az-asus-bejelenti-az-oled-kijelzovel-szerelt-atfogo-megoldasait

Az ASUS bejelenti az OLED kijelzővel szerelt átfogó megoldásait

Az ASUS a mai Create the Uncreated bemutatón bejelentette az alkotóknak és tartalomfogyasztóknak szánt újdonságait. Az új laptopokat, kijelzőket, kiegészítőket, asztali számítógépet, projektort és alaplapot tartalmazó új termékcsalád lehetővé teszi, hogy az alkotók minden típusa optimális munkafolyamatokat és egyedülálló innovációkat élvezhessen.

"Alapvetően innovátorok vagyunk, és büszkék arra, hogy legjobb ötleteinket kelthetjük életre. Így a mai kínálat hihetetlen élményeket kínál, hogy a képzelet valósággá válhasson”, mondta Samson Hu, az ASUS társ-vezérigazgatója. „Az új ASUS Zenbook, Vivobook, és a ProArt Studiobook sorozatok erejükkel és teljesítményükkel fogják inspirálni az alkotókat,” mondta Nicole Dezen, a Microsoft Corp. Device Partner Sales részlegének alelnöke. „A Windows 11-re való frissítési lehetőséggel a felhasználók a hatékonyság és a kreativitás új szintjeit fogják megtapasztalni.”

Hogy egyre bővebb lehetőségeket tudjon nyújtani az alkotóknak, az ASUS továbbra is az erős partnerségekre épít. Az ASUS kulcsfontosságú partnereként az NVIDIA® szállítja az iparágvezető NVIDIA RTX™ GPU-kat, valamint a legjobb támogatást az NVIDIA Studio-val dolgozó alkotók számára — beleértve az app gyorsítókat, dedikált Studio drivereket, és exkluzív alkalmazásokat, mint pl. az NVIDIA Broadcast és Omniverse™. Az összes laptop és PC modell Windows 11-gyel érkezik vagy ingyenesen frissíthető, amikor az új operációs rendszer elérhető lesz.

Átfogó ProArt megoldások

Azzal a küldetéssel, hogy átfogó professzionális megoldásokat kínáljon az alkotóknak, az ASUS ProArt teret ad a felhasználók szenvedélyének a kreativitás kibontakoztatása és a művészi lehetőségek határainak feszegetése céljából. A Pro a kreativitás alapkövét jelenti, amely a művészet különböző formáit támogatja, míg az Art a végtelen kreativitásra utal. Az új ProArt-megoldásokat úgy terveztük, hogy hihetetlen teljesítményükkel és dizájnjukkal megszüntessék a kreativitás útjában álló akadályokat, és az egyre növekvő ökoszisztéma kiszolgálja a folyamatosan úton lévő alkotókat és azokat, akik inkább a dedikált munkaterületükön dolgoznak. Az új ProArt laptopok NVIDIA Studio tanúsítottak, hogy a legjobb teljesítményt és üzemidőt biztosítsák még a leg igényesebb alkotók számára is.

A CES 2021 kiállításon, a ProArt kijelzőn (PA148CTV) bedütált ASUS Dial-t most az új ProArt Studiobook modelleken és a ProArt (MD300) egéren is bevezettük. Az ASUS Dial egy exkluzív megoldás, amely intuitív, pontos és gyors módot biztosít az alkotóknak a kreatív alkalmazásokban történő beállítások elvégzésére, így ők a művészi elképzeléseikre koncentrálhatnak.

Laptopok széles választéka alkotók számára

Az új ProArt megoldások bevezetése mellett az ASUS számos új, alkotóknak szánt laptopot is bemutat - Zenbook Pro, Vivobook Pro X és Vivobook Pro sorozatú laptopokat -, amelyek teljesebb kínálatot biztosítanak, hogy az alkotók szélesebb körének igényeit tudják kielégíteni és több felhasználási módhoz tudjanak illeszkedni. A mindig úton lévő alkotók számára a Zenbook Pro Duo sorozatú laptopok a multitasking mesterei, míg a Vivobook Pro X laptopok a következő generáció kreativitás végző erőművei, valamint a Vivobook Pro modellek, melyek az élénk vizuális megjelenítést és a nagy teljesítményt helyezik előtérbe. Ezeket az alkotóknak létrehozott laptopokat speciálisan, kreatív munkához tervezett funkciókkal turbóztuk fel, mint pl. az egyedülálló ASUS Dial és az exkluzív ProArt Creator Hub szoftver.

