Az Arctic bejelentette FREEZER 33 TR, új AMD processzorokkal kompatibilis hűtőjét


Megkérkeztek az AMD Ryzen Theardripper processzorok, melyekhez az Arctic azonnal be is jelentette Freezer 33 TR processzorhűtőjét. Az újdonságf a díjnyertes Freezer 33 alapjaira építkezik és akár a 200W-os TDP-vel is megbírkózik.

A Freezer 33 TR tornya 4 darab 6 mm átmérőjű, közvelten érintkezésű hőcsővel rendelkezik, mely a processzor sapkától igyekszik a hőt a 49 daran alumínium hűtőbordűhoz továbbítani. Ezek a hűtőbordák aztán az FDB csapágyazással, csendes, 3 fázisú motorral ellátott 120 mm-es ventilátorra bízzák a nagy feladatot, hogy a felvett hőt ellapátolják. A ventilátor 200 és 1800 RPM között képes működni PWM vezérlés mellett, így a felhasználüknak lehetőségük van a teljesítmény és a zajszint közti egyensúly megtalálására.

Bár a gyártó a Freezer 33 TR-t kimondottan az új AMD processzorok számára tervezte, kompatibilis a TR4 mellett az AM4, SP3 és Intel LGA2066, valamint 2011-3 foglalatokkal is. A gyártó 48 dolláros ajánlott fogyasztói árat szabott meg a fehét, illetve piros ventilátorral ellátott újdonságnak.