a-windows-11-ben-hamarosan-benne-lesz-az-rgb-vilagitas-szabalyozasa

A Windows 11-ben hamarosan benne lesz az RGB világítás szabályozása

2023. február 12. Kocsis Bence Periféria hírek

Nincs több Corsair iCUE, vagy Razer Synapse kényszer, hisz hamarosan a Windows 11-ben lesz univerzális RGB vezérlés. A Microsoft egy univerzális funkción dolgozik, mely átvenné az alapvető feladatokat a perifériálhoz szükséges külső szoftverektől. A Windows 11 korai build-jéről felkerült néhány képernyőkép a világhálóra, melyek azt sejtetik, hogy hamarosan elérhető lesz a PC tulajdonoskok számára egy új személyre szabási lehetőség, melyben megjelenik majd a külső hardverek, perifériák, mint a billentyűzetek, egerek, fejhallgatók megvilágításának szabályozása. 

A választási lehetőségek között szerepel a fényerő, a világítási hatás típusa és a szín módosítása. A korai screenshot-okon látszik, hogy ezek a lehetőségek az összes, USB-n csatlakoztatott hardver számára elérhetőek lehetnek, mely kiterjed még az Elgato Stream Deck-re is. 

Egyerőre olyan téren nincs megerősítés, hogy az említett funkció támogatni fogja e az alaplapokat és a grafikus kártyákat RGB világítás téren, de ha így lesz, az komoly fejtörést okozhat majd a Microsoft fejlesztőcsapatának. Hozzá kell tenni, hogy a Microsoft még nem erősítette meg, hogy ezek a funkciók már működnének, így az sem ismert, hogy mikor kerül hozzáadásra a funkció a nyilvános build-ekhez. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: