro-ATX és mini-ITX alaplapokat, grafikus kártyából a 400 mm a megengedett maximális hossz, léghűtéses processzorhűtővel pedig 165 mm-ig mehetnek el a vásárlók. Az előlapi opcionális radiátor megengedett maximális vastagsága 55 mm lehet. A hát a már említett két darab 3,5 hüvelykes meghajtóhely mellett 4 darab 2,5 hüvelykes helyet is biztosít. Az előlapi i/O panelen az audió csatlakozók mellett 2 darab USB 2.0 ás két darab USB 3.0 port is helyet kapott, 

A Sharkoon TG6 RGB számítógépház már elérhető 85 eurós ajánlott fogyasztói áron. További információkért látogass el a gyártó oldalára.

Írta: Kocsis Bence