az-acer-bemutatta-az-uj-predator-triton-500-at-valamint-nitro-5-gaming-notebookjait

Az Acer bemutatta az új Predator Triton 500-at, valamint Nitro 5 gaming notebookjait

2020. április 06. Kocsis Bence Mobilvilág Hírei

Az Acer bejelentette az új Predator Triton 500-at, valamint az Acer Nitro 5 gaming notebookokat. Szignifikáns tervezésüknek köszönhetően hőleadás-teljesítmény tekintetében kitűnő termékek, melyek mindegyike a legújabb, 10. generációs Intel Core processzorokkal és az újonnan bemutatott NVIDIA GeForce SUPER és GTX grafikus lapkákkal lett szerelve.

“A legújabb processzoroknak és GPU-knak köszönhetően izgalmas újításokat vezethettünk be a Predator Triton 500 és Acer Nitro 5 esetében ebben az évben” – mondta James Lin, az Acer IT-termékvonalának notebookokért felelős első embere. Hozzátette: “A legfontosabb az, hogy új hőelvezetési technológiákat vezettünk be, melyek révén az eszközök hűvösek tudnak maradni, így a gamerek magas szinten tudják élvezni a szilikon-technológiával felvértezett teljesítménybeli újdonságokat.

Predator Triton 500 – a teljesítmény csúcsa, mindig

A legújabb, 10. Generációs processzorokkal szerelt magas teljesítményt nyújtó notebookok akár NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER, vagy 2070 SUPER GPU-kkal kerülnek forgalomba. A Triton 500 bármilyen masszív kihívással képes megküzdeni. Akár 7.5 órás akkumulátor-üzemidővel lenyűgöző produktivitásra képes, így ez a notebook egy kitűnő választás azoknak a professzionális munkavégzőknek, akik játszani is szeretnek. Iparágelső 300Hz IPS panellel rendelkezik az eszköz, mindemellett a kijelzőnél 3ms válaszidő-túlhajtási lehetőséget is kapunk. Minden akciódús jelenet lágy és egyben tűéles felbontást kap, lefedve az sRGB színpalettát 100 százalékosan széles betekintési szögekkel. Az NVIDIA G-SYNC technológia kíméli a szemet, valamint minimalizálja a lagot.

A Predator Triton 500 Killer Wi-Fi 6 AX1650i vezetéknélküli vezérlőt kapott, E3100G ethernet vezérlővel egyetemben. A Control Center 2.0 szoftver a hálózati kapcsolat minőségét új szintre emeli, a sávszél-igényes applikációk prioritását előtérbe helyezve. Mindez az erő egy vékony, 17.9 milliméteres, 2.1 kilogramm súlyú pillekönnyű teljesen fém gépházba lett becsomagolva, 81 százalékos kijelző-burkolat aránnyal. A notebook akár 32GB DDR4 memóriával és akár 2TB NVMe RAID 0 SSD háttértárral érhető el.

Vortex Flow: egyedi tervezésű hűtéstechnológia

A Predator Triton 500-ban alkalmazásra került az Acer Vortex Flow technológiája, amely egy új fejlesztés: három ventilátor került elhelyezésre stratégiailag fontos pontokra a burkolat alatt, egymás alá dolgozva, így növelve a légáramlás optimális mikéntjét, úgy, hogy közben a zajszint is csökken. Mindez meg lett spékelve a Coolboost technológiával, amely növeli a ventilátorsebességet, így növelve a teljesítményt. A gamerek monitorozhatják az eszköz hőmérsékletét, állíthatják a ventilátorsebességet – mindezt a PredatorSense UI-n keresztül.

A notebook innovatív hűtésrendszere mindezeken felül egy teljesen fémből készült, 4. generációs AeroBlade 3D ventilátort is tartalmaz, amely speciálisan arra lett tervezve, hogy a lehető legjobban biztosítsa a levegő áramlását, valamint redukálja a zajszintet. Ez akár 45 százalékos plusz légáramlást is jelenthet. A rendszerhez hozzátartozik még 5 darab hővezető cső is – a 2020-as Predator Triton 500 így 33 százalékkal jobb hőelvezetési teljesítményt nyújt, mint 2019-es elődje.

Acer Nitro 5

Az Acer Nitro 5 akár 10. generációs 5 GHz Intel Core i7 processzorral és GeForce RTX 2060, vagy a legújabb GeForce GTX 1650Ti GPU-kkal lett szerelve. Ráadásul akár 2 darab M.2 PCIe SSD-t is hozzáférhető, valamint 1 TB HDD áll rendelkezésre. Akár 32GB DDR4 RAM-ot is használhatunk, illetve bővíthetünk is könnyedén a rendelkezésre álló DIMM slotok révén. A notebook 15.6 col képátlós FHD IPS kijelzővel rendelkezik: a gamerek ténylegesen továbbfejlesztett 2020-as modellt vehetnek kézbe, meggyőző vizuális teljesítménnyel.

Az eszközök 144Hz, valamint 120Hz képfrissítési értékekkel rendelkeznek, mindehhez 3ms válaszidő társul minden esetben. Így az elmosódásmentes játékélmény garantált, melyhez kitűnő támogatást nyújt a 72% NTSC-tartományú, 300-nit kijelzőpanel.

Az Acer Nitro 5 számos innovatív hőelvezetési megoldással érkezik, maximalizálva a hűtés hatékonyságát minden egyes magasabb szintű terhelésnél. Dupla ventilátoros hűtésrendszere stratégiailag optimálisan pozícionált légbeszívó- és légkiengedő nyílásokkal rendelkezik, pluszban 4 ventilátor gondoskodik arról, hogy összesen 25 százalékos hőelvezetési teljesítménytöbbletet kapjunk a 2019-es modellhez hasonlítva. Mindehhez az optimalizált CoolBoost technológia is hozzájárul, mely által 10 százalékkal növekszik a ventilátorsebesség, míg a GPU és a CPU hűtése 9 százalékkal nő. Ami még újdonság a 2020-as modellben, az az Intel Wi-Fi 6 AX201 (802.11ax), valamint a Killer Ethernet E2600 – ezek révén növekszik a hálózati stabilitás és teljesítmény, biztosítva a gamereket a legújabb hőelvezetési fejlesztések jelenlétéről.

Magyarországon várhatóan a harmadik negyedévben kerülnek a boltok polcaira az Acer újdonságai. Árakat egyelőre nem ismerünk. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: