a-sony-bemutatta-a-frissitett-vekonyabb-playstation-5-konzolokat-az-unnepi-szezonra

A Sony bemutatta a frissített, vékonyabb PlayStation 5 konzolokat az ünnepi szezonra

2023. október 12. Kocsis Bence Konzol hírek

Az ünnepi szezon közeledtével a Sony bejelentette, hogy új PlayStation 5 modell kerül a piacra. A játékosok változó igényeinek kielégítése érdekében a Sony konzolokért felelős mérnöki, mérnökcsapata új formát alkotott. Ugyanazok a funkciók, ugyanaz a teljesítmény, ami eddig is szerethetővé tette a PlayStation 5-öt, most kisebb méretben lesz elérhető, valamint csatlakozathatóságot biztosít Ultra HD Blu-ray meghajtó és 1 TB-os SSD számára a megnövelt tárhelyért és rugalmasságért.  

Az új PS5 térfogata több, mint 30%-al csökkent, míg tömegéből 18, illetve 24%-ot faragtak le a készítők a korábbi modellekhez képest. Azok, akik a digitális verziót vásárolják meg nem kerülnek zsákutcába, hisz később felszerelhetik a PS5-höz készült Ultra HD Blu-ray meghajtót, mely 119 eurós áron lesz külön megvásárolható.

Az új modell novembertől lesz elérhető először az Egyesült Államokban, majd folyamatosan kerül kiskereskedelmi forgalomba a világ minden táján. Amint elfogy a meglévő készlet, onnantól csak az új változatok lesznek elérhetőek, tehát alapvetően a választék nem fog bővülni, mindössze pár hónapos átfedés lesz.  

Ami a konzol árazását illeti, a PS5 meghajtósváltozata 549,99 euróba fog kerülni, míg a digitális változat 449,99 euróért szerezhető be. Az új modellhez egy új Vertical Stand is készült, mely 29,99 euróba fog kerülni. 2024 elejétől számos új PS5 burkolat lesz elérhető, beleértve a teljesen matt fekete színt, valamint a vulkán vörös, kobaltkék, ezüst színeket. A burkolatok 54,99 eurós áron lesznek beszerezhetőek.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: