az-aerocool-bejelentette-uj-templarius-csaladjat-a-ferrum-es-telum-pc-hazakkal/2013/01/29

Az Aerocool bejelentette új Templarius családját, a Ferrum és Telum PC-házakkal

2013. január 29. Kocsis Bence Gépház hírek

A taiwan-i székhelyű Aerocool bejelentette két új számítógép házát, a Ferrum és Telum modelleket, melyek a nemrég megalkotott Templarius család tagjai. A Templarius család különösen azon játékosok köreit célozzák meg, akiknek számít az egyedi megjelenés perifériák terén is. Ez a márkanév tehát egereken, billentyűzeteken, fejhallgatókon és tápegységeken is szerepelni fog a jövőben.

A Ferrum külseje elsőre magára vonja a figyelmet, amely főleg a fekete és fehér elemek tökéletes kombinációjának és illeszkedésének köszönhető. A váz anyaga 0,5 mm vastag SGCC acél, mely szlárd, stabil tartást kölcsönöz a háznak. Belül bőven elegendő hely található a high-end komponenseknek , de az ATX, μATX alaplapok is gond nélkül beszerelhetők. A házba akár egy 400 mm hosszúságú grafikus kártya is elfér. Következésképp a játékosok egy GTX 690, vagy HD 7990 videókártyát is a gépükben tudhatnak minden gond nélkül. A könnyebb kezelhetőség érdekében az alaplapi tálca nyílásokkal van felszerelve, így a CPU hűtő az alaplap kivétele nélkül cserélhető, és a kábelvezető lyukak is hasznosak.

Az optimális légáramlás minden házban fontos, ezért felől, elől és hátul is lehetőség van ventilátorok elhelyezésére.  Itt hálós rácsok segítik a levegő szabad áramlását, akár ventilátorok nélkül is.A házba maximálisan 10 ventilátor helyezhető el, ebből egy 120 mm-es csendes ventilátor áll rendelkezésre gyárilag. Az 5,25-ös keretek szerszám nélkül szerelhetők (multi-X mechanizmus). Ezen kívül a Ferrum PC-ház el van látva előre fúrt vízhűtés nyílásokkal, valamint porszűrővel , hogy a tápegység ne szennyeződjön. Az I/O panel a héz tetején került elhelyezésre, egy USB 3.0, egy USB 2.0 és audió csatlakozók találhatók rajta.

A család másik tagja a Telum, mely két verzióban érhető el. Ez a két típus a teljesen fekete, illetve a fehér színű, fekete elemekkel. Ezek a házak ugyancsak 0,5 mm vastag SPCC acél vázból készültek, de ebben az esetben az oldallap fekete akril ablakot kapott. A felső és hátsó panel is hálós ráccsal van felszerelve, mely optimális légáramlást biztosít. Előre szerelt 120 mm-es ventilátort kapunk előre, továbbá, akár 8-ra is kiegészíthetjük ventilátoraink számát. A felső panelen ventilátor szabályzó kerőlt elhelyezésre.

Hasonlóan a Ferrum-hoz az alaplap itt is könnyen szerelhető, a kábelek eltűntethetők, és a meghajtóhelyek csavar nélkül szerelhetők. Az I/O panelen két USB 2.0 port , egy USB 3.0 port és audió csatlakozók találhatók.

A Ferrum és Telum PC házak elérhetőek az európai piacon.

Ajánlott felhasználói áraik a következők:

Telum (fekete) - 50,5 euró

Telum (fehér) - 54,55 euró

Ferrum - 45,55 euró

További információkat a gyártó oldalán olvashattok a Ferrum és Telum házakról...

Írta: Kocsis Bence