a-sharkoon-bemutatta-uj-elegans-szamitogephazait

A Sharkoon bemutatta új, elegáns számítógépházait

2024. február 24. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta legújabb számítógépházait, melyek érdekessége, hogy az előlap kialakításánál valódi fát használtak. A ház két változatban válik elérhetővé, hisz rendelkezésre áll egy edzett üveg oldallappal, a belső feltárása érdekében, míg a másik, a mindkét oldalon perforált oldallappal a légáramlásra koncentrál. 

A Rebel C70 RGB esetében az előlap fa kialakítása harmónikusan illeszkedik olyan környzetebe, mint a nappali, vagy a dolgozószoba, ahol nagyobb arányú a természetes anyagok megjelenése. Az előre telepített RGB ventilátorok speciális melegfehér megvilágítási móddal is rendelkeznek. 


Az üveg helyett fém oldallappal rendelkező ház a panelfelületek perforációjának köszönhetően lágáramlás terén jól teljesít. Természetesen az edzett üveg oldallappal rendelkező modell is számos perforált felülettel rendelkezik és mindét modell számos ventilátor beépítését teszi lehetővé az erős légáramlás érdekében. A négy előre telepített, 120 mm-es, címezhető RGB világítással rendelkező ventilátoron felül - melyek a ház hátulján és elején találhatók - a felső panel alatt 3 x 120 mm ventilátorhely áll rendelkezésre, mely lehetővé teszi egy 360 mm-es folyadékhűtéses radiátor beszerelését. 

A gépház legfeljebb három darab 3,5 hüvelykes HDD, vagy három 2,5 hüvelykes merevlemezt képes fogadni, ezhen felül léghűtéses processtorhűtő esetén 165 mm a megengedett magasság, ráadásul grafikus kártyák 40 cm hosszúságig kényelmesen elhelyezhetők. Alternatívaként a grafikus kártyák függőlegesen is elhelyezhetők a külön megvásárolható Rebel C sorozatú Verticalo Graphics Card Kit 4.0 segítségével. 

A ház rendelkezik USB Type-C porttal, valamint két USB 3.0 porttal és természetesen mikrofon / fejhallgató kimenettel is. Érdekesség, hogy a gyártó az edzett üveglapos és perforált paneles változat - Rebel C70M és C70G -  esetében is 119,90 eurós ajánlott fogyasztói árat javasolt. 

Írta: Kocsis Bence