autoverseny-jatekok-rajuk-varunk-2017-ben/2017/04/05

Autóverseny játékok - Rájuk várunk 2017-ben!

2017. április 05. Kocsis Bence

A 2017-es évben sem maradunk autós játékok nélkül. Sok játék bejelentése már megtörtént és megjelenési dátumot is kaptak, egyes játékok érkezése pedig borítékolható. Emellett sajnos vannak olyan címek is, melyek megjelenése csúszik és akár az is előfordulhat, hogy nem jelenik meg az idén. Utóbbiak közül ilyen például a Gran Turismo Sport.

Dirt 4

Júniusban jelenik meg a Dirt sorozat negyedik része, mely azért is érdekes lesz, hisz a fejlesztők megvették a FIA World Rallycross Championship licenszét, a rallycross játékmód dominánsabb szerepet tölthet majd be, mint a korábbi kiegészítő játékmódok. Ez nem is véletlen, hogy a rallycross hihetetlenül nagy népszerűségnek örvend és ezt felismerve a készítők próbálják a szakág szerelmeseinek eladni magukat. Természetesen a fő profil továbbra is a rally lesz. A Dirt 4-ben több mint 50 nagyszerű versenygép és 5 helyszín (Ausztrália, Spanyolország, Wales, Svédország és Michigan / USA) kap majd helyet. A játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4MPWza951iw[/youtube]

.

Project Cars 2

A Slightly Mad Studios nagy sikerű játékának, a Project Cars-nak a folyatatása a Project Cars 2, mely ősszel kerülhet a boltok polcaira. Az új rész még szebb grafikával fog rendelkezni elődjénél és a fizikára is komoly hangsúlyt fektetnek. A játékban nagyjából 170 autó lesz elérhető a megszokott, részletes kidolgozottsággal és pályákból is népes lesz a felhozatal, ami 60-as "mezőnyt" jelent. A Projec Cars 2 PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkezik és a VR mellett 12K felbontást is támogatni fog.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0YrrK92fQmk[/youtube]

.

F1 2017

A Codemasters a 2017-es évben sem hagy bennünket az aktuális szezont feldolgozó Formula-1-es játék nélkül. A legújabb epizód minden bizonnyal az őszi hónapokban fog megjelenni. A játék már a béta teszt fázisában tart, amit 900 lelkes játékos követ el PC-n, PS4-en és Xbox One-on.

Gran Turismo Sport

A korábbi PlayStation konzolokra rendre megérkezett a Gran Turismo sorozat egy-egy része, de a sorozat PlayStation 4-en még nem tette tiszteletét. A Poliphony Digital szerzeményét mát a 2016-os év végén ki kellett volna adni, de a megjelenés még mindig várat magára, viszont az idei évben a hírek szerint mindenképp meg fog jelenni a játék. A Gran Turismo Sport egyébként egy e-sport központú szimulátor lesz, mely inkább az online versenyzésre koncentrál és a karrier módot amolyan tutorialként lehet majd felfogni. Ennek megfelelően az autó és pálya lista is szegényesebb lesz a megszokottnál. Persze a felhozatal miatt nem kell aggódnunk, hisz az eddig ismert 19  helyszínen nagyjából 140 autóval mehetünk majd végig. A játék jelenleg zárt béta teszt alatt áll (csak US account meglétével volt esély bekerülni)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0siGVASN9PQ[/youtube]

.

Forza Motorsort 7

A Turn 10 Studios a Forza Horizon 3 (Playground Games) után 2017-ben a Forza Motorsort 7-et fogja a játékosok elé tárni, ami újra a szimulátoros közösséget hivatott kiszolgálni. A hivatalos bejelentés még nem történt meg, de az új cím érkezése borítékolható, hisz a Fanatec vezérigazgatója, Thomas Jackermeier megemlítette a Fanatec és a Turn 10 Studios együttműködését a Forza Motorsport 7 fejlesztése kapcsán. A játék Xbox One mellett PC-re is meg fog jelenni.

forza7

Need for Speed (2017)

Az Electronic Arts 2017-ben (de legkésőbb 2018 márciusáig) is piacra dob egy Need for Speed játékot, melyet ismételten a Ghost Games fog elkészíteni. Az EA vezetője, Andrew Wilson elmondása szerint az eddigi legszebb NFS játékot kapják majd a felhasználók. Az új epizód nevét még homály fedi és részletekről sem igazán tudunk beszámolni. A játék minden bizonnyal mindhárom platformon elérhető lesz, előfordulhat persze, hogy nem azonos időben (Lásd NFS 2015) lesznek a megjelenések.

nfs

Írta: Kocsis Bence