a-thermaltake-bemutatta-a-vadonatuj-toughpower-sfx-sorozatot

A Thermaltake bemutatta a vadonatúj Toughpower SFX sorozatot

2022. október 18. Kocsis Bence Tápellátás hírek

A Thermaltake, a prémium hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka örömmel jelenti be a tápegységkínálatának legújabb tagját, a Toughpower SFX sorozatot, amely megfelel az ATX 3.0 szabványoknak és támogatja a PCIe Gen 5.0-át. Az RTX40 sorozatú grafikus kártyákhoz és a legújabb Intel processzorokhoz tervezett Toughpower sorozat SFX kialakítással érkezik, valamint egyaránt elfér az ATX és ITX számítógépházakban is, ami elengedhetetlen azon felhasználóknak, akik kisebb méretű gépet terveznek összeállítani. A Toughpower SFX sorozat a következő méretekkel rendelkezik. 750 W és 850 W: 125 mm (Sz) x 63,5 mm (Ma) x 100 mm (Mé); 1000 W: 125 mm (Sz) x 63,5 mm (Ma) x 126 mm (Mé).

A Toughpower SFX sorozat teljesen moduláris és kompatibilis az Intel ATX 3.0 specifikációjával, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a legújabb RTX40 sorozatú grafikus kártyákat natívan használják az új 12+4 pines PCIe Gen 5 csatlakozóval. Továbbá, akár 600 W-os teljesítményt is képes egyetlen 12+4 pines kábelen keresztül leadni, így megbízható és szünetmentes áramellátást biztosít. Szintén érdemes megjegyezni, hogy a Toughpower SFX sorozat alkatrészei masszív frissítésen mentek keresztül, hogy megfeleljenek az ATX 3.0 előírásainak, ezzel akár 70%-os hatékonyságot garantálva 2%-os terhelés mellett. Továbbá a tápegység-időzítési szabványoknak is megfelelnek, hogy zökkenőmentes működést biztosítsanak még akkor is, ha a rendszert erős terhelésnek vetik alá. Ami az összeszerelési minőséget illeti, a 100%-ban kiváló minőségű, 105 °C-os japán kondenzátorokkal érkező SFX sorozat minden korábbinál tartósabb és stabilabb. Ráadásul a beépített Smart Zero ventilátor (750 W és 850 W: 92 mm; 1000 W: 120 mm) egyáltalán semmilyen zajt nem bocsát ki egészen 30%-os terhelésig. A Toughpower SFX sorozat alacsony hullámzajjal, szigorú feszültségszabályozással és hosszabb tartási idővel rendelkezik. Először is, 0-tól 100%-ig terjedő terhelésnél a 12, 5 és 3,3 V-os sínek hullámzaja folyamatosan 30 mV alatt van, ami hosszabb élettartamot és általánosságban jobb rendszervédelmet eredményez. Másodszor, a Toughpower SFX sorozat ±2%-os feszültségszabályozást ígér, ellentétben az Intel szabványos +5%, -7% és ±10% értékeihez képest a -12 V-os ágon. Végül, de nem utolsósorban a 17 ms-os tartási idő megakadályozza a rendszer újraindítását, valamint biztosítja, hogy a rendszer még rövid megszakítások esetén is tökéletesen működjön.

Ha egy olyan SFX tápegységet keresel, amely támogatja az RTX40 sorozatot, akkor a Toughpower SFX-nek a listád élén kell állnia. Figyelembe véve a csúcsminőségű anyagokat, a jól átgondolt funkciókat és az RTX40 sorozatú grafikus kártyákkal való átfogó kompatibilitást, a tápegység lehetővé teszi, hogy valami rendkívül erőset építs kisebb helykihasználással. A Toughpower SFX tápegységsorozat november közepétől világszerte megvásárolható. 

A Toughpower SFX sorozat jellemzői:

A következő generációs grafikus kártyákhoz készült

A PCIe 12+4 pines moduláris csatlakozóval tervezett Toughpower SFX sorozat a következő generációs PCIe Gen 5.0 grafikus kártyákhoz készült, és teljes mértékben kompatibilis az Intel ATX 3.0 specifikációkkal. A teljesen moduláris Toughpower SFX sorozat 1000, 850 és 750 W teljesítményű változatokban, 80 PLUS Gold hitelesítéssel érkezik. A Toughpower SFX Gold sorozat kompakt méretéből adódóan tökéletesen illeszkedik bármilyen ATX vagy ITX számítógépházba.

Nem számít a gépház mérete, ránk számíthatsz!

A Toughpower SFX Gold sorozathoz tartozékként egy SFX-ATX rögzítőkeret is jár, amely több lehetőséget biztosít a felhasználóknak az ideális számítógépház kiválasztásakor. 

Teljesen kompatibilis az Intel ATX 3.0 specifikációkkal

A Toughpower SFX sorozat teljes mértékben kompatibilis az Intel ATX 3.0 specifikációival, amely akár 200%-os túlteljesítést is támogat, 70%-os alacsony terhelés melletti hatékonyságot ér el, valamint megfelel a szükséges tápegység-időzítési szabványoknak is. 

PCIe Gen 5.0 támogatás

A Toughpower SFX sorozat GF3 egy 16 pines csatlakozóval érkezik, amely erőteljes és stabil teljesítményt kínál, így a tápegység biztosítja a következő generációs GPU-k natív támogatását. 

Arra tervezték, hogy megfeleljen a legújabb grafikus kártyáknak

Ahogy a grafikus kártyák energiafogyasztása megnövekedett, úgy nőtt az energiafelvételi igényük is. Az SFX sorozatot úgy tervezték, hogy támogassa az NVIDIA és AMD grafikus kártyákat és a különböző csatlakozásoktól függően biztosítsa azok tápellátását. 

Okosabb és csendesebb

A ventilátorok zaja még 100%-os terhelés mellett is szinte néma. Ez tökéletes egyensúlyt teremt a csend és a kiváló hűtés között. Továbbá, a Smart Zero Fan funkciót támogató ventilátor nem kapcsol be, amíg a terhelés nem haladja meg a tápellátás 30%-át, így minimálisra csökkenti a ventilátor zaját. 

<30 mV-os alacsony hullámzaj

Csúcsminőségű összeállítás alacsony hullámzajjal Minden hullámzaja kisebb, mint 30 mV a +12, +5 vagy +3,3 V-os kimeneti feszültségeken 0 és 100% közötti terhelésnél, hogy stabil működést biztosítson és megóvja a teljesítménykritikus alkatrészeket a hosszú idejű megbízható működés fenntartásához. 

Rendkívül szigorú feszültségszabályozás

Feszültségszabályozása szigorúbb az Intel szabványos +5% és -7%-os fő sínekre, valamint a ±10%-os a -12 V-os ágra vonatkozó értékeinél. A fő síneknél legfeljebb ±2%-ra állították, így folyamatos tiszta áramellátást biztosít a kivételes feszültségstabilitásnak köszönhetően. 

17 ms-os és hosszabb tartási idő

Áramkimaradás esetén előfordulhat, hogy a számítógép leáll vagy újraindul. Garantáljuk, hogy az SFX sorozat 100%-os terhelés mellett is legalább 17 ms-os tartási időt biztosít a rendszer újraindítása vagy visszaállítása nélkül. 

Teljesen moduláris kialakítás, alacsony profilú szalagkábelezés

Választható kábeleket kínál a felhasználóknak, miközben a rendszert előnyös feszültséggel látja el. Az alacsony profilú fekete szalagkábelek megkönnyítik a kábelmenedzsmentet, visszaszorítják azok zsúfoltságát és növelik a légáramlást a gépházon belül. 

Stabilabb, mint valaha

A 100%-ban kiváló minőségű japán 105°C/221°F-os kondenzátorok nagy tartósságot és a kimagasló stabilitást nyújtanak, miközben megbízhatóak maradnak.

Nagy áramerősségű +12 V-os egysínes kivitelezés és csúcskategóriás technológiák

Az erőteljes +12 V-os sín megfelelő teljesítményt nyújt a legjobb kompatibilitás fenntartásához. Az LLC-topológia és a DC-DC áramköri kialakítás stabil működést és fokozott feszültségszabályozást biztosít. 

92 és 120 mm-es FDB csapágyas ventilátor

92 mm-es hidrosztatikus csapágyas ventilátorral érkezik (120 mm-es az 1000 W-os modell esetén), amely garantálja a kiváló hűtési teljesítményt. 

80 PLUS Gold hitelesítés és Intel C6/C7 State támogatás

A Toughpower SFX sorozat energiát takarít meg a magas, akár 90%-os energiahatékonyságának köszönhetően, valamint 80 PLUS® Gold hatékonysággal rendelkezik. A sorozatot úgy optimalizálták, hogy az Intel processzorok minden generációjával együttműködjön a maximális energiatakarékosság érdekében. 

Elérhetőség és garanciaA Toughpower SFX 750W/850W/1000W Gold - TT Premium Edition 2022. november közepétől lesz megvásárolható világszerte a Thermaltake hivatalos kiskereskedelmi és forgalmazói hálózatán keresztül. A tápegységet a Thermaltake hét év garanciával és a vállalat világszerte elérhető ügyfélszolgálati és műszaki támogatási hálózatával támogatja. Toughpower SFX sorozat ajánlott fogyasztói ára: 750 W: 169,90 euró, 850 W: 194,90 euró, 1000 W: 244,90 euró

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: