a-toshiba-bemutatta-portege-z10t-levalaszthato-ultrabook-keszuleket/2013/04/30

A Toshiba bemutatta Portégé Z10t leválasztható Ultrabook készülékét

2013. április 30. Kocsis Bence

Egyre nagyobb az igény az olyan eszközökre, melyek kombinálják a laptop és táblagép funkcióit. Ezt próbálja kihasználni a Toshiba új, Windows 8 Pro alapú Portégé Z10t Ultrabook-jával.

A Portégé Z10t ötvözi a kényelmet és funkcionalitást. Ez az ezköz használható laptop módban, de ha úgy tartja prajtikusabbnak a felhasználó tabletként is funkcionál. Ebben az esetben egy 29,5 cm (11,6") képmérettel és Full HD felbontással rendelkező táblagépet kapunk, melyet használhatunk jegyezetelésre, vagy akár internetes böngészésre. Laptop módban egyébként a Portégé Z10t LED háttérvilágítású billentyűzettel rendelkezik.

Toshiba_Portege_Z10t_Prod_Full_Apr2013_09_screen content Toshiba_Portege_Z10t_Prod_Full_Apr2013_04_screen content

A teljesítmény mindkét módban garantált, mely a Intel® Core™ processzornak és a nagy sebességű SSD-nek köszönhető.

A kijelző hanszálata nagy szabadságot biztosít, hiszen akár ujjal, vagy a nagy precizitást igénylő mozdulatoknál egy opcionális digitalizáló tollal kezelhetjük az eszközt.

A Portégé Z10t billentyűzete cseppálló, melynek köszönhetően nem történik azonnali adatvesztés, van néhány perc a fontos adatok lementésére és a készülék kikapcsolására. A biztonsági funkciók között megtalálható az Intel® Anti-Theft, a Trusted Platform Module (TPM)és az Intel® vPro™ technológia.

Az ilyen készülékeknél fontos a mobilitás mellett a kompatibilitás más eszközökkel. A maximális kompatibilitásról gondoskodik az USB 3.0 port, a HDMI és RGB port is.  Az Intel® Wireless Display technológia segítségével az arra alkalmas tévékészülékre dokumentumok és multimédiás fájlok vezeték nélküli átvitelét hajthatjuk végre. A készülék rendelkezik Wifi adapterrel is, de vezetékes LAN kábellel is csatlakoztatható az internethez.

A Portégé Z10t 2013 harmadik negyedévében kerül a hazai boltokba.

Írta: Kocsis Bence