assetto-corsa-competizione-american-track-pack-es-challengers-pack-dlc-ps5-teszt

Assetto Corsa Competizione: American Track Pack és Challengers Pack DLC PS5 teszt

2022. november 23. Uszkai Dávid Konzol

Kipróbáltuk az Assetto Corsa Competizione két legújabb DLC-jét, az American Track Pack-et és a Challengers Pack DLC-t melyek most jelentek meg PS5-re és Xbox Series X|S-re. Hogy mit tartalmaznak ezek a csomagok? Tesztünkből kiderül!

American Track Pack

Ahogy a DLC neve is sugallja, új amerikai pályákat kapunk ebben a DLC-ben, szám szerint 3-at pontosabban: a F1-ből is ismert COTA-t (Circuit of the Americas), Indianapolis-t és Watkins Glen-t. 

Circuit of the Americas

A F1-es pályával nem olyan sok játékban találkozhattunk eddig, a hivatalos F1-es játékon kívül nem sok más helyen jelent eddig meg a pálya. Számos technikás kanyar szerepel a pályán, hosszú egyenesek és magas végsebesség jellemzi azt. Az 5,5 kilométeres pálya egy dombos területen fekszik, és nagyon élvezetes vezetni rajta. 

Indianapolis

Az indianapolisi pálya is a rutinos F1-es nézőknek még ismert lehet, hisz többek között egy "régi" F1-es pályáról beszélünk, ami különösen is közel állhat a szívünkhöz, hisz a "pontocskánkat" itt szerezte anno Baumgartner Zsolt, mely azóta is a legnagyobb sikere kicsiny országunknak az F1-ben. Emellett pedig emlékezetes volt még a 2005-ös gumibotrány is... Maga a pálya nem mai építés, ugyanis a második versenypálya volt amit az ember épített még 1909-ben. A pálya híres az ovális vezetéséről, ami hatalmas végsebességet tesz lehetővé, illetve a pálya mára már rendelkezik az FIA 1-es számú minősítésével, aminek köszönhetően itt rendezik az indianapolisi 8 órás versenyt is.


Watkins Glen International
A Watkins Glen-i pálya még 1956-ban nyílt meg azzal a céllal, hogy a környékbeli falukban tartott versenyeket megfelelő mederbe tereljék. Számos versenyt rendeztek itt az évek során. Ez az egyik legélvezetesebb pályája a DLC-nek, hiszen egy nagyon egyszerű pályáról beszélhetünk, ami nagyon technikás is egyben, így kezdők számára ideális tanulópálya. 


Challengers Pack 

A Challengers Pack DLC rögtön 5 darab új autót ad hozzá az alapjátékhoz, mely tartalmazza többek között az Audi R8 LMS GT3 evo II-t, melyet a MotoGP világbajnok Valentino Rossi vezetett 2022-ben, a Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS bajnokságban. Ezen felül a DLC tartalmaz még további négy versenyautót, így a teljes lista a következőképpen néz ki:

  • Audi R8 LMS GT3 EVO II
  • BMW M2 CS Racing
  • Ferrari 488 GT3 Challenge Evo
  • Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO 2
  • Porsche 911 GT3 Cup (Type 992)

Audi R8 LMS GT3 EVO II

Az Audi a harmadik generációja a GT3 R8-nak, ami csatlakozik a játék előző autótípusaihoz és a várakozásnak megfelelően egy kis teljesítménybeli ugrás érezhető az Evo I-hez képest. A korábbi Audikhoz hasonló vezetési élményre számíthatunk, a V10-es hang nagyon szépen muzsikál. Ahogy a neve is sugallja, az EVO II az Audi R8 GT3 típusnak egy kicsit továbbfejlesztett változata, felesleges bármi nagy előreugrásra számítanunk. A valós világban az autó fejlesztésekor a fő cél az amatőr versenyzők versenyzési élményének javítása volt, a kipörgésgátló és az aerodinamika fejlesztésével, de a játékon ebből csak kevés érezhető. 

BMW M2 CS Racing

Az első pár kilométer után, rögtön érződik ezen a M2-es BMW-n, hogy egy kezdő-barát autóról beszélünk, ami azért már inkább nevezhető versenyautónak. A 350 lóerős autó nagy nyomatékkal rendelkezik, kanyarokban jól irányítható. Az autóra inkább az alulkormányzottság a jellemző, a kanyarokban nagyon jól tapad és nagyon feszegetnünk kell a határokat ahhoz, hogy tényleg agresszívvá váljon az autó. A többi autóhoz képest kicsit kilóg azért a sorból, egyértelműen ez az egyik leggyengébb modell az összes közül. 

Ferrari 488 GT3 Challenge Evo

A következő autó amiről szeretnék pár szót szólni az a Ferrari 488 Challenge Evo. Meglepő tapasztalat ért ezzel az autóval is, eleinte én egy könnyen irányítható kevésbé vad autóra számítottam ,de hamar kiderült, hogy ez az autó egy igazi vadállat, és elképesztő sebességekre képes. Az autó 670 lóerővel rendelkezik, ezzel az egyik legerősebb autó a játékban és ennek megfelelően nagyon szórakoztató is vele körözni. Az autó hét sebességi fokozattal rendelkezik, úgyhogy bőven van mit dolgozni a váltásokkal, nagyon szórakoztató tud lenni.  


Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO 2

A Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO 2 egyértelműen az egyik legbrutálisabban kinéző autó, az agresszív megjelenése nagyon jól áll neki. Az autót első körben az alulkormányzottság jellemzi, az autó határain eléggé rugalmas, a felfüggesztése lágy. Egyértelműen kiemelkedik a többi GT3 autóval szemben, sokkal agresszívabb ez az autó. Mivel 600 feletti lóerő jellemzi az autót, ezért kétségtelenül gyors, de kanyarodás során messze nem annyira precíz az autón ennek köszönhetően.

Porsche 911 GT3 Cup (Type 992)

A Porsche 911 GT3 Cup autó szerintem az egyik legjobb része ennek a DLC-nek. Az autó nagyon jól irányítható, a kanyarodás nagyon precízen megvan csinálva, és igazán élvezetes róni vele a köröket. A motorhangok... azok pedig egyszerűen elképesztőek, mind belül, mind kívül. Az autó nem rendelkezik kipörgésgátlóval, ezért ezzel csak óvatosan kell bánni, főleg a szűk kanyarokban. Ennek ellenére a tapadás nagyon ott van az autón, a kerékvetőkre viszont vigyázni kell. Habár teljesítményben elmarad az előbb felsorolt modellektől, mint a Ferrari vagy a Lamborghini, de mivel a kanyarokban nagyon virgonc az autó, ezért ez a különbség alig érezhető.  


Összegzés

Összességében én elégedett voltam mindkét DLC tartalmával, az amerikai pályacsomag tényleg a Kunos Simulazioni-t jellemző mérnöki pontossággal lett lemodellezve, nagyon részletesen kidolgozottak a pályák környezetei, igazi élmény rajtuk körözni. Ami az autócsomagot illeti, szintén nagyon izgalmas autókat kaptunk, amik mind egy kis pluszt adtak hozzá a játékhoz. Összességében én mindkettő tartalmat csak ajánlani tudom mindenkinek. Az egyes DLC-k a különböző digitális áruházakból megvásárolhatók, mindkét konzolcsaládon. 

A tesztpéldányt a játék forgalmazója, az 505 Games biztosította számunkra, melyet ezúton is köszönünk nekik!Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: