az-asus-bejelenti-a-teljesen-uj-vekony-es-konnyu-tuf-dash-f15-gamer-laptopot

Az ASUS bejelenti a teljesen új, vékony és könnyű TUF Dash F15 gamer laptopot

Az ASUS bejelentette az új TUF Dash F15 gamer laptopot, egy szupervékony, 15 colos eszközt, mely egy hordozhatóbb, könnyebb és befogadóbb irányt képvisel a TUF Gaming sorozatú gépek terén. Arra terveztük, hogy több gamer legyen képes bárhol játszani, dolgozni és hatékony maradni, így a legújabb processzorokkal rendelkezik, akár 11. generációs Intel® Tiger Lake Core™ i7-11375H CPU-val és GeForce RTX™ 3070 GPU-val.

Az erőteljes mag élményt csúcskategóriás funkciók kerekítik le, melyeket általában nem látni az elérhető ár kategóriában, ilyen pl. a bajnokság szintű gamer panel akár 240 Hz-es képfrissítéssel, a sokoldalú Thunderbolt 4 port, és a kétirányú zajszűrési technológia. A gamerek hosszabb ideig maradhatnak hatékonyak a kiterjesztett akkumulátorral, mely akár 16,6 óra videólejátszásra és Type-C töltésre is képes, számos adapterről és power pack-ről való töltéssel terjesztve ki az akkumulátoros üzemidőt. A TUF Dash F15 egy olyan készülékházba sűríti bele ezeket a funkciókat, mely stílusos tud maradni anélkül, hogy feláldozná a TUF Gaming sorozatra jellemző katonai szintű tartósságot.

“Örülünk, hogy a TUF Gaming A15 a tavalyi év legmagasabb számban eladott gamer laptopja lett. Nagyon pozitív vásárolói visszajelzéseket kaptunk és lenyűgöző, hogy a TUF Gaming és a gaming portfóliónk többi modellje között akár 70%-os megoszlást is tapasztalhatunk.

2021-ben úgy döntöttünk, hogy mindkettőt felfuttatjuk: pályán tartjuk a legsikeresebb modellt a műszaki adatok a legújabb AMD Ryzen 9 5000 sorozatú CPU-val történő felturbózásával. Emellett bevezettünk egy 15,6 colos modellt, a TUF Gaming Dash-t.

A Zephyrus sorozatokhoz hasonló karcsú és minimalisztikus dizájnnal rendelkezik, de mégis képes nyújtani a legújabb 11. generációs H CPU és az akár NVIDIA 3000 sorozatú GPU fejlett teljesítményét.

Egy újítás a Type-C töltés! Ez az első alkalom, hogy egy elérhető árkategóriájú gamer laptopba beszereltük ezt a funkciót, mint a Zephyrus és Strix modelleknél.

Szerintünk ezek a fejlesztések egy új szintre juttatják el az elérhető árkategóriájú szegmenst és örülünk, hogy az ASUS teszi ezt elsőként”, - mondta Benjamin Yeh, az ASUS East EMEA PC & Gaming részlegért felelős vezérigazgatója

Vékony és stílusos

A teljesen új Dash F15 könnyebb és vékonyabb a standard TUF Gaming laptopoknál, mindössze 19,9 mm és 2 kg, de mégis megfelel a MIL-STD-810H katonai szabványoknak. Szigorú teszteléseken ment keresztül, hogy túléljen az extrém környezetektől kezdve a környezeti rezgéseken és a véletlen ütődéseken és koccanásokon keresztül mindent, így egy olyan megbízható eszközt kaptunk, melyet biztonsággal vihetsz magaddal bárhova.

Mivel új irányt képvisel a TUF Gaming terén, a Dash F15-öt áramvonalas, új megjelenéssel és érzettel terveztük. A Holdfényfehér (Moonlight White) és a Holdfogyatkozás-szürke (Eclipse Gray) színváltozatok professzionálisak és kifinomultak és a billentyűzeten villám kék háttérvilágítás hangsúlyozza ki őket. A megújult TUF logó modern megjelenést kölcsönöz, mely a sorozat erejét szemlélteti. A fedélen megjelenő vékony szövegezés pedig kiemeli az új, vékony kialakítás felé mutató irányt.

A leggyorsabb Tiger Lake laptop

A felhasználók a játéknál többre is képesek az akár legújabb 11. generációs Intel Core i7-11375H CPU-val. A Dash F15 az eddigi leggyorsabb Tiger Lake által hajtott laptop, mely a játéktól és a streameléstől kezdve az olyan intenzív feladatokig, mint pl. a kódolás, mindent felgyorsít. A CPU órajele a lenyűgöző 5 GHz-ig túlhúzható, mely majdnem megegyezik a leggyorsabb asztali számítógépes processzorok frekvenciájával, de jóval kisebb csomagolásban: aktív GPU esetén akár 35 W-os kitartott kitartott teljesítménnyel, és 64 W-os teljesítménnyel a CPU egyedüli működése esetén.

Az Intel osztja a ROG erőteljes, ultravékony laptopokról szóló elképzelését, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy több helyen dolgozzanak és játszanak. A TUF Dash azon szoros együttműködés eredménye, mely finomhangolt teljesítményt lehetővé téve engedi, hogy a processzor elérje teljes potenciálját és megőrizze a magas sebességet játék közben.

