az-asus-bejelenti-az-uj-proart-studiobook-laptopjait

Az ASUS bejelenti az új ProArt StudioBook laptopjait

2019. szeptember 04. Herczeg Balázs Laptop/Notebook

Az ASUS ma bejelentette az új ProArt StudioBook sorozat laptopjait. Grafikus szakembereknek, digitális művészeknek, animátoroknak, építészeknek és programozóknak tervezve, a sorozat vezető modellje a 15-colos ProArt StudioBook One (W590) — az első kreatív laptop, melyet NVIDIA® Quadro RTX™6000 grafika és Intel® Core™ i9 processzor hajt. Ultra éles 4K UHD PANTONE® hitelesített kijelzővel és különleges Delta E<1 színhűséggel rendelkezik, mellyel ideális a termék tervezéshez, 3D animációhoz és egyéb grafikai munkákhoz.

  A 17 colos ProArt StudioBook Pro X (W730) az első Quadro laptop négyoldali NanoEdge kijelzővel, Quadro RTX 5000 grafikával és 9. generációs Intel Xeon® vagy Core i7 processzorral. Innovatív ASUS ScreenPad™ 2.0-val is rendelkezik, hogy könnyebbé és gyorsabbá váljon a profi alkalmazásokkal végzett munka.

  A ProArt StudioBook sorozatban szintén megtalálhatók a H700, H500, W730 és W500 modellek, így a sorozat lefedi a méret és teljesítmény követelmények széles választékát megfelelve ezzel a célközönség sokszínű igényeinek.

  ProArt StudioBook One: A világ grafikailag- legerősebb laptopja

  A tartalomkészítők egyre inkább mobilak, de a legerősebb hardvereket hagyományosan a nagy méretű asztali rendszerek kínálják. A ProArt StudioBook One, a világ grafikailag legerősebb laptopja megszabadítja a tartalomkészítőket az asztalhoz kötött rendszerek korlátaitól és hozzáférést ad a munkaállomás szintű erőhöz, bárhol is legyenek.

  A Quadro RTX 6000 grafika által hajtva a ProArt StudioBook One az RTX Studio laptop-sorozat vezető modellje, melyet a legigényesebb kreatív és technikai felhasználóknak terveztünk,ʺ mondta Bob Pette, az NVIDIA Professional Visualization alelnöke. ʺExtrém erőt és hordozhatóságot kínál az élő, virtuális gyártással, valós-idejű 8K szerkesztéssel, adatelemzéssel, CAD dizájnnal, szimulációval és egyéb adatterheléssel járó munkával foglalkozóknak, hogy bárhonnan lenyűgöző, immerzív tartalmat hozhassanak létre, gyorsan és hatékonyan.ʺ

  A Quadro RTX GPU több CUDA, RT, és Tensor maggal látja el a felhasználókat, lehetővé téve a környezeti árnyékolás és világítási effektusok valós idejű megtekintését, ultra sima és ultra gyors animáció rendereléssel, gördülékeny 8K videó szerkesztést és hatