a-silentiumpc-bejelentette-armis-ar5x-tg-rgb-szamitogephazat

A SilentiumPC bejelentette Armis AR5X TG RGB számítógépházát

2019. február 22. Kocsis Bence Gépház hírek

A SilentiumPC bejelentette legújabb Armis sorozatú számítógépházát, az Armis AR5X TG RGB-t, mely, ahogy a neve is mutatja, az elődhöz képest már RGB világítással rendelkezik. Az Armis AR5X TG RGB két, edzett üveg lappal rendelkezik az oldalsó és az elülső részen és teljesen RGB-kompatibilis, négy Sigma HP Corona RGB 120 mm ventilátorral rendelkezik.

A minimalista kialakítással megáldott ház az üveglapok ellenére kimondottan jó hűtési tulajdonságokkal rendelkezik az oldalsó szellőzőknek és a hálós felső résznek köszönhetően. Az elülső részen elhelyezett három Sigma HP Corona RGB 120 mm-es ventilátor a hátsó, hasonló modell felé tolja a beszívott levegőt, így biztosítva a kiváló hűtést. Fontos megemlíteni, hogy a házba összesen 8 ventilátor szerelhető be.

A belső kialakításra sem lehet panasz, hisz kimondottan stílusos és letisztult, széleskörű kompatibilitással rendelkezik. A ház támogatja az ATX, micro ATX és mini-ITX alaplapokat és bőséges helyet biztosít az akár 350 mm hosszú grafikus kártyának, valamint a 162 mm magas processzorhűtőnek. A folyadékhűtéses támogatás is megoldott, a 120, 140, 240, 280, de még a 360 mm-es radiátorok is gond nélkül beszerelhetők. Átgondolt a 3,5 és 2,5 colos merevlemez kialakítás is, hisz két SSD, és két SSD / HDD szerelhető be a házba. Ezen kívül a tápegység rekesz teljesen fedett, így a felesleges kábelek elrejthetők, javítva az összképet.

Az elülső és felső részen található szellőzők porszűrői könnyen eltávolíthatók és tisztíthatók, ezen felül a az alaplap és a rá építhető processzorhűtő könnyen szerelhető a kialakított kivágásoknak köszönhetően. Az RGB világítás manuálisan vezérelhető az elülső panelen elhelyezett kontrollernek köszönhetően, de kompatibilis alaplap esetén szoftveres vezérlés is szóba jöhet. A házba épített Aurora Sync PRO RGB / PWM vezérlő segítségével maximálisan 6 ventilátor felett vehetjük át az uralmat.

A SilentiumPC Armis AR5X TG RGB számítógépház már elérhető 79 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

További információkat a gyártó oldalán találtok.Írta: Kocsis Bence