Az akár 32 GB DDR4-3200 memória elegendő RAM-ot kínál a hatékony többfeladatos munkavégzés és tartalomkészítés számára. Mindent szélsebességgel tölt be a PCI Express® SSD-nek köszönhetően, mely válaszkészebb rendszert tesz lehetővé. Az akár 1 TB tárhely hatalmas helyet biztosít játékgyűjteményed számára, míg egy kiegészítő SSD foglalat könnyíti meg további terabájtok hozzáadását a nagy méretű multimédia fájlok és egyebek számára.

A Dash F15 könnyen bővíthető dizájnnal rendelkezik, mely az alsó panel mögé helyezi a SO-DIMM foglalatot és mindkét M.2 foglalatot, melyeket egy standard Philips csavar tart a helyén. Egy speciális kipattintható csavar tolja el az alsó szegletet a készülékháztól, így könnyen a burkolat alá tudsz jutni. A széleket tartó környező kapcsok kisebbek és erősebbek hagyományos társaiknál, így könnyen fel tudod emelni a panelt a test horzsolása vagy speciális eszközök nélkül.

Az Ampere hajtja

A grafikus erőt az akár GeForce RTX 3070 GPU biztosítja, melyet 80 W-on a ROG Boost-tal akár 1390 MHz-re lehet túlhúzni, így lenyűgöző képkocka sebességeket tud produkálni a legújabb és legsikeresebb játékokban és népszerű esport játékokban.

Az NVIDIA legújabb Ampere architektúrájára épülve, ez a teljesen új GPU a hagyományos CUDA feldolgozó magokat ötvözi a 2. generációs RT és 3. generációs Tensor magokkal, hogy felgyorsítsa a sugárkövetést és az AI-t. A magok ezen kombinálása realisztikus, játékon belüli világítást és effektusokat tesz lehetővé és felgyorsítja az egyéb intenzív munkákat, mint pl. az AI mélytanulás.

Az erőteljes GPU elérhetővé teszi a háromszámjegyű FPS-t a népszerű játékokban. Azonban a gyors kijelző még így is elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes legyen a hatás. Az akár 240 Hz-es képfrissítésű gamer panel ugyanazt az előnyt biztosítja a gamereknek, mint az esportolóknak, 3 ms-os válaszidővel, mely lecsökkenti az elmosódást, hogy pontosabbá tegye a gyorsütemű célkövetést. Ez a szuper IPS szintű panel lefedi az sRGB spektrum 100%-át, a legszélesebb körben használt digitális színteret, így a felhasználók valódi színek mellett játszhatnak, alkothatnak és több feladattal is végezhetnek.

A Dash F15 egyéb konfigurációi 144 Hz-es kijelzővel rendelkeznek, mely még mindig versenyképes gaming sebességet kínál, jóval duplázva a hagyományos laptop kijelzők képfrissítését. Panelja megőrzi a színeket és kontrasztokat a széles betekintési szögek esetén is, így teljesen kint ülhetsz az oldalon miközben játszol vagy videókat streamelsz a barátaiddal.

Az összes választható kijelző támogatja az Adaptive-Sync-et, mely ultra gördülékeny játékmenetet tesz lehetővé a képfrissítési ráta GPU képkocka sebességével történő szinkronizálásal, lecsökkentve a laget, minimalizálva az akadozást és megszüntetve a képszaggatást. A kijelzőt 6,2 mm-es szupervékony kávák veszik körbe, melyek minimalizálják a figyelmed elterelését az akcióról. A vékony keret lecsökkenti a készülékház alapterületét, így a laptop is kompaktabb lesz.

Hordozható erőmű

Elegendő akkumulátoros üzemidővel bárhonnan rugalmasabban dolgozhatsz. Az akár 16,6 óra folyamatos videólejátszás azt jelenti, hogy a gamerek anélkül streamelhetnek vagy végezhetnek más feladatokat, hogy konnektort kelljen keresniük. Ha teljesen fel kell töltened, az új gyorstöltő technológia 30 percen belül 0%-ról 50%-ra tölti fel az akkumulátort. Az akkumulátoros üzemidő tovább bővíthető a Type-C töltés támogatással, mely lehetővé teszi a kompatibilis adapterekről és power pack-ekről történő töltést.

A Type-C adapterek akár 100 W-ot is támogatnak, ami azt jelenti, hogy a felhasználók könnyebben utazhatnak és a standard AC adapter megmarad a játékhoz és más intenzív feladatokhoz, melyekhez teljes teljesítményre van szükség. A C típusú port Thunderbolt 4-gyel és USB4-gyel is működik, azaz csatlakozik a legújabb generációs prémium eszközökhöz.

A Thunderbolt 4 segítségével a felhasználók csatlakoztathatnak egy dokkoló állomást, hogy meghajthassanak egy asztali számítógépes beállítást vagy csatlakoztathatnak egy külső GPU-t, hogy felturbózzák a játékteljesítményt és a szükséges, általános grafikus teljesítményt. A Dash F15 további számos, kiegészítő porttal is rendelkezik, melyekkel a felhasználó minden helyzetben rugalmasan tud reagálni.

Három A típusú USB 3.2 port ad helyet a létfontosságú kiegészítőknek, mint pl. a gamepad, egér és egy külső tároló. A HDMI 2.0b portot sokféle kijelzőhöz lehet csatlakoztatni, melyek akár 4K felbontással is rendelkezhetnek. A C típusú port DisplayPort 1.4 kimenetként is funkcionálhat, így könnyen csatlakoztathatsz egy másodlagos kijelzőt. Az Intel Wi-Fi 6 Gig+ (802.11ax)-szal könnyen csatlakozhatsz az internethez.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: