alienware-steam-machine-illene-a-nagyteve-melle/2015/11/27

Alienware Steam Machine – illene a nagytévé mellé

2015. november 27. Ficsor Tamás
Nagy karácsonyfa alá nagy ajándék való, azonban a kis méret erős belsőt is tartalmazhat. Ugyan ez a jelző illik az Alienware Steam Machine-re. Az Alienware és Valve együttműködésének köszönhetően megérkezett ez a fantasztikus konfiguráció, amely ötvözi a PC game-ek szabadságát a konzolok egyszerűségével.

Alienware_Controller_front_01

De miért jó ez nekünk? A válasz egyszerű: a PC gamerek gyakrabban szorulnak az asztal elé, mivel a billentyűzetet és az egeret is egyszerre kell kezelni. Az Alienware ezt megoldotta egy dupla trackpad-es kontrollerrel, amivel egyszerűen vezérelhetünk bármilyen játékot. Ráadásul vezeték nélküli és minden játékhoz szabadon konfigurálható. Maga az erőmű az Alienware elismert kialakítását, megbízhatóságát és teljesítményét társítja a Valve operációs rendszerével, a SteamOS-el. A Steam rendszer és a világ egyik legnagyobb gamer könyvtárral a fedélzeten a felhasználók több mint 1500 SteamOS játék közül válogathatnak. A tulajok szabadon hozzáférhetnek a játékok hatalmas gyűjteményéhez, sőt újabbakat is beszerezhetnek a SteamOS-en keresztül. Az így kapott konfigurációval kényelmesen a kanapén hátradőlve tudunk gamelni egyetlen játékvezérlővel.

Alienware_Controller_front_02

A tetszetős kinézet izmos belsőt takar. Az alapmodellben egy Intel Core i3 dolgozik nagy teljesítményű NVIDIA GTX 2 GB GDDR5 videókártya mellett, valamint 4 GB memóriával és 500 GB merevlemezzel rendelkezik. Természetesen kapható erősebb kivitelben, azaz i5 és i7 processzorokkal felszerelt gépezetek is. Mindegyik modellhez hozzá tartozik az új Steam kontroller.

Írta: Ficsor Tamás