az-asus-bejelentette-a-zenfone-7-et

Az ASUS bejelentette a ZenFone 7-et

2020. augusztus 26. Herczeg Balázs Mobilvilág Hírei

Az ASUS bejelentette a régóta várt ZenFone 7 sorozatot, az eddigi legerőteljesebb generációt a csúcstechnológiájú ZenFone okostelefon-családban. A ZenFone 7 Pro és a ZenFone 7 a világ első háromkamerás Flip-kameráját tartalmazza, amely új, példátlan magasságokba emeli az okostelefonos fényképezést és videofelvételt.

A sorozat egy továbbfejlesztett Flip-kamerával érkezik, amelynek elöl-hátul háromkamerás rendszere egy 64 MP-es Sony IMX686 széles látószögű főkamerát, egy Sony IMX363 ultraszéles látószögű kamerát és egy teleobjektíves kamerát tartalmaz. A széles látószögű és az ultraszéles látószögű kamera egyaránt támogatja az optikai képstabilizálást1, ami optimális fókuszálást és elmosódásmentes fényképeket és videókat biztosít. A ZenFone 7 akár 8K-s videofelvételt is képes készíteni, és olyan professzionális szintű videofelvételi funkciókat is tartalmaz, mint a HyperSteady képstabilizálás, a szélzajszűrő és a mikrofonfókusz.

A 6,67 colos teljesképernyős 90 Hz / 1 ms-os AMOLED NanoEdge bevágásmentes kijelző Delta-E < 1 színhelyessége által rendkívül gördülékeny vizuális élményt biztosít lenyűgöző színhűség mellett. A kijelző a HDR10+ szabványt is támogatja az élethű vizuális élmény érdekében. A ZenFone 7 Pro-t a Qualcomm® Snapdragon™ 865 Plus 5G mobil processzor hajtja, kiváló teljesítményt és villámgyors adatkapcsolati sebességet biztosítva a felhasználók számára az 5G-kapcsolaton keresztül. A hosszú üzemidejű 5000 mAh-s akkumulátor akár két nap folyamatos használatot tesz lehetővé, a Qualcomm® Quick Charge™ pedig gyors töltési sebességet biztosít. A ZenUI 7, ez a továbbfejlesztett felhasználói felület az alapvető fontosságú elemeket tartalmazza az egyszerű és intuitív felhasználói élmény érdekében, a Smart Key pedig átkerült oldalra, és egybe van építve a bekapcsológombbal és az ujjlenyomat-érzékelővel a felhasználóbarát kioldáshoz és gyorsgomb-használathoz.

A ZenFone 7 ugyanazokat a hihetetlen fényképezési és videofelvételi funkciókat kínálja, mint a Pro modell. A Qualcomm Snapdragon 865 5G mobil processzora hajtja, akár 8 GB LPDDR5 RAM-mal és 128 GB UFS 3.1 ROM-mal.
A jellegzetes Flip-kamerában található iparágvezető háromkamerás rendszer, a dinamikus teljesítmény és a lenyűgöző teljesképernyős kijelző révén a ZenFone 7 sorozat az okostelefon-technológia csúcsát nyújtja, és magasra emeli a lécet a 2020-as év vezető okostelefonjai számára. 

Továbbfejlesztett Flip-kamera 

A ZenFone 7 sorozat az úttörő Flip-kamerával van felszerelve. Ez egy motoros mozgatású felnyíló modul továbbfejlesztett háromkamerás rendszerrel, amely ugyanazokat a nagy felbontású képességeket kínálja, akár előrefelé néz a modul, akár hátra. A fő kamera egy Sony IMX686 64 MP-es nagy felbontású, széles látószögű kamera Quad Bayer technológiával és fokozott fényérzékenységgel a lenyűgöző fényképek készítéséhez – éjjel-nappal. Az ultraszéles látószögű másodlagos kamerát egy Sony IMX363 érzékelő hajtja, és duplaképpontos fázisérzékelő autofókusza gondoskodik arról, hogy a tárgyak rendkívül éles fókuszban maradjanak. Ez a kamera akár 4 cm-es makrófotózást is támogat a hihetetlenül részletes közeli felvételekhez. A harmadik egy teleobjektíves kamera, amely 3-szoros optikai zoomot és akár 12-szeres teljes zoomot tesz lehetővé optikai képstabilizálás mellett. A kamerák között zökkenőmentes az átváltás felvétel közben.

A ZenFone 7 Pro és a ZenFone 7 olyan videófelvételi élményt nyújt, amilyenre egyetlen más okostelefon sem képes. A széles látószögű kamera az iparágvezető 8K-s 30 kép/mp-es videofelvételre is képes elektronikus képstabilizálással, az ultraszéles látószögű kamera pedig 4K-s 60 kép/mp-es felvételt kínál. Ezek lehetővé teszik, hogy a felhasználók minden pillanatot kiváló minőségű részletességgel rögzítsenek. Ez a generáció új videófunkciókkal rendelkezik, beleértve a HyperSteady, a Free Zoom és a Pro videó módot, amelyek a videóknak professzionális megjelenést biztosítanak. A három mikrofonnal ellátott ZenFone 7 okostelefonok felvétel közben kiváló minőségű hangot rögzítenek, és a hang optimalizálható olyan funkciókkal, mint például a szélzajszűrő, a mikrofonfókusz és az akusztikus fókusz, amelyek a kiválasztott objektumok hangjára fókuszálnak és elkülönítik azokat. 

