a-vadonatuj-razer-blade-15-azoknak-akik-tobbet-akarnak

A vadonatúj Razer Blade 15 - azoknak, akik többet akarnak

2020. április 06. Kocsis Bence Mobilvilág Hírei

A Razer bejelentette a Razer Blade 15 gamer laptop fejlődésének következő modelljét, amely mostantól akár 8 magos 10. generációs Intel Core i7 processzorral, NVIDIA GeForce RTX SUPER GPU-kkal, valamint egy 300 Hz-es kijelzővel is rendelhető, melyek mind a jellegzetes fekete alumínium házban kaptak helyet. Az új billentyűzet-elrendezéssel, továbbfejlesztett bemeneti és kimeneti lehetőségekkel, valamint bőséges SSD tárhellyel kiegészült Blade 15 lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy a lehető legjobb formájukat nyújtsák a játékokban, a legjobb munkát adják ki kezükből, és a legjobb életüket éljék.

"Az új Razer Blade 15 egyszerűen a legjobb laptop, amit valaha készítettünk." - nyilatkozta Brad Wildes, a Razer rendszer-üzletágának alelnöke. "Számos élvonalbeli funkcióval és közvetlenül a közösség által kért felhasználói fejlesztéssel gazdagítottuk a Blade 15-öt, hogy az ne csak a játékosok számára legyen egy nagyszerű laptop, hanem mindenki számára."

A Blade 15 a legújabb, 10. generációs Intel Core processzorokkal rendelkezik, köztük a 8 magos i7-10875H-val, a legelső 8 magos processzorral, amely a Razer Blade laptopokba kerül. Az új 10. generációs Intel Core processzorokkal az előző generációhoz képest még magasabb teljesítményszintek - akár 5,1GHz-es órajel, és 16 MB-nyi Intel Smart Cache (intelligens gyorsítótár) - érhető el. A megnövekedett magszám a hihetetlenül gyors Turbo Boost sebességgel együtt gyorsabb (program)fordítást, alacsonyabb renderelési időket, és általában véve magasabb képfrissítési sebességeket jelent.

Az új 10. generációs Intel Core i7 processzorok mellett más, örömmel üdvözölt fejlesztések is érkeznek, beleértve az új - akár 2,4 Gbps hálózati sebességekre képes - Intel Wi-Fi 6 AX201 (Gig+) vezeték nélküli csatlakozást, valamint a magasabb - 2933 MHz - órajelű DDR4-es memóriát.

A Blade 15 a grafikus technológiák legjobbjának a legjobbját kapta a teljesen új, Max-Q kialakítású NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU révén. Az új RTX SUPER GPU sorozat az eredeti RTX grafikus processzoroknál akár 25%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, emellett pedig akár 8 GB-nyi nagy sávszélességű GDDR6 memóriával, valamint - a fejlett valós idejű sugárkövetési teljesítmény és a legújabb játékok magasabb beállításokkal történő futtatása érdekében - további ray-tracing magokkal rendelkezik. Az RTX SUPER GPU-k emellett további előnyöket kínálnak a virtuális valóság és a tartalomkészítés területén is, ahol az extra teljesítmény segít a renderelési idők csökkentésében, valamint a grafikai hűség növelésében.

A Blade 15 egy 15,6 hüvelykes Full HD kijelzővel rendelkezik, amely a selymesen sima látványért és a borotvaéles szövegekért akár 300 Hz-es képfrissítési gyakoriságot biztosít. Az ultravékony kávákkal szegélyezett kijelző a tükröződés csökkentése érdekében matt felületet kapott. A tartalomkészítők és a szórakozás rajongói számára a Blade 15 4K OLED kijelzővel is megvásárolható. A 4K OLED kijelző lefedi a DCI-P3 színtartomány 100%-át, valamint érintőképernyős és normál változatban is elérhető. A színhelyesség érdekében mindegyik panel egyedileg kalibrált, így gazdag és magával ragadó élményt nyújt, akkor is, ha útközben a következő nagy meccsre gyakorolsz, és akkor is, amikor a kedvenc sorozatodat „ledarálva” lazulsz.

A teljesen új, Windows 10-es Blade 15 a valaha volt legerősebb és funkciógazdagabb Razer Blade laptop, amely a legújabb hardvert egy rendkívül kompakt kialakítással ötvözi, az egészet pedig olyan hasznos fejlesztésekkel koronázza meg, mint amilyenek a frissített billentyűzetet, a továbbfejlesztett bemeneti és kimeneti lehetőségek, valamint a megnövelt tárolási opciók.

A frissített billentyűzet egy megnövelt méretű jobb Shift gombot, valamint félmagas navigációs billentyűket kapott, amelyek az n-key rollover és az anti-ghosting technológiákkal teszi lehetővé a pontosabb gépelést. A Razer Synapse 3 által hajtott billentyűzet a Razer Chroma RGB világítás segítségével teljes mértékben testreszabható, így széles, 16,8 milliós színskálát és egyedi fényhatásokat biztosít.

Az eszköz oldalain rengeteg csatlakozási lehetőség - egyebek mellett több második generációs USB 3.1 Type-A port, egy HDMI port, egy USB Type-C port, valamint egy Thunderbolt 3 (USB-C) port - található. A Blade 15 egyes modelljei - vészhelyzet esetére - támogatják a 20 V-os USB-C töltővel történő, C-típusú USB-portokon keresztüli töltést, valamint a villámgyors UHS-III SD kártyaolvasókat azok számára, akiknek fontos, hogy munkájukat gyorsan átvihessék egyik eszközükről a másikra.  A játékszabályokat újraíró vadonatúj Blade 15 az erő, a hordozhatóság és a funkcionalitás ötvözésével egy valóban kompromisszumok nélküli megoldás kínál.

A vadonatúj Razer Blade 15 1600 dolláros ajánlott fogyasztói árról indul, és májustól lesz megvásárolható.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: