az-asus-11-innovacios-dijat-nyert-a-ces-2020-kiallitason

Az ASUS 11 innovációs díjat nyert a CES 2020 kiállításon

2019. november 11. Herczeg Balázs Telefon

Az ASUS CES Innovációs díjazottjai a ZenBook Pro Duo, a ZenFone 6, a ZenBook 15, a ZenBook Flip és a PA32UCG ProArt kijelző. A ROG díjazottjai a ROG Phone II, a ROG Strix SCAR III, a ROG Strix Arion M.2 NVMe USB3.2 Gen 2 SSD-tok és a ROG Kunai Gamepad. További két ASUS-díjazottat a CES 2020 kiállítás idején mutatnak majd be. Az elnyert díjak kiemelik az ASUS azon elkötelezettségét, hogy hihetetlen fogyasztói élményeket biztosítson a tökéletes tervezés és az innováció révén.

A kiemelkedő tervezés megünneplését célzó éves program, a CES Innovation Awards 28 termékkategóriában oszt ki elismeréseket. A bírói testület – amelynek tagjai tervezők, mérnökök és a műszaki média tagjai – áttekinti a beadványokat kialakításuk, funkcionalitásuk, fogyasztói vonzerejük, a bennük megtestesülő mérnöki munka, és a termékek versenytársaikkal való összevetése alapján. A bejelentést ma, a CES New York-i nyitórendezvényén tették meg, amely egy meghívásos tech-esemény, ami összehozza a média, a kiállítók és az ipar fő szereplőit a 2020. január 7. és 10. között Las Vegasban megrendezésre kerülő CES 2020 kiállításon bemutatásra kerülő termékek és trendek áttekintése céljából.

A CES 2020 Innovációs díj elismertjei

ASUS ZenBook Pro Duo

Az ASUS ZenBook Pro Duo teljes szélességű ScreenPad™ Plus másodlagos kijelzővel rendelkezik, amely eddig ismeretlen lehetőségeket kínál a többfeladatos munkavégzésre a felhasználók számára. A 14 colos ScreenPad Plus egy 4K-s másodlagos érintőképernyő a ZenBook Pro Duo-n, mely zökkenőmentesen működik együtt a 15,6 colos 4K-s UHD OLED HDR fő érintőképernyővel, határtalan lehetőségeket kínálva a felhasználóknak munkafolyamataik optimalizálásához és személyre szabásához. A könnyed kreativitáshoz szükséges extrém teljesítményről az akár 9. generációs Intel® Core™ processzorok gondoskodnak, akár 32 GB RAM-mal és az NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 GPU-val, míg az ultragyors tárolást az akár 1 TB-os PCIe® 3.0 x4 SSD valósítja meg. Ezek az elit komponensek lehetővé teszik a tartalomkészítők számára, hogy könnyedén kezeljék az összes alkalmazást a főképernyőn és a ScreenPad Plus-on egyaránt.

ASUS ZenFone 6

A ZenFone 6 a mobiltelefon-tervezés remekműve, egy valóban teljes képernyős kijelzővel, amelyet a forradalmian új Flip-kamera tett lehetővé, ez a kiváló minőségű, automatikusan felugró kettős kamerarendszer, amely új kreatív lehetőségeket hoz el a mobil fényképezésbe. A ZenFone 6 5,5 colos készülékházában nemcsak a 6,4 colos, teljes képernyős NanoEdge kijelző, a Flip-kamera és az 5000 mAh-s akkumulátor található, hanem a Qualcomm vezető Snapdragon™ 855 mobilprocesszora, dupla sztereohangszórók, háromfoglalatos SIM-tálca és egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is.