A továbbfejlesztett Flip-kamera hihetetlen új és továbbfejlesztett funkciókat kínál. A gyors nézőszögváltó fényképezés a fényképezőgép kezelőfelületén keresztül gyorsan beállítja a Flip-kamerát a három testreszabható helyzet egyikébe, és a felhasználók ezeket a pozíciókat a kedvenc kamera-látószögeiknek megfelelőre állíthatják be. Számos népszerű előző generációs funkció megmaradt vagy frissült. Az Auto Panoráma funkció mostantól az ultraszéles látószögű kamerát is felhasználhatja hatalmas, magával ragadó panorámaképek készítéséhez, és a Motion Tracking 2.0 automatikusan nyomon követi a felvétel tárgyát, és zökkenőmentesen zoomol, hogy a tárgyat mindig a kép közepén tartsa. 

A Flip-kameramodul folyékony fémből készül, és egy új, egyszerűbb, mégis hatékonyabb léptetőmotor hajtja meg. Szögérzékelővel is kiegészült a kamera dőlésszögének pontosabb szabályozásához. Az érzékelő azt is biztosítja, hogy a Flip-kamera mindig biztonságos helyzetben álljon, és eltárolja a felhasználó három kedvenc gyors nézőszögének helyzetét a gyors beállítás érdekében. Gyorsulásérzékelő észleli, ha leesik a telefon, és automatikusan biztonságos helyzetbe húzza vissza a Flip-kamerát.

Új korszakot nyitó teljesítmény, gigantikus akkumulátorkapacitás 

A ZenFone 7 Pro modellt a Snapdragon 865 Plus hajtja, amely elképesztő, több gigabites 5G-s kapcsolatot és fejlett WiFi 6 teljesítményt, asztali számítógép szintű, rendkívül valóságszerű grafikájú gaminget, professzionális színvonalú, nagy felbontású fotózást és intuitív AI-élményeket tesz lehetővé. A ZenFone 7 Pro 8 GB LPDDR5 RAM-mal és 256 GB UFS 3.1 ROM-mal rendelkezik az óriási méretű tárolási kapacitás és a gyors hozzáférési sebesség érdekében. A ZenFone 7 Snapdragon 865 5G mobil processzorral és akár 8 GB LPDDR5 RAM-mal, valamint 128 GB UFS 3.1 ROM-mal rendelkezik. 

A ZenFone 7 sorozatú okostelefonok hatalmas, 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkeznek, amely akár két napos akkumulátoros üzemidőt biztosít és támogatja a Quick Charge eljárást a gyors töltéshez. Az új akkumulátorkímélő rendszer többféle beállítást kínál, amelyek megakadályozzák az akkumulátor túltöltése miatti kapacitáscsökkenését, és számos energiatakarékos funkciót kínál, amelyek óvják az akkumulátor élettartamát.

Káprázatos teljesképernyős kijelző 

A ZenFone 7 sorozat valódi teljesképernyős látványélményt kínál, ami egyedülálló. A 6,67 colos teljesképernyős AMOLED NanoEdge kijelzőben nincs bevágás, és csaknem láthatatlan kávái, 90 Hz-es képfrissítési frekvenciája és 1 ms-os válaszideje gördülékeny, magával ragadó vizuális élményt biztosítanak. Ezenkívül a kijelző Delta-E < 1 színhelyességet, moziszintű 110%-os DCI-P3 színskálát és HDR10+ támogatást kínál a valósághű színek és részletek érdekében. Akár 700 nites fényerő javítja a képernyő olvashatóságát mindenfajta megvilágítás esetén, és a DC Dimming technológia2 csökkenti a képernyő villogását gyenge fényviszonyok között, hogy bármikor kényelmes legyen nézni. A kiegészítő szemvédelem érdekében a kijelzőt az SGS tesztelő és hitelesítő társasága szemkímélő kijelzőként tanúsította, amely 70%-kal csökkenti a kék fény erejét a legtöbb LCD-s okostelefon-kijelzőhöz képest.
Élményszerű egyszerűség és gyorsaság a ZenUI 7 kezelőfelülettel 

A ZenUI 7 a korszerűsített ZenFone 7 felhasználói felület, amely az alapvető elemeket biztosítja az egyértelmű és intuitív felhasználói élmény érdekében. A ZenUI 7 további beállításokat kínál ezen generáció számára a személyre szabáshoz, például az ikonok színének és alakjának és a betűkészletnek a testreszabási lehetőségét, és a felhasználók a rendszeranimációkat is anélkül vezérelhetik, hogy a fejlesztői beállításokba kellene lépniük. 

A Smart Key funkció az előző generáció óta átkerült a telefon oldalára, és egybe van építve a bekapcsológombbal és az ujjlenyomat-érzékelővel a felhasználóbarát kioldáshoz és gyorsgomb-használathoz. Testreszabható népszerű tevékenységek kezdeményezésére, mint amilyenek a Google Assistant feladatok. Kétszeri lenyomás és lenyomva tartás módot kínál, amelyek különféle műveletekhez rendelhetők, például a kedvenc alkalmazások megnyitásához.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: