asustor-tudd-meg-mi-a-kulonbseg-a-nas-das-es-san-kozott

ASUSTOR – Tudd meg mi a különbség a NAS, DAS és SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

**NAS (Network Attached Storage)**

A hálózati adattárolók a helyi hálózathoz csatlakoznak, és több számítástechnikai eszköz számára is hozzáférést biztosíthatnak az adatokhoz, mintha azok helyi tárolók lennének. A NAS-nak minősülő eszközök közé tartozik például az ASUSTOR Lockerstor és Drivestor sorozat.

**DAS (Direct Attached Storage)**

A DAS-eszközöket kábeleken keresztül kell csatlakoztatni egy számítástechnikai eszközhöz. Mivel a DAS-eszközök nem tartalmaznak független számítógépet, nem tudnak önállóan működni. Az ASUSTOR bővítőegységei olyan DAS-eszközök, amelyek egy ASUSTOR NAS-hoz csatlakoznak, hogy bővítsék a NAS által kezelhető tárhely mennyiségét.

**SAN (Storage Area Network)**

A tárolóhálózatok dedikált nagy sebességű hálózatok, amelyek több szerver összekapcsolására szolgálnak. Minden tárolási erőforrás központilag elérhető, replikálható és védhető, de költséges, valamint nehéz beállítani és kezelni azokat.

Az ASUSTOR NAS-ok biztonságos, megfizethető és hatékony hálózati tárolási megoldás kínálak, amelyek számos alkalmazással rendelkeznek, hogy megfeleljenek a felhasználói igényeknek. A különböző modellek különböző célcsoportokat számára készültek, továbbá bővíthetők az ASUSTOR bővítőegységeivel a még nagyobb tárhely érdekében.

További információért, kérjük, látogass el az [ASUSTOR](https://www.asustor.com/hu/) oldalára.

Írta: Fenes Kristóf

Hasonló bejegyzések: