az-apple-bemutatta-a-legujabb-iphone-11-es-iphone-11-pro-telefonokat

Az Apple bemutatta a legújabb iPhone 11 és iPhone 11 Pro telefonokat

2019. szeptember 11. Kocsis Bence Mobil hírek

A tegnapi napon megrendezésre került az idei legnagyobb Apple rendezvény, ahol minden évben bemutatja a gyártó a legújabb termékeit, melyek között mindig szerepelnek az új okostelefonok is. Az idei évben is három készülék került bemutatásra, melyek az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max nevet viselik. 

Az iPhone 11 lesz a legkisebb modell, melynek készítésénél a gyártó a strapabíróságra helyezte a hangsúlyt, így egy erős készülékházat és egy nagyon erős üveglapot kapott, mely alatt Liquid Retina panel került elhelyezésre, melyhez Face ID azonosítás társul, az ujjlenyomat olvasó lemaradt. A hátlapon két kamera kapott helyet, egy 12 megapixeles f/1,8 rekeszértékű és egy 12 megapixeles f/2,4 rekeszértékű, melyek közül utóbbi 2x-es optikai zoom-ra képes. Az előlapi kamera ugyancsak 12 megapixeles mely a megújult Face ID azonosítást kezeli.

Ami a belsőt illeti, egy Apple által fejlesztett A13 Bionic chip dolgozik, ami a gyártó mérései szerint nyers erőben jobb, mint a Samsung Galaxy S10+-ban szereplő chipkészlet, vagy épp a Huawei P30 Pro lapkája. Ami az árat illeti, a 64 GB-os modell 289,990 forintos cédulával startol. 

A két nagyágyú az iPhone 11 Pro és Pro Max. A gyártó egy újfajta matt készülékházzal rukkol elő és új választható színeket tesz elérhetővé, melyek a zöld, az asztroszürke, az ezüst és az arany. Mindkét modell Super Retina XDR kijelzővel érkezik, mely akár 1200 nit fényerőt is ki tud magából préselni, ami kiemelkedő.

A Pro és a Pro Max modellek az kistestvérhet hasonlóan az A13 Bionic chip köré épülnek. A chipen található mesterséges inteligenciával felvértezett processzornak köszönhetően akár 5 órát is rávernek üzemidőben az iphone XS-re. Mindkét modell már három hátlapi kamerát kapott. Egy 12 megapixeles széles látószögű, egy 12 megapixeles szuper széles látószögű és egy 12 megapixeles telefotó lencse került elhelyezésre. Ezen felül a Pro modell megkapta az új Deep Fusion technikát. Az új technológia lényege, hogy a telefon kilenc képet készít, különféle expozíciókkal és az A13 Bionic chip AI-je ezeket a képeket kombinálva megalkotja a végleges képet, ami világosabb és élesebb, mint az más telefonokkal elérhető. 

Az 5,8 hüvelykes  iPhone 11 Pro 399,990 forinttal startol, míg a 6,5 colos kijelzővel ellátott Pro Max 439,990 forintos induló árral lesz elérhető. Mindhárom készülék esetében szeptember 13-tól indul az előrendelés Magyarországon. 

forrás: phonebox.hu


Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: