asus-incredible-unfolds-a-ces-2022-n

ASUS Incredible Unfolds a CES 2022-n

Az ASUS a mai napon az Incredible Unfolds virtuális bemutató eseményen bejelentette az innovációk legújabb sorát, folytatva a márka örökségét, amely a PC-ipart új területekre terelte a Zenbook 17 Fold OLED áttörő összecsukható dizájnjával és az űr előtt tisztelgő Zenbook 14X OLED Space Edition-nel. Továbbá bemutatkozott a ProArt PA169CDV kijelző Wacom EMR technológiával, hogy interaktív élményt nyújtson a professzionális alkotóknak az ASUS ProArt Pen segítségével; valamint ASUS TUF Gaming F15 és TUF Dash F15 gamer laptopok, amelyek kiváló teljesítményt nyújtanak a játékosok széles köre számára.

„Az ASUS mindig is a hihetetlenről szólt. És büszkék vagyunk arra, hogy briliáns megoldásokat tudunk kínálni az embereknek mindenhol, az üzleti felhasználóktól az alkotókig, játékosokig és még sok másig” – jegyezte meg Samson Hu, az ASUS társ-vezérigazgatója a bemutató eseményen.

Az ASUS egy hibrid világba fejleszti a PC-t, ahol a számítástechnika mindenütt jelen van, és mindenki mindig bekapcsolva van, mindig mobil, és folyamatosan mozog az eszközök és a kontextusok között. Az új Zenbook termékcsaládot az egyre nagyobb igényű felhasználók számára hozták létre, akiknek egyre gyorsabb és erősebb eszközökre van szükségük. A legújabb, 12. generációs Intel® Core™ processzorokkal ezek az új megoldások a kiváló teljesítmény, az innovatív funkciók és a kifinomult dizájn keverékével ruházzák fel a felhasználókat, mindezt rendkívül hordozható, vékony és könnyű kialakításban.

„A 12. generációs Intel Core processzorok és az Intel Evo platform vezető teljesítményt, csatlakoztathatóságot és PC-innovációkat biztosítanak, lehetővé téve az emberek által megkívánt ellenőrzött élményeket a különböző szegmensekben” – mondta Michelle Johnston Holthaus, az Intel értékesítési, marketing és kommunikációs csoport ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója. „Az ASUS-szal közös erõfeszítésünk, hogy partnerünk legyen ebben az innovációban, mely végtelen lehetõségekkel emeli a laptopok élményét.”

A bemutató esemény során az ASUS bejelentette a Zenbook 17 Fold OLED, a Zenbook 14X OLED Space Edition és a Zenbook 14 OLED új dizájnjait is. A Zenbook család egyes új laptopjai, mint például a Zenbook 17 Fold OLED és a Zenbook 14 OLED, felfrissített ASUS Monogrammal fognak rendelkezni, amely az ASUS 30. évfordulós emblémájának vizuális koncepcióján alapul. A modernizált Monogram mindent képvisel, amit a Zenbook képvisel: a világszínvonalú innovációt, a felemelkedő szellemet, a felhasználó-központúságot és az örömteli élmények iránti elkötelezettséget.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702)

Incredible unfolds: Az ASUS szorosan együttműködött az Intellel és a BOE Technology Grouppal, hogy megalkossa a Zenbook 17 Fold OLED-et, a világ első 17,3 hüvelykes, összehajtható OLED laptopját. A határokat áttörő kialakítás kétféle OLED-kijelzőt kínál egyetlen eszközben: egy nagy, 4:3-as 17,3 hüvelykes 2,5K-s érintőképernyőt, amely középen összehajtva két egybefolyó 3:2-es, 12,5 hüvelykes, 1920x1280-as kijelzőt hoz létre. A teljes méretű ASUS ErgoSense Bluetooth® billentyűzettel és érintőpaddal kombinálva az összecsukható kialakítás többféle módban – PC, laptop, táblagép, képernyő-billentyűzet, könyv és kiterjesztett – a gép sokoldalúságát biztosítja.

A magával ragadó szórakoztatás érdekében a PANTONE® Validált, összecsukható OLED érintőképernyő szemünk védelmében és a kiváló képminőség érdekében TÜV Rheinland hitelesítéssel és 100% DCI-P3 lefedettséggel is rendelkezik továbbá támogatja a Dolby Vision® HDR és Dolby Atmos® technológiákat, mely kiegészítve a négy hangszórós Harman Kardon-hitelesített hangrendszerrel egészen lenyűgöző élményvilágot kínál.

A következő generációs intelligens képességek érdekében a HD IR kamera a Windows Hello-val és az új Intel Visual Sensing Controller chippel együttműködve számos új, mesterséges intelligencia által vezérelt funkciót tesz lehetővé, beleértve a felhasználói jelenlét-érzékelést; beépített színérzékelőt a képernyő fényerejének és színhőmérsékletének automatikus beállításához; és egy 5 MP-es webkamerát ASUS 3D zajcsökkentési technológiával a tisztább videohívások érdekében.

