a-sharkoon-bemutatta-tg6m-rgb-szamitogephazat

A Sharkoon bemutatta TG6M RGB számítógépházát

2021. június 10. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta TG6 RGB ATX számítógépházának hűtésoptimalizált változatát, a TG6M RGB-t, mely azok számára nyújt alternatívát, akik intenzívebb légáramlásra vágynak, a "TG" elnevezés a Sharkoon esetében azt jelenti, hogy a gyártó komoly figyelmet fordít a légáramlás optimalizálására, ennek köszönhetően a edzett üveg előlapot hálós rács váltotta fel, innen ered a plusz "M" betű (mesh). 

A hálós elülső panelnek köszönhetően a TG6M RGB folyamatosan optimális levegúáramot tud biztosítani a főbb komponensek számára. Az előlap mögött három darab 120 mm-es címezhető RGB világítással rendelkező ventilátor kapott helyet, melyek gumírozott érintkezési pontokkal kerültek beszerelésre, látható csavarok nélkül, egy monduláros keretben. A negyedik, hátulra elhelyezett ventilátor boztosítja, hogy a beszívott, a gép működése közben felmelegedett levegő minél előbb távozzon a gépházból.Ezen felül további három darab 120 mm-es, vagy két 140 mm-es ventilátor szerelhető be. Az előlapi panel mögött, illetve a gépház alján elhelyezett porszűrők biztosítják a pormentes működést. 


A leszerelhető ventilátor tálcának köszönhetően a ház kompatibilis a méretesebb folyadékhűtésekkel, így akár egy 360 mm-es radiátor (maximálisan 5,2 cm vastag) is beszerelhető. A gépház edzett üveg oldalpanellel rendelkezik, melynek köszönhetően teljes mértékben látható a gépház belseje. A Sharkoon megszokott módon biztosít egy beszerelt RGB vezérlőt, mely akár nyolc LED elem (ventilátor, LED szalag) csatlakoztatását teszi lehetővé. Így a  ventilátorokat az 5V-D-Codec-G, vagy 5V-D-G típusú csatlakozók megléte esetén szoftveresen testreszabhatunk, vagy manuálisan a vezérlős segítségével is állítgathatunk. A manuális vezérléssel 20 féle effekt csalható elő és lehetőség van a fények kikapcsolására is. 

A TG6M RGB ugyanakkora helyet kínál a komponensek számára, mint elődje, ami egy 40 cm hosszú grafikus kártya, 20,5 cm hosszú tápegység, három darab 3,5 hüvelykes / négy darab 2,5 hüvelykes merevelemez beszerelését teszi lehetővé kábelrenmdező nyílásokkal. 

A T6GM RGB 87,90 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira. További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence