a-sharkoon-bemutatta-uj-atx-szamitogephazait

A Sharkoon bemutatta új ATX számítógépházait

2019. december 15. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon két új ATX számítógépházat mutatott be, melyek az RGB LIT 100 és RGB LIT 200 névre hallgatnak. A két, lenyűgöző külsejű ház edzett üveg oldallappal és elülső lappal rendelkezik, ezen felül címezhető RGB LED ventilátorokat kaptak hátra, valamint az oldalsó üvegpanel alatt egy LED szalag is helyet kapott. Mindkét ház előlapja mögött színes mintázat rajzolódik ki, egymástól kicsit eltérő stílusban. 

Mindkét ház előlapja mögött egy 120 mm-es ventilátor kapott  helyet, mely a hátsó RGB-s ventilátorral együtt dolgozik a ház megfelelő hűtésén. A két elhelyezett ventilátoron felül további két légkavaró szerelhető be a ház elejére és kettő a ház felülső részére. A vízhűtések telepítése egyik házban sem jelent különösebb problémát. Elől 6,4 cm vastag radiátor helyezhető el. a tetőn pedig 5,5 cm vastagság a megengedett. 

Az RGB LIT házak nemcsak elegánsak, de még belülről is meggyőzőek. Olyan hasznos funkciókkal lettek ellátva, mint a rejtett tápegység rekesz, a kábelrendező nyílások, valamint porszűrők, melyek a tiszta, rendezett belsőért felelnek. Ezen felül elegendő hely van egy 35 cm hosszú grafikus kártya beszerelésére, vagy egy 157 mm magas léghűtéses processzorhűtő rögzítésére. 

Mindkét ház akár hat SSD-t is képes fogadni, melyek az alaplapi tálca hátoldalán , vagy a tápegység rekesz alatt helyezhetők el. Természetesen HDD is beszerelhető a mobil rekeszekben. Ami az árakat illeti, a Sharkoon RGB LIT 100 és RGB LIT 200 egységesen 59,90 euróba kerül. 

További információkat a gyártó oldalán olvashattok. Írta: Kocsis Bence