A könnyű teljesítmény és csatlakoztathatóság érdekében a laptop a legújabb 12. generációs Intel Core i7 U-Szériás processzorokkal, Intel Iris® Xe grafikával és két USB-C® Thunderbolt™ 4 porttal rendelkezik, amelyek támogatják a 75 Wh-s akkumulátor gyors töltését és a csatlakozásokat külső kijelzők.

Az Intellel közösen megtervezett Zenbook 17 Fold OLED kialakítás megfelel az Intel Evo™ laptopokkal szemben támasztott követelményeknek az Intel hardverspecifikációi és kulcsfontosságú tapasztalati céljai révén a válaszkészség, az azonnali ébresztés, az akkumulátor élettartama, a gyors töltés és az intelligens együttműködés révén. A Zenbook 17 Fold OLED várhatóan 2022 év közepén lesz megvásárolható.

Zenbook 14X OLED Space Edition (UX5401)

Az exkluzív Zenbook 14X OLED Space Edition egy tekintélyes, speciális kiadású laptop, amely az ASUS P6300 laptop 600 napos űrmissziójának 25. évfordulója alkalmából készült, és képviseli az ASUS „In Search of Incredible” márkaszellemét. Az egyedi, űrtémájú dizájn részletekkel és különleges Zero-G Titanium színnel díszített Zenbook 14X OLED Space Edition az ASUS laptopok történetének kulcsfontosságú mérföldkövét ünnepli, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy induljanak el felfedező útjukon, és fedezzék fel a határokat.

A Space Edition exkluzív tulajdonsága a futurisztikus ZenVision, egy 3,5 hüvelykes OLED kiegészítő kijelző, amely kívülről a fedélre van szerelve, és testreszabható üzeneteket és animációkat tud megjeleníteni. A Space Edition az űrutazás megterhelésének ellenálló képességére készült, és megfelel a rendkívül kemény US Space Systems Command Standard SMC-S-016A tesztelési protokolloknak, így működés közben képes ellenállni a szélsőséges körülményeknek: (-24-61°C). rezgés: (20 – 2000 Hz).

Ezt az átlagostól eltérő laptopot úgy tervezték, hogy kiváló teljesítményt nyújtson, akár 12. generációs Intel Core i9 H-sorozatú processzorokkal, Intel Iris Xe grafikával, 32 GB RAM-mal, PCIe® 4.0 x4 SSD-vel és Intel WiFi 6E-vel. A kiterjedt, 16:10 2,8K 90 Hz-es OLED HDR PANTONE Validated érintőképernyő ultrarealisztikus DisplayHDR™ True Black 500 tanúsítvánnyal rendelkező látványt nyújt, 100%-os DCI-P3 skálával és TÜV Rheinland által tanúsított szemkíméléssel.

Zenbook 14 OLED (UX3402)

A vadonatúj Zenbook 14 OLED egy erős, karcsú és könnyű, 14 hüvelykes laptop, amely új mércét állít fel a hordozható tökéletesség terén. Ez a legújabb generáció a Zenbook sorozat modern megjelenését és hangulatát mutatja be, merész, új fedélkialakítással és két elegáns új színválasztékkal: Aqua Celadon és Ponder Blue.

A laptop a legjobb látványt és hangot ötvözi, hogy magával ragadó élményt nyújtson: kiterjedt, 16:10 2,8K 90 Hz-es OLED NanoEdge 550 nit PANTONE hitelesített kijelző 100%-os DCI-P3 skálával, Dolby Atmos és Harman Kardon-tanúsítvánnyal rendelkező hangrendszer intelligens erősítővel az erőteljes térbeli hangzásért. A látványt tovább fokozza a DisplayHDR True Black 500 tanúsítvány a mélyfeketékhez és a TÜV Rheinland tanúsítvány a szemünk egészségének ápolásához.

Kompakt mérete ellenére – mindössze 16,9 mm vékony és 1,39 kg könnyű – a teljesen alumínium ház a legújabb 12. generációs Intel Core processzorokat tartalmazza Intel Iris Xe grafikával, akár 16 GB RAM-mal, ultragyors PCIe 4.0 SSD-kkel. A hosszú üzemidőt biztosítő 75 Wh-s akkumulátor mellett a legújabb Intel WiFi 6E kiváló teljesítményt és csatlakozást biztosít. Ezenkívül teljes I/O-porttal is rendelkezik, köztük két Thunderbolt 4 USB-C porttal.

Az Intellel közösen megtervezett Zenbook 14 OLED dizájn megfelel az Intel Evo laptopokkal szemben támasztott követelményeknek az Intel hardverspecifikációi és kulcsfontosságú tapasztalati céljai révén a válaszkészség, az azonnali felébresztés, az akkumulátor élettartama, a gyors töltés és az intelligens együttműködés terén.

