a-thermaltake-bemutatja-cte-kialakitasu-sorozatat

A Thermaltake bemutatja CTE-kialakítású sorozatát

2023. január 26. Kocsis Bence Gépház hírek

A Thermaltake bemutatta a CTE-kialakítású sorozatát a 2023-as CES kiállításon. A CTE, amely a Centralized Thermal Efficiency (magyarul központosított hűtési hatékonyság) rövidítése, a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. A sorozatba beletartozik a CTE C750 Air, CTE C750 TG ARGB, CTE C700 Air, CTE C700 TG ARGB, CTE T500 Air és a CTE T500 TG ARGB, melyek rengeteg lehetőséget kínálnak a felhasználók következő PC-jéhez.

Újonnan átgondolt szerkezetével, melyet az alaplap 90 fokos elforgatásával hoztak létre – ezzel hatékonyabb légáramlási utakat biztosítva –, a CTE-kialakítású sorozat megtöri a hagyományos toronyházak dizájnját. Ez a kialakítás a hűtés tekintetében piacvezetővé teszi a CTE-toronyházakat. Ahogy az új grafikus kártyák és CPU-k TDP-je növekszik, úgy gondoltuk, hogy a kritikus hőforrásokat közelebb visszük a levegőellátáshoz, ezzel előnyösebb hőelszívást elérve, mivel a CPU-t közelebb helyeztük az előlaphoz, a GPU-t pedig hátsó panelhez, így komponenseink egymástól függetlenül fognak hideg levegőhöz jutni. Az átfogó megközelítéssel a CTE jobb és hatékonyabb bemeneti légáramlást biztosít a fő alkatrészek és a hűtés elhelyezésével, miközben optimalizálja a rendszer hőelvezetését.

Ráadásul a CTE-kialakítású megoldások új CT-sorozatú ventilátorokkal érkeznek, így a felhasználók választhatnak a fekete vagy fehér színek közül, RGB-vel vagy anélkül, hogy passzoljon, bármilyen színsémát is álmodunk meg. A CT-sorozatú ventilátorok a Thermaltake PWM-ventilátorainak új generációja, amiket úgy terveztünk, hogy bármilyen felhasználási módhoz illeszkedjenek 1500 RPM mellett, illetve speciálisan kialakított ventilátorlapátokkal készülnek, hogy még tovább tudják szállítani a levegőt.

A CTE-sorozat C és T termékcsaládja hivatalosan 2023 áprilisában lesz elérhető. További információkat a gyártó oldalán találtok. Írta: Kocsis Bence