ASUS ZenBook 15

Csaknem keret nélküli NanoEdge kijelzőjének köszönhetően a ZenBook 15 a világ egyik legkisebb laptopja a képernyőméretét tekintve, és az egyedülálló ScreenPad 2.0 trackpad a többfeladatos munkavégzést egy álommá teszi. A ZenBook sorozat az ultrahordozható kialakítás új korszakát hirdeti egy ultrakompakt és rendkívül könnyű készülékházzal, amely a világ egyik legkisebb méretű laptopcsaládjává teszi. Ezt a notebookot arra tervezték, hogy korlátok nélküli teljesítményt nyújtson

útközben is, ezért elérhető akár a legújabb, 10. generációs Intel® Core™ i7 processzorral és a nagy teljesítményű NVIDIA® GeForce® GTX 1650 GPU-val is. A notebookban PCIe SSD tárolók és akár 16 GB RAM található, így a ZenBook ideális komplex dokumentumok elkészítéséhez, adatbányászathoz, fotók retusálásához, videók szerkesztéséhez, vagy csak egyszerűen a játékokkal való kikapcsolódáshoz.

ASUS ZenBook Flip

A kihajtható ZenBook Flip modellt sokoldalúnak, nagy teljesítményűnek és kiválóan hordozhatónak terveztük, és keret nélküli NanoEdge kijelzője mind a négy oldali ultravékony kávájának köszönhetően 90%-os képernyő-készülékház arányt kínál, ami sokkal kompaktabb házkialakítást tett lehetővé. A ZenBook Flip egy kihajtható laptop, négy különféle üzemmóddal: laptop mód, állvány mód, sátor mód és táblagép mód. A 4K UHD kijelzőpanel pontos színmegjelenítésére van kalibrálva, és PANTONEhitelesített, hogy a tartalomkészítők számára a lehető legjobb színhelyességet biztosítsa. Az új ScreenPad™ 2.0 magasabb szintre emeli a hagyományos laptopélményt, a trackpadbe épített interaktív másodlagos érintőképernyő által fokozva a hatékonyságot és a többfeladatos munkavégzés élményét. Emellett erőteljes is, hiszen a ZenBook Flip a legújabb Intel® Core™ i7 processzor és az NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Max-Q grafika köré épült, akár 16 GB RAM-mal, és támogatja a nagy sebességű PCIe® SSD-ket.

PA32UCG ProArt kijelző

Az ASUS ProArt PA32UCG kijelző a világ egyik első 32 colos 4K professzionális kijelzője 1152 zónás mini-LED háttérvilágítással és akár 120 Hz-es, változtatható képfrissítési frekvenciával. A teljes mátrixos helyi fényerőcsökkentés (FALD) technológia hihetetlen, 1000 nit teljes képernyős tartós fényerőt, 1600 nit csúcsfényerőt és 1.000.000:1 kontrasztarányt tesz lehetővé. Ezek az iparágvezető jellemzők kivételes HDR-teljesítményt biztosítanak, és a kijelző támogatja az összes főbb HDR szabványt, mint a Dolby Vision, HLG és HDR10. A Quantum Dot technológiának köszönhetően a PA32UCG széles színskálát képes megjeleníteni, DCI-P3, Adobe RGB, sRGB, Rec 709 és Rec 2020 színtértámogatással. A valódi 10 bites színmélység és a színek gyári előkalibrálási folyamata hihetetlenül pontos színeket (Delta-E <1) eredményez bármiféle egyéb kalibrálás igénye nélkül, és a beépített ASUS hardverkalibrációs technológia a kijelzőbe való színprofil-visszaírással folyamatosan biztosítja a pontosságot a mindenkori megbízható teljesítményhez.

ROG Phone II

A ROG Phone II a Snapdragon™ 855 Plus mobil processzort, 12 GB RAM-ot, hatalmas, 6000 mAh-s akkumulátort, GameCool II hűtésrendszert, és egy ultragyors, 120 Hz/1 ms AMOLED 10-bit HDR kijelzőt

alkalmazva hozza létre a tökéletes mobil gamer eszközt. A ROG Phone II 120 Hz-es AMOLED kijelzője mindössze 1 ms-os válaszidővel és 49 ms érintési késleltetéssel rendelkezik, így egy rendkívül sima és válaszkész, valamint elmosódásmentes gaming-élményt és szórakozást kínál a felhasználók számára. Ezenkívül a Delta E<1 színhelyesség és a 10 bites HDR-támogatás által biztosítja a kijelző, hogy a játékok és a HDR videók pontosan az alkotóik szándékainak megfelelően nézzenek ki. Azért, hogy még magával ragadóbb lehessen a gaming a ROG Phone II készüléken, a ROG mérnökei nemcsak a gamingre összpontosító funkciókat építettek a ROG Phone II-be, hanem számos tartozékot fejlesztettek ki, amivel egy átfogó mobil gamer-rendszert építettek fel, ide értve a TwinView Dock II-t, a ROG Kunai Gamepad-et, a WiGig Display Dock Plus-t és a Mobile Desktop Dock-ot.

ROG Strix SCAR III

A ROG Strix SCAR III az esporthoz készült, a legfejlettebb hardverrel és hűtéssel rendelkezik, ami a 300 Hz-es képernyőn – a világ leggyorsabb gamerlaptop-kijelzőjén – szükséges a sima játékmenethez. Az olyan funkciók, mint például a ROG Keystone és az Aura Sync, nagyobb hatalmat adnak a játékosok kezébe ahhoz, hogy személyre szabhassák PC-iket, miközben az akár GeForce RTX™ 2070 NVIDIA® grafika képes biztosítani a Strix SCAR III ultragyors, 300 Hz-es képernyőjének teljes telítettségéhez szükséges képkockasebességet. Az intelligens hűtés lehetővé teszi a ROG Boost funkciót, amely a GPU órajelét a gyári túlhúzás 1540 MHz-es, 115 W-os tartományába tolja fel. A mai kor gamerei gyorsabban és hatékonyabban képesek tartalmakat létrehozni a Strix SCAR III legújabb Intel Core i9-9880H CPUjának köszönhetően. Ez a processzor akár 4,1 GHz-es frekvencián működhet egyetlen maggal, és nyolcmagos kialakítása akár 16 szálat is képes párhuzamosan futtatni, amivel könnyedén legyűri a kemény munkaterheléssel járó feladatokat és a többfeladatos munkavégzést. Az akár 32 GB méretű DDR4-2666 memóriával kombinálva a ROG Strix SCAR III notebookkal a játékosok könnyedén megtehetik, hogy egyszerre játszanak, csevegnek és streamelnek.

ROG Strix Arion

A ROG Strix Arion a világ első SSD-tokja, amely ASUS Aura Sync RGB világítási effektusokkal rendelkezik, és amelybe 2230–2280 formatényezőjű M.2 NVMe SSD helyezhető el. 2. generációs USBC™ 3.2 csatlakozást kínál, amely akár 10 Gbps sebességű, ultragyors átvitelt is támogat, és alumíniumötvözetből készült tokja beépített hűtőpárnákkal biztosítja az agresszív hőelvezetést. A ROG Strix Arion innovatív tűcsatlakozós telepítést tesz lehetővé, amely megkönnyíti az SSD beszerelését a házba, csavarhúzó használata nélkül. A toknak van egy védőkerete is, és megfelel a MIL-STD-810G 516.6 ejtési tesztszabványnak. Az ASUS Aura Sync által a ROG Strix Arion tökéletes társa bármely gamer-felszerelésnek, és lehetővé teszi a gamerek számára egyéni stílusuk kifejezését.

ROG Kunai Gamepad

A moduláris ROG Kunai Gamepad-rendszer gondoskodik a legjobb mobil gaming élményről, akár a telefon kijelzőjét, akár külső képernyőt használva. A Kunai Bumper, a Kunai Controller és a Kunai Holder sokoldalú, konzolszerű vagy kézi konfigurácókat tesz lehetővé. Az ROG Kunai Gamepad a mai elfoglalt gamerek számára készült. A gamerek a legtöbb mobilvezérlő esetében egyetlen működési módra vannak korlátozva. A Kunai esetében dönthetnek úgy, hogy belehelyezik telefonjukat, és kézi módban használják, vagy a két vezérlőt a Kunai Holderbe illesztve egy konzolszerűbb élményhez juthatnak. Az ROG Kunai kialakítása elsősorban a ROG Phone II-höz illeszkedik, amely a vezérlő elsődleges társeszköze, ugyanakkor a Kunai-t a PC-játékosok ugyanúgy használhatják, mint bármely más vezérlőt.

ELÉRHETŐSÉG

A termékek elérhetősége országonként változik. További tájékoztatásért, kérjük, keresd fel a helyi ASUS képviseletet.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: