a-sony-bemutatta-xperia-e4-okostelefonjat/2015/02/10

A Sony bemutatta Xperia E4 okostelefonját

2015. február 10. Kocsis Bence

A Sony a mai napon bemutatta új Xperia E4 okostelefonját. Az Xperia E4 texturált felülete és vékony, lekerekített OmniBalance kivitelezése nagyon kényelmes fogást biztosít, míg megnövelt karcállóságú kijelzője igazán tartóssá teszi. Emellett az Xperia E4 olyan dizájn elemeket tartalmaz, amelyekkel általában csak csúcskészülékek esetén találkozhatunk, mint például az Xperia csúcsmodellek védjegyévé vált alumínium bekapcsoló gomb.

08_Xperia-E4_BUS_OTS_075-72dpi

A Sony legújabb okostelefonjai gyorsan híressé váltak a hosszú akkumulátor idejüknek köszönhetően. Az Xperia E4 tervezői a korábbi fejlesztésekből merítve egy erős 2300mAh teljesítményű akkumulátort helyeztek a készülékbe, amely 2 napos üzemidőt biztosít.

A akkumulátor idő mellett a sebesség is kitüntetett szerepet kapott. A magas teljesítményű 1.3 GHz Quadcore processzor gyors működése azt jelenti, hogy több alkalmazás futtatható, közben böngészés és streamelt videóklejátszása egyszerre megoldható. A processzor és az 1GB RAM magas teljesítményt, valamint gyorsaságot biztosít az akkumulátor lemerítése nélkül. A 8GB belső tárhelyen az összes kedvenc tartalom elfér. A magas minőségű szórakozásról az 5 colos átmérőjű, 960x540 pixelfelbontású IPS panellel ellátott kijelző és a Sony legkiválóbb hangszórói gondoskodnak.

002

Az 5 megapixeles HDR képes hátlapi kamera és seregnyi szórakoztató alkalmazással a képek készítésének és kezelésének számtalan lehetőségét biztosítják. Az alkalmazások között megtalálható például az AR fun, a Live on YouTube, a Portrait retouch, a Sound photo, a Timeshift burst, AR effekt, Social live, Kreatív effekt és a Sweep panoráma. Az elülső 2 megapixeles kamera alkalmas jó minőségű szelfik készítésére. A képeket a szelfi alkalmazás használatával még tovább tökéletesíthető.

Az új Xperia felhasználók részére az átköltözés teljesen problémamentes és rendkívül gyors másik Android, iOS vagy Blackberry készülékekről. Az Xperia  Transfer alkalmazás lehetővé teszi a névjegyzék, a képek, a könyvjelzők, az alkalmazások, a zene, az üzenetek és minden egyéb adat zavarmentes áthelyezését. Így a fontos adatok és tartalmak elvesztése miatt sem kell aggódni.

02_Xperia-E4_black_group-72dpi 03_Xperia-E4_white_group-72dpi

Az Xperia E4 remek választás azok számára, akik egy könnyű, de minőségi okostelefonra vágynak rengeteg szórakozási lehetőséggel és hosszú idejű teljesítménnyel. A termék február közepétől kerül bevezetésre, és Dual Sim verzióban is elérhető lesz.A telefon ára és hazánkban történő hivatalos megjelenése egyenlőre nem ismert.

 

Írta: Kocsis Bence