Partnerség az Adobe-val

Hogy a legjobbat tudja kihozni a ProArt-ból és az alkotói megoldásokból, az ASUS a bemutató eseményen az Adobe-val való partnerséget is megünnepelte úgy, hogy számos ASUS termékhez járó három hónapos ill. egy hónapos ingyenes Adobe Creative Cloud® előfizetést jelentett be. Ez az előfizetés hozzáférést biztosít több mint 20 népszerű Adobe alkalmazáshoz, köztük a Photoshop®, az InDesign® és a Premiere Rush® alkalmazásokhoz, valamint 100 GB felhőalapú tárhelyet, Adobe Fonts hozzáférést és egyéb szolgáltatásokat biztosít. Ez az együttműködés biztosította az ASUS Dial zökkenőmentes integrációját az Adobe Photoshop, Lightroom Classic®, After Effects® és Premiere Pro® programokba, így az alkotók hatékonyabban és eredményesebben navigálhatnak ezekben a világszínvonalú alkalmazásokban.

OLED megoldások teljes kínálata

Az ASUS az első márka, amely az OLED-kijelzős készülékek teljes skáláját kínálja, és olyan választékot kínál, amely a kreatív, nagy teljesítményű laptopoktól a mainstream, útközben használatos modellekig terjed, a legjobb kijelzőket nyújtva a felhasználók és alkotók széles körének. A Vivobook Pro sorozat a világ első OLED laptop sorozata VESA DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal. Élethű színekkel, élénk képekkel és alacsony kék fénnyel büszkélkedő ASUS OLED készülékek kivételes grafikai pontossággal és hihetetlen vizuális élménnyel fokozzák a kreatív munkafolyamatokat. Az új ASUS OLED technológiával ellátott laptopok és kijelzők közé tartozik a teljes Studiobook sorozat, amelyet a tökéletes színeket kereső kreatív szakembereknek szántunk; a Vivobook Pro 14X/16X OLED és Pro 14/15 OLED-et a hobbiból alkotók és gamerek számára; a Zenbook 14X OLED és 14 Flip OLED azok, amelyek az ultrahordozhatóságot és rugalmasságot képviselik; az ExpertBook B5 OLED és B5 Flip OLED pedig az olyan üzleti felhasználók számára készült, akik az ügyfelekkel való munka során példátlan tisztaságot keresnek.

A kreatív munkát optimalizáló megoldások átfogó kínálatával az ASUS hihetetlen innovációkat kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a képzeletet valósággá változtassák.

Innovációk a színpadon

ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W7600, W5600)

Akár egy AMD Ryzen™ 5000 sorozat (W5600) vagy egy 3. generációs Intel® Xeon® processzor (W7600) erejével is felszerelheted, így ProArt Studiobook Pro 16 OLED a rendkívül bonyolult, a többszálas, fotó realisztikus renderelést, a vizualizációt, a szimulációt vagy az elemző alkalmazásokat is könnyen kezeli. A megbízható, profi-szintű 3D-s grafikus számítási teljesítményt egy NVIDIA RTX A2000 (W5600) vagy egy A5000 (W7600) GPU biztosítja, mely a legkeményebb feladatokkal, mint pl. a bonyolult CAD modellek, 3D termékek tervezése vagy a nagyfelbontású videoszerkesztés is könnyen elbír. A professzionális alkotók szigorú igényeit tükrözi, hogy a laptop ISV tanúsítvánnyal rendelkezik a legjobb ipari szabványú kreatív alkalmazások támogatása érdekében, és NVIDIA Studio drivereket használ a maximális teljesítmény, a sziklaszilárd megbízhatóság és a széleskörű szoftveres kompatibilitás biztosítására. A professzionális képekért a 16 colos 4K OLED HDR 16:10 kijelzőt 100% DCI-P3 színskála, PANTONE® és Calman hitelesített tanúsítványok, valamint gyárilag kalibrált Delta-E < 2 színhelyesség és VESA DisplayHDR™ 500 True Black akkreditáció felelnek. A világ első laptopon megtalálható forgóvezérlőjeként, a ProArt Studiobook Pro 16 OLED-en található ASUS Dial gyors, intuitív, pontos és kreatív vezérlést tesz lehetővé a kompatibilis Adobe kreatív alkalmazásokban, beleértve a Photoshop, Premiere Pro, Photoshop Lightroom Classic és After Effects alkalmazásokat. A maximális csatlakoztathatóság érdekében a laptop ultragyors PCIe® 3.0 x4 vagy PCIe 4.0 x4 SSD-kkel, akár 64 GB 3200 MHz-es DDR4 RAM-mal, valamint a legújabb Thunderbolt™ 4 (W7600) vagy 2. generációs USB 3.2 Type-C® (W5600) portokkal, továbbá HDMI® 2.1 és SD Express 7.0 kártyaolvasóval rendelkezik.

