a-zalman-bemutatta-cnps13x-black-processzorhutojet

A ZALMAN bemutatta CNPS13X Black processzorhűtőjét

2023. november 13. Kocsis Bence Hűtés hírek

A ZALMAN a napokban bemutatta CNPS13X Black torony-típusú processzorhűtőjét. A hűtő egy tipikus, egy ventilátoros megoldás, mely stilizált, megvilágított fedőlappal és feketére festett alumínium hűtőbordákkal rendelkezik. A hűtő aszimetrikus, hisz kissé el van tolva baloldali irányba, hogy a memória foglalatoktol távolabb kerüljön, ezáltal teljes mértékű memória kompatibilitással rendelkezik. A nikkelezett réz alapból öt darab, egyenként 6 mm átmérőjű réz hőcső halad a hűtőbordák felé, melyeket egy 120 mm-es Zalman AF120 ventilátor szellőztet át. 

A Zalman a hőcsővek és az alap kapcsolódásánál RDTH (Reverse Direct Touch) technnológiát használ. A technológia lényege hogy az alap és a hőcsövek közvetlenül érintkeznek, így csökkenthető a hőforrás és a hőccsövek közti tér, ami végeredményben javítja a vezetőképességet és a hűtési teljesítményt. A mellékelt ventilátor hidraulikus csapágyazással rendelkezik, mely 40 000 órás üzemidőt jelent. A légkavaró 600 és 2000 RPM közöttii fordulatszám tartományban képes működni, miközben 29,7 dBA maximális zajszinntet produkál 69,12 CFM légszállítás mellett. Ami a hűtési teljesítményt illeti, a ZALMAN új hűtőjét 240W-os maximális hőterhelésre tervezte. A hűtő teljes mérete 135 x 79 x 159 mm, súlya 810 gramm, így a keskenyebb számítóhépházakban is bátran használható. 

Az ZALMAN CNPS13X Black felszerelhető az Intel LGA 1700, 1200 és 115X, valamint AMD AM5 és AM4 foglalatú alaplapokra. A gyártó a hűtő árát egyelőre nnem tette közzé. További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: