a-sharkoon-bemutatta-uj-elite-shark-ca200-sorozatu-szamitogephazait

A Sharkoon bemutatta új, Elite Shark CA200 sorozatú számítógépházait

2019. július 03. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bejelentette legújabb számítógépházait, az Elite Shark sorozatba érkező CA200M és CA200G modelleket. Mindkét ház esetében fontos volt az elegancia és a funkcionalitás és a high-end hardverek támogatásának képessége. Természetesen edzett üveg oldalpanelek sem maradhattak le a házakról, ahogy az RGB LED világítás sem.

Az Elite Shark CA200M esetében az edzett üveg oldallapon felül az elülső panel hálós kialakítást kapott annak érdekében, hogy nagyobb mennyiségű levegő áramolhasson be a számítógépházba Ennek persze a hátránya az, hogy elölről nem láthatunk be a ház belsejébe, de az ideális légáramlás ebben az esetben előtérbe kerül. Az oldallap nyitható, így könnyű hozzáférést biztosít az alkatrészekhez.

Az Elite Shark CA200G a testvérhez hasonlóan edzett üveglapú oldallappal rendelkezik, egy különbség azonban van a két modell között, méghozzá az, hogy a CA200G esetében rácsos előlap helyett üveg panelről beszélhetünk. Ez az üveg panel kicsit sötétített, fényvisszaverő felülettel ellátott megoldás, így az RGB világításnak tökéletes táptalajt biztosít.

A házak az ATX és E-ATX alaplapok mellett támogatják az akár 42 cm hosszú grafikus kártyákat is, továbbá 165 mm magas léghűtéses processzorhűtők beszerelésére van lehetőség. A tápegység maximális hossza 24 cm lehet, ami pedig a merevlemez támogatást illeti, négy 3,5 hüvelykes és hat 2,5 hüvelykes adattároló építhető be.

Az ATX és az E-ATX alaplapok mellett a 42,5 cm-es hosszúságú grafikus kártyák a CA200M és a CA200G teljes tornyaiban is megtalálhatók. Továbbá, a CPU hűtők 16,5 centiméteres magasságig és a tápegységek legfeljebb 24 cm hosszúak. 2,5 hüvelykes merevlemezek és hét 2,5 hüvelykes SSD-k telepíthetők.


Mindkét ház LED világítással van ellátva az elülső panelen, emellett egy 120 mm-es , címezhető világítással rendelkező ventilátor is helyet kapott a hátsó panelen. A házba még számos ventilátor beszerelhető, melyek a kompatibilis alaplapokkal vezérelhetők, de akkor sincs baj, ha nincs ilyen alaplapunk, hisz a ház kapott egy integrált RGB LED vezérlőt is.

Az Elite Shark CA200 sorozatú házak esetében a grafikus kártya telepítésére nincsenek korlátok, hisz a szokásos elhelyezés mellett függőlegesen is beszerelhetők, melyhez a PCI Express adapter külön kell megvásárolni.

A házakban összesen 7 ventilátorhely található és egy időben két radiátor szerelhető fel, melyeknek maximális mérete 420 mm (elől, felül pedig 360 mm) lehet. Extrának mondhatók még a porszűrők is, melyek megkönnyítik a ház belsejének tisztán tartását.

Ami az árakat illeti az Elite Shark CA200M és CA200G 119 dollárba fog kerülni.

Írta: Kocsis Bence