ProArt Studiobook 16 OLED (H7600, H5600)

A kreatív elképzelések valóra váltásához a ProArt Studiobook 16 OLED nagy teljesítményű AMD Ryzen 5000 sorozat (H5600) vagy Intel Core™ i9 (H7600) processzorok és gyors az NVIDIA GeForce RTX 3070 (H5600) vagy 3060 (H7600) grafikus vezérlő erejét használja ki. A kiváló driver stabilitás érdekében a laptop NVIDIA Studio drivereket használ a maximális teljesítmény, a sziklaszilárd megbízhatóság és a széleskörű szoftveres kompatibilitás biztosítása érdekében. A 16 colos 4K OLED HDR 16:10 kijelző lenyűgöző látványt nyújt 100%-os DCI-P3 színskálával, PANTONE tanúsított és Calman minősített tanúsítványokkal, valamint gyárilag kalibrált Delta-E < 2 színpontossággal és VESA DisplayHDR 500 True Black akkreditációval. A kreatív munka egyszerűsítése érdekében a laptopot ASUS Dial funkcióval láttuk el, amely gyors, intuitív beállításokat tesz lehetővé a kompatibilis Adobe alkalmazásokban, például a Photoshop, Premiere Pro, Photoshop Lightroom Classic és After Effects alkalmazásokban végzett munka során. A ProArt Studiobook 16 OLED kiterjedt csatlakoztathatóságot kínál ultragyors PCIe® 3.0 x4 vagy PCIe 4.0 x4 SSD-kkel, akár 64 GB 3200 MHz-es DDR4 RAM-mal, valamint a legújabb Thunderbolt™ 4 (W7600) vagy 2. generációs USB 3.2 Type-C® (W5600) portokkal, továbbá HDMI® 2.1 és SD Express 7.0 kártyaolvasóval is rendelkezik.

ProArt egér (MD300) és ProArt egérpad (PS201)

A ProArt egér (MD300) az első ASUS egér, amely ASUS Dial támogatással rendelkezik, így az alkotók gyorsan és pontosan módosíthatják a beállításokat. Az egér oldalsó görgetőkerékkel és több gombbal, köztük egy nagy, független középső gombbal, valamint gaming minőségű kapcsolókkal is rendelkezik. A szilárd, válaszkész egérkattintásokat biztosító kapcsolók élettartama 50 millió kattintás, ezen túlmenően a bal és a jobb gomb kapcsolói cserélhetők. A lézeres érzékelővel, amely akár 4200 dpi felbontással és akár 1000 Hz-es lekérdezési frekvenciával követ, gyors és pontos követést biztosít szinte bármilyen felületen.

A ProArt egérpad (PS201) két mágnessel rendelkezik a pad jobb és bal felső oldalán, hogy fülhallgatót, fémeszközöket vagy akár egy tollat is a helyén tartson, ASUS AntiBacterial Guard-kezelt felülete pedig tartós és könnyen tisztítható. A szilikon alap a legtöbb felületen megtapad, hogy az egérpadot a helyén tartsa, és szürke kártyaként is használható a kamera fehéregyensúlyának és expozíciójának kalibrálásához.

Vivobook Pro 14X/16X OLED (M7400, M7600, N7400, N7600)

Az alkotók alakíthatják a jövőt a Vivobook Pro 14X/16X OLED készülékkel, amely a következő generáció kreativitás végső erőműve. A Vivobook Pro 14X/16X OLED 14 colos vagy 16 colos NanoEdge 4K OLED kijelzővel, AMD Ryzen 5000 H sorozatú mobil processzorokkal vagy Intel Core™ i7 processzorral és akár NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti grafikus vezérlővel biztosítja a kreatív elképzelések megvalósításához szükséges sebességet és pontosságot. Az exkluzív DialPad lehetővé teszi a kreatív eszközök pontos és intuitív vezérlését, a dupla ventilátoros hűtés és az akár 96 Wh kapacitású akkumulátor pedig lehetővé teszi a felhasználók számára a zavartalan, nyugodt munkát. A Vivobook Pro 14X/16X OLED az eloxált fém Fekete és Hideg ezüst (Cool Silver) vagy a szövött bevonatú Meteor fehér (Meteor White) és Üstökös szürke (Comet Grey) színválasztékot is kínálja, arra inspirálva a felhasználókat, hogy éljenek a fényes és színes jövő lehetőségeivel.

Vivobook Pro 14/15 OLED (M3401, M3500, K3400, K3500)

A modern, egyedi Vivobook Pro 14/15 OLED valódi színeit mutatja meg a világnak: két jellegzetes színében, a Csendes kék (Quiet Blue) vagy a Hideg ezüst (Cool Silver) színekben világos, pozitív hangulatot áraszt. Lenyűgöző 14 colos vagy 15 colos NanoEdge 2.8K/FHD OLED kijelzőjével és a Harman Kardon által tanúsított, lenyűgöző hanggal a felhasználók könnyen elmerülhetnek abban, amit éppen csinálnak, legyen szó munkáról vagy játékról. A legújabb AMD Ryzen 5000 H sorozatú mobil processzorral vagy Intel Core™ i7, NVIDIA GeForce RTX 3050 grafikus vezérlővel, dupla ventilátoros hűtőrendszerrel, és ultragyors WiFi 6-tal, a rendkívül stílusos Vivobook Pro 14/15 OLED segít kiaknázni a benned rejlő valódi potenciált.

Zenbook 14X OLED és Zenbook 14 Flip OLED

Az élet szebb és tisztább a Zenbook 14X OLED és a Zenbook 14 Flip OLED laptopokkal, amelyek vékony, könnyű és kompakt laptopok, gyönyörű 16:10 4K OLED HDR NanoEdge érintőképernyővel, amely a legmélyebb feketéket és a legélénkebb színeket is megjeleníti. Ezek a legújabb, 11. generációs Intel Core processzorokkal vagy AMD Ryzen 5000 H-sorozatú processzorokkal hajtott laptopok az ASUS Intelligent Performance technológia segítségével maximális teljesítményt nyújtanak, míg a precíziós tervezésű 180°-os ErgoLift zsanér, a ScreenPad és a NumberPad prémium felhasználói élményt biztosítanak. A Zenbook 14X OLED és a Zenbook 14 Flip OLED feldobják a munkát és a játékot, bárhol is járj.

ExpertBook B5 OLED és ExpertBook B5 Flip OLED

A hagyományos kagylóhéj ASUS ExpertBook B5 OLED és a sokoldalú ExpertBook B5 Flip OLED úgy készült, hogy stílusosan állja meg a helyét az üzleti világban. Mindkettő precízen megmunkált és minimalista készülékházzal rendelkezik, miközben a minimális súly határait feszegetik, az ExpertBook B5 Flip OLED ráadásul 360°-ban kifordítható kialakítással is rendelkezik a tökéletes rugalmasság érdekében. A laptopokat komoly utazásra terveztük hihetetlen, egész napos akkumulátoros üzemidővel, emellett számos élvonalbeli technológiát alkalmaztunk, hogy javítsuk az út közbeni, hatékony munkavégzést. Ezek közé tartozik a 11. generációs Intel Core processzor, az AI zajszűrés, a dual-SSD RAID támogatás, az ASUS NumberPad 2.0 és az OLED panel, amely bármilyen beállítás esetén lenyűgöző képi élményt nyújt. A laptopok a magánélet és az üzleti adatok védelmét szolgáló funkciókkal is rendelkeznek, beleértve a beépített ujjlenyomat-érzékelőt és a TPM 2.0 chipet. Az ExpertBook B5 OLED és az ExpertBook B5 Flip OLED tökéletesen erős, hordozható partnerek üzleti felhasználásra.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: