az-asrock-bejelentette-z170-gaming-itxac-4k-60hz-video-lejatszast-tamogato-alaplapjat/2015/09/25

Az ASRock bejelentette Z170 Gaming-ITX/ac, 4K/60Hz videó lejátszást támogató alaplapját

2015. szeptember 25. Kocsis Bence Alaplap hírek

Már megszokhattuk, hogy az AsRock alaplapok terén az ITX modellekbe is belecsempész valami extrát, amit addig más gyártók hasonló méretű modelljei nem tudtak. Az AsRock új Z170 Gaming-ITX / ac alaplapja nyolt rétegű nyomtatott áramköri lapkára épül és nyolc fázisú tápellátással rendelkezik, emellett a Super Alloy és Gaming Armor dizájn olyan sajátosságaival rendelkezik, mint a prémium 60A tekercsek, Dual-Stack MOSFET, Nichicon 12K platinum kondenzátorok, 15μ gold csatlakozók és Digi Power.

A minőségi komponensekből összeállított alaplap figyelemre méltó sajátossága annak grafikus teljesítménye. A hátlapi I/O panelen két HDMI (melyek közül egyik támogatja a legújabb HDMI technológiát és a HDCP-t) és egy DisplayPort kimenet került elhelyezésre. Ezeknek a kimeneteknek köszönhetően az alaplap támogatja a 4K tartalmak lejátszását, valamint a kis hardverigényű játékok 4K felbontáson történő használatát az integrált grafikus veérlő segítségével.

Z170 Gaming-ITX_ac_TopAz LGA 1151 foglalatú, legújabb Skylake processzorokat támogató alaplap két DDR4 memória bővítőhellyel rendelkezik, melyek órajele tuninggal 4000 Mhz-re emelhető. Az alaplap kis mérete ellenére tartalmaz egy mini PCI-Express foglalatot, melybe "ac" változat révén egy 2T2R Dual Band 802.11ac Wifi / Bluetooth modul került elhelyezésre és egy antenna lett mellékelve, így a vezeték nélküli internetezés is lehetséges.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZctNgvP8UY0&feature=youtu.be[/youtube]

 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: