a-tcl-bemutatta-a-vilag-legnagyobb-qd-mini-led-tv-jet-es-qled-pro-termekvonalat

A TCL bemutatta a világ legnagyobb QD-Mini LED TV-jét és QLED Pro termékvonalát

2024. május 22. Kocsis Bence TV

A TCL nagy képernyőmérettel és kiemelkedő látványvilággal próbálja a játékosok, sportrajongók, filmőrültek kegyeit elnyerni a legújabb TV-sorozatával és ezzel megőrizni azt a piaci pozícióját, mely jelenleg a TOP kategóriát képviseli. 

A Mini LED-ek terén már korábban is vezető szereplőként ismert TCL bemutatta a technológia 6. generációs iterációját, mely számos fejlesztést tartalmaz. Ismételten rekordokat döntögetve a legújabb QD-Mini LED képernyője akár 5000 nites csúcsfényerőre is képes. Ez a fényerő soha nem látott látványvilágot és élethűbb HDR teljesítményt jelent. A 6. generációs TCL Mini LED nagy és precíz kontrasztot, glóriamentes, mély fekete színeket, egyenletesebb képet eredményez a függőlegesen elhelyezett folyadékkristályok használatának köszönhetően, ami jobb kontrasztarányt jelent pl az IPS kijelzőkhöz képest. 

A Mini LED technológia a TCL QLED Pro-ban teljesedik ki. A TCL Quantum Dot Pro egy új kvantumkristály anyagot használ, amely a stabil ötvözetszerkezetnek köszönhetően hosszabb ideig, hatékonyan bocsájt ki fényt. Ugyanakkor olyan technológiát alkalmaz, amely kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkezik és több, mint egymilliárd szint eredményez, hiperrealisztikus vizuális teljesítményt nyújtva. 

A TCL zászlóshajójának számító QD-Mini LED kínálatának élén a 115TCL X955 Max áll, amely egy 4K felbontású, 144 Hz-es képfrissítéssel rendelkező TV, Google TV-vel, 6.2.2 Onkyo hangrendszerrel. A 20000+ 6. generációs Mini LED zónát, QLED PRO-t, 4K HDR5 Premium 5000-at és 144 Hz-es Motion Clarity Pro-t ötvöző TV erőteljes precíz kontrasztot éles és színes HDR-képminőséget kínál soha nem látott képernyőméretben. A Game Master Pro 3.0, HDMI 2.1, ALLM, FreeSync Premium Pro, TCL Game Bar, a 240 Hz-es Game Accelerator technológia és a legújabb támogatott HDR formátum segítségével a TCL Mini LED TV a legjobb választás lehet , ha minden élvezetet nézünk, legyen szó HDR filmekről, sportesemények nézéséről, vagy játékkonzolokon való időtöltésről. 


A felhasználók egy másik lenyűgőző 4K QD-Mini LED TV vásárlásán is elgondolkodhatnak, a TCL C85 sorozat személyében, mely 2160 zónával, 4K HDR Premium 3500 tanúsítvánnyal, 144 Hz-es Motion Clarity Pro-val, Multi HDR formátum támogatással, Game Master 3.0 támogatással és Google TV-vel minden szórakozási forgatókönyvre fel lett készítve. Végül ebben a kategóriában az EISA "legjobb Gaming TV győztese" a TCL C745 144 Hz VRR képfrissítéssel 85"-os méretben elérhető lesz még 2024-ben. 

A QLED kategóriában a TCL C65 sorozat a QLED PRO-t, 4K HDR Pro-t és a Motion Clarity-t egyesíti az éles HDR minőség érdekében. A látvány következő szintje a TCL C65 PRO sorozat FALD tecnológiával, mely mélyebb, gazdagabb képet biztosít.A C65 és C65 PRO sorozat a játékosok minden igényeire koncentráltan figyel.

A kiváló kijelzőtechnológiára alapozó TCL 4K HDR termékcsalád tökéletes választás azok számára, akik minőségi szórakoztatóközpontot keresnek megfizethető áron. A TCL P75 sorozat a 4K HDR-t, a széles színskálát, és mozgástisztaságot (Motion Clarity) egyesíti és éles HDR képminőséget biztosít. A google aszisztenssel felszerelt Google TV, a P45 Games MAster 3.0 támogatással, 120 Hz-es Full HD kijelzővel rendelkezik, amely gyors és akadásmentes játékélményt biztosít. 

TCL

Írta: Kocsis Bence