assetto-corsa-competizione-intercontinental-gt-pack-dlc-kiprobaltuk

Assetto Corsa Competizione: Intercontinental GT Pack DLC - Kipróbáltuk!

2020. február 05. Kocsis Bence PC

Már beszámoltunk róla, hogy a tegnapi napom megérkezett az Assetto Corsa Competizione kiegészítője, az Intercontinental GT Pack DLC. Az új kiegészítőről annyit kell tudni, hogy négy új pályát hoz a játékba. Az ikonikus helyszínek négy kontinensen találhatók és újabb kihívások elé állítják a játékosokat. A négy új helyszín Kyalami, mely Dél-Afrikában található, Suzuka, ami Japánban van, Laguna Seca, melyet az Amerikai Egyesült Államokban találunk, valamint Mount Panorama, mely Ausztráliában van. Minden új pálya Laserscan technológiával lett lemodellezve, így a pontosság és a valósághűség garantált. Grafika terén sem lehet az új helyszínekre panasz, hisz a készítők nagy gondot fordítottak a részletes kidolgozásra.

Persze az Intercontinental GT Pack DLC nemcsak a négy új helyszínből áll, hisz ha nem is új autók, de új festések és csapatok kerültek a játékba. Az új frissítés 45 új festést, 30 új csapatot és 50 új versenyzőt ad a játéknak, mellyel elérhető a 2019-es Intercontinental GT Challenge. A frissen érkező pályákról rögzítettünk 1-1 gameplay-t, melyet egy kis pályaismertetővel kommentálunk.

Suzuka Circuit:

A pályát 192-ben építette a Honda saját teszt célokra. Ez a versenypálya ad helyszínt a Formula 1-nek 1987 óta. A pályát egy 2002-es baleset után átépítették. A 130R nevű kanyar két kanyarcsúcspontúra változott. 2003-ban Daijiro Kato egy MotoGP versenyen halálos balesetet szenvedett, ami után a sorozat elköszönt a helyszíntől. A Formula 1 2007 és 2008 között a Fuji Speedway-re költözött a pálya felújítása miatt, de 2009 óta megszakítás nélkül van verseny. A pálya jelenleg 5807 m hosszú és az egyetlen aszfaltcsík a Formula 1-ben, mely 8-as alakot ír le. Egyike a világ legérdekesebb pályáinak, hisz szinte mindegyik kanyartípus megtalálható rajta, hajtű, közepesen gyors, gyors kanyarok és sikán is van benne. A pályát leggyorsabban Kimi Raikkönen autózta körbe, 2005-ben 1:31.540-es köridőt futott. 

Mount Panorama Bathurst:

A versenypálya Ausztráliában , az Új-dél-Wales-i Bathurst-ban található. A dombokon fekvő 6213 m versenypálya nem egy épített versenyközpont, hisz, ha nem zajlanak versenyek, akkor közútként funkcionál. A pálya nem a modern szabályok szerint van kialakítva, hisz 174 m különbség van a legmagasabb és legalacsonyabb pontja között. A célegyenes van a legmélyebben és a pálya középső része - mely kimondottan kanyargós - fekszik a legmagasabban. A célegyenes utáni és előtti szakasz kimondottan gyors, míg a középső rész nagyon technikás, melyet nehezít, hogy a betonfalak néhány kivétellel nagyon közel vannak. A pályát sokféle versenykategória használta, volt motorverseny és nyitott kasznis autóverseny is, de az egyre szigorúbb biztonsági előírások miatt a zárt karosszériás versenyekre korlátozódott a paletta. 

Kyalami Grand Prix Circuit:

A Kyalami Grand Prix Circuit a Dél-Afrikai Köztársaságban található. Kisebb nagyobb megszakításokkal rendeztek itt Formula 1-es versenyeket 1967 és 1993 között és 1983 és 1992 között négy alkalommal a gyorsasági motorozás is ellátogatott ide. A pályát 1961-ben építették, melyet 2014-ben elárvereztek 19,5 millió dollárért, mely licit a Porsche Dél-Afrika vezérigazgatója nevéhez fűződik. A pálya az építés óta több alkalommal is változott. A legutolsó módosítások óta a vonalvezetés 4580 m hosszú. 

WeatherTech Raceway Laguna Seca:

A pálya 1957-ben épült és jelenleg 3610 m hosszú. Itt került megrendezésre 2012-ig a MotoGP, melyen rendhagyó módon csak a királykategória képviseltette magát, az alacsonyabb kategóriák nem jöttek el az eseményre. A pálya rendkívül rövid, csupán 11 kanyarral rendelkezik (7 jobb és 4 balkanyar). A pálya leghíresebb pontja a "The Corkscrew", azaz a dugóhúzó, mely egy nagyon meredek, beláthatatlan kanyar, melynek bevétele komoly bátorságot igényel a versenyzők részéről.  


Az Intercontinental GT Pack DLC beszerezhető Steam-en keresztül 15 eurós áron. Természetesen az alapjátékra szükségünk lesz, hogy a 4 pályám autózhassunk. Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: