az-arctic-processzor-hutoi-felkeszultek-az-am4-foglalat-tamogatasra-de-csak-reszben/2017/01/30

Az Arctic processzor hűtői felkészültek az AM4 foglalat támogatásra - de csak részben

2017. január 30. Kocsis Bence

A napokban téma az AMD új processzor generációját fogadni képes AM4 foglalat és az ezzel kapcsolatos processzorhűtő támogatás. A processzor hűtőt gyártó márkák ennek eredményeképp sorban jelentik be, illetve teszik közzé az AM4 foglalattal kapcsolatos felkészültségüket. Így tett az Arctic Cooling is, mely ismertette jelenlegi processzorhűtői AM4 kompatibilitását és azt is, hogy melyik hűtők nem fogják támogatni az új AMD foglalatot és az ilyen modellek leváltására milyen alternatívákat javasol.

A processzorhűtők nagy része nem igényel adaptereket, így sok modell esetében nincs semmi teendője az AMD processzort és alaplapot vásárlóknak. Többek között ilyen a teljes Alpine 64 sorozat, a Freezer 13 modellek és a Freezer Xtreme is.

Aki a Freezer A32 és Freezer A11 modellekkel rendelkezik, azok számára a Freezer 12 és Freezer 33 vásárlását kell meglépnie (már ha márkahű vásárlóról van szó). Utóbbi modellekben az elődökhöz képest nincs komolyabb újdonság, az AM4 támogatást leszámítva.

A folyadékhűtésekkel rendelkezők számára sincs ok aggodalomra, hisz ők egy kompatibilis készletet szerezhetnek be. Azt nem tudjuk, hogy ez az úgynevezett "extension kit" ingyenes lesz-e, vagy fizetni kell-e érte, de aki ez iránt érdeklődik, az lépjen kapcsolatba a gyártó ilyen jellegű csatornájával az arctic@support.ac e-mail címen.

arctic_am4

 

Írta: Kocsis Bence