ASUS ProArt Display PA169CDV

Az ASUS ProArt PA169CDV egy 15,6 hüvelykes 4K UHD IPS kijelző, amely Wacom EMR technológiát tartalmaz a mellékelt ProArt Pennel való kompatibilitás érdekében. A professzionális kreatívok számára készült, lenyűgöző 4K felbontást kínál, és megfelel a DisplayHDR 400 tanúsítvány követelményeinek. Innovatív kialakítása két támasztékkal rendelkezik a sokoldalú használat érdekében – a felső támasztóállvány enyhén megdönti a PA169CDV-t rajzoláshoz és vázlatkészítéshez, míg az alsó támasztóállvány ideális szögben támasztja meg másodlagos kijelzőként való használatra.

A PA169CDV PANTONE validált és Calman Verified, így ez az első olyan hordozható monitor, amely kettős tanúsítvánnyal rendelkezik. Gyárilag Delta E < 2 színkülönbségre van kalibrálva, és 10 bites színnel, 100% sRGB-vel és 100% Rec.709 színskálával rendelkezik. A ProArt Pen Wacom EMR technológiát használ, hogy természetes kézírásérzetet biztosítson. A könnyű toll elemmentesen működik, és kompatibilis az ASUS Dial programmal, így a felhasználók gyorsgombokat kapnak, amikor a támogatott Adobe szoftverekkel dolgoznak a gördülékenyebb munkafolyamat érdekében.

ASUS TUF Gaming F15 and F17

A TUF Gaming F15 és F17 laptopok 12. generációs Intel Core i7-12700H processzort és akár egy NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 laptop GPU-t kínálnak 140 W max TGP-vel – ez a nagyszerű kombináció, amely hihetetlen játékteljesítményt biztosít. A nagyobb teljesítmény és vezérlés érdekében a hardveres MUX Switch kiküszöböli a gamer laptopok teljesítménybeli hátrányait, amelyek általában a CPU integrált grafikáján keresztül irányítják a GPU képkockáit a kijelzőre. A játékosok az Armory Crate segítségével közvetlen GPU-módot indíthatnak el, amely csökkenti a késleltetést és átlagosan 5-10%-kal javítja a teljesítményt. E teljesítménynövekedés érdekében a laptopok Arc Flow ventilátorai frissített, 84 lapátos kialakítással rendelkeznek.

Minden egyes ventilátorlapát változó vastagságú és 0,1 mm-es hegyű, ami csökkenti a turbulenciát, miközben javítja a légáramlást. Az általános kialakítás csendesebb, mégis 13%-kal több légáramlást biztosít, mint az előző generáció. A játékminőségű látvány érdekében az összes 2022 TUF laptop nagy frissítési gyakoriságú megjelenítési lehetőséggel rendelkezik, beleértve az akár 300 Hz-es FHD-t a leggyorsabb FPS-játékhoz vagy a 165 Hz-es QHD-t a magával ragadóbb élményekért. Mindennek a tetejébe az F15 és F17 új mecha-anime ihletésű dizájnnal rendelkezik, és megfelel a MIL-STD-810H specifikációnak, így biztosítva a tartósságukat útközben.

TUF Dash F15

Az eredetileg 2021-ben piacra dobott TUF Dash egy vékony és könnyű alaktényezőt hoz létre, amely TUF Gaming DNS-sel van átitatva. Ezt az örökséget folytatva a TUF Dash F15-öt – a 2022-es modellt – a legújabb hardverrel frissítették miközben a ház vastagsága 20 mm alatt maradt.

A 12. generációs Intel Core i7-12650H processzorral és akár egy NVIDIA GeForce RTX 3070 laptop GPU-val és MUX kapcsolóval rendelkező TUF Dash F15 kivételesen alkalmas gamer eszköz egy vékony és könnyű házban. A vadonatúj, 4800 MHz-en futó DDR5 memóriával még a legintenzívebb többfeladatos munkavégzésen is könnyedén átvészelhető, a kettős PCIe 4.0-s SSD-bővítmény pedig több mint elegendő nagy sebességű tárhelyet tesz lehetővé útközben. A lenyűgöző látvány érdekében a DCI-P3 színtér 100%-os lefedettségével rendelkező QHD 165 Hz-es panel új képvilágot teremt a játékosok számára, és színpontos teret biztosít a tartalomkészítéshez. A Thunderbolt 4 támogatásával a külső dokkoló vagy a nagy sebességű tárolómeghajtó hozzáadása egyszerű és egyértelmű. Ráadásul az utazás közbeni nyugalom érdekében a TUF Dash F15 támogatja az USB Type-C tápellátást akár 100 W-ig, amely lehetővé teszi a feltöltést a kompatibilis töltők és akkumulátorok széles skálájával.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: