a-western-digital-bejelentette-az-uj-wd-black-2-t/2013/12/01

A Western Digital bejelentette az új WD Black 2-t

2013. december 01. Gosztonyi Adorján

A Western Digital Corporation, a világ egyik vezető adattároló gyártója bejelentette a WD Black 2 dual-meghajtó kiadását, amely egyedülállóan innovatív tároló. Különlegessége, hogy egyesít egy 2,5" 120 GB-os SSD meghajtót egy 1 TB-os HDD-vel, mindezt egy 9,5 mm-es házban. A WD Black 2 ideális olyan fogyasztók számára akik fejlesztni szeretnék notebook-jukat, kis mértetű asztali gépüket vagy all in one rendszerüket.

WDBlack2-3

A kreatív szakemberek, PC építők és játékosok biztos értékelni fogják azt a rugalmasságot, amit a meghajtó nyújtani tud. Mivel azt is meghatározhatjuk hogyan és hol tároljuk az adatokat, felhasználva az összes előnyét mind a mágneses, mind a flash meghajtóknak. Azzal, hogy tehermentesül a merevlemez, megnövekedik az élettartalma is és nincs szükség későbbiekben cloud-tárolóra sem. Egy programot is szükséges hozzá telepíteni, ami ingyen letölthető a WD honlapjáról.

WDBlack2-4

A WD Black 2-ben nincs cache és nem használ semmilyen cache-algoritmust. Mindent egy 6GB/s -es kapcsolat old meg. A belső átviteli sebessége pedig 350 MB/s. Teljességel kompatibilis minden Windows operációs rendszerrel, kezdve az XP-től egészen win 8.1-ig. A Western Digital 5 éves garanciát is ad a meghajtóra.

Megvásárolható a WD saját shopjában, és még néhány helyen. A 120 GB-s SSD, 1TB HDD-vel "csupán" $299.

WD_Logo

Írta: Gosztonyi Adorján