a-ubisoft-aktivalta-a-watch-dogs-wearedata-t/2013/06/28

A Ubisoft® aktiválta a Watch Dogs™’ WeareData-t

2013. június 28. Herczeg Balázs

Tegnap a Ubisoft bejelentette a Watch Dogs’ WeareData megjelenését, amely egy tapasztalati weboldal arra a célra fejlesztve, hogy megmutassák azt, hogy egy adott területen lévő emberek milyen internethez függő aktivitást végeznek. A WeareData jelenleg 3 várost figyel meg: Berlin, London és Párizs.

A Watch Dogs-ban, A várva várt szabad világgal rendelkező akcó játékban a(z) Ubisotft-tól, Chicago kitalált városát egy operációs rendszer, a Central Operating System (CTOS) irányítja, amely összekapcsolja az összes városi online tevékenységet, az infrastruktúrát és a közbiztonságot egy központi rendszerbe. Az információ a játék középpontjában van, ráadásul a WeareData középpontja is.

A WeareData-val, a felhasználók arra jönnek rá, hogy Watch Dogs-ban szereplő sci-fi szerű világ már a mostani valóságot képezi, minden és mindenki kapcsolatban van, vagy hogy a játék mondását idézzem "everything is connected". Az összes potenciális felhasználó nyilvános és személyes adatai, amik eddig is olvashatóak voltak a neten, még sohasem voltak fontosak, egészen máig. WeareData célja az, hogy a bepillantást nyerhessünk ebbe a valóságba, és új perspektívában láthatjuk a programban található városokat.

WeareData London

Watch Dogs’ WeareData megengedi a felhasználóknak, hogy valós időben láthassák, és segíthessék a működését Berlin, London és Párizs városának. Ezenkívül az aktuális információkat és a lakossági adatokat is megtalálhatjuk itt. A 3D térkép rendszerrel, a nyíltan rendelkezésre álló információkat könnyedén megvizsgálhatjuk. Ilyen információkba tartoznak a tömegközlekedési menetrendek (vasutak és publikus biciklik), telekommunikációs hálózatok (beletartoznak a mobil hálózatok (3G, 4G), a WiFi hotspot-ok és a hirdető csatornák), az energiafogyasztás, forgalmi és biztonsági infrastruktúra (mint a CCTV kamerák és forgalmi lámpák), ezeken kívül a társadalmi és gazdasági adatokat is figyelemmel kísérhetjük (ilyen az átlagos nettó jövedelem, a bűnözési arány és a munkanélküliségi ráta).  Ezenkívül a lokalizál közösségi média aktivitásokat is megfigyelhetjük a városokban, ezekbe tartoznak a Facebook, a Foursquare, az Instagram és a  Twitter képek illetve üzenetek.

Hameg akarod nézni a weboldalt, látogass el ide : http://wearedata.watchdogs.com/ bármilyen internetböngészővel, beleértve a telefonokat és a tableteket is.

Watch Dogs November 22-én fog megjelenni PlayStation®3-ra, Xbox 360®-ra, Wii U™-ra és természetesen PC-re. Ezenkívül a játék nyitócím lesz a PlayStation®4-en és az Xbox One-on is.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VjtlG5ElwDk[/youtube]

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter