a-silentiumpc-gear-bemutatta-gem-plus-gamer-egeret

A SilentiumPC Gear bemutatta GEM Plus gamer egerét

2021. augusztus 12. Kocsis Bence Periféria hírek

A SilentiumPC Gear, a gyártó gamer eszközökért felelős divíziója a napokban bejelentette GEM Plus egerét a gamer portfóliójának kiegészítéseként. A GEM Plus egyik fő előnye, hogy rendkívül könnyű, mindössze 67 gramm, ezen felül a legmodernebb PixArt PMW3370 érzékelővel lett ellátva, melynek maximális felbontása 19000 DPI. Továbbá az 1-2 mm között állítható LOD (Lift-Off Distance) érték kimondottan vonzóvá teszi az egeret az Esport játékosok körében. A Kailh GM 8.0 mikrokapcsolók nagyon strapabíróak, 80 millió kattintásnyi élettartamra képesek, melyekhez hozzájön még a lágy és rugalmas fonott kábel, mely szinte észrevétlenül tartja a kapcsolatot az egér és a számítógép között a játék közben.

A már említett optikai szenzor felbontástartománya széles skálán mozog, így alkalmazási területtől függően a játékosok, vagy felhasználók 50 és 19000 DPI között tudnak változtatni. Az ultragyors Kailh GM 8.0 mikrokapcsolóknak köszönhetően kevesebb, mint 2 ms-ot vesz igénybe a gombnyomás regisztrálása és információ továbbítása közötti idő. A pehelysúly ellenére az egér kimondottan masszív, tartós. Az oldalsó rész csúszásgátló felület apró háromszög formájú motívumokkal vannak maratva gondoskodva az ujjak stabil tapadását, így a felhasználó nem veszíti el a fogást. A minimalista dizájn kimondottan kényelmes, stabil fogást eredményez. Az egéren három zónás RGB világítás kapott helyet, ami kimondottan jól mutat. Az összes zóna címezhető RGB világítása testreszabható szoftveresen. A görgő körül, az S-logó alatt és az egér hátsó részén elhelyezett sáv egyedileg állítható, vagy a három rész szinkronizálható is.

Az alsó részen PTFE felület található, ami gondoskodik a zökkenőmentes mozgatásról. Ez a felület mind a normál, mind a "speed" tipusú egérpadoknál gond nélkül használható. A SilentiumPC Gear GEM Plus 45 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira. További információkat a gyártó oldalán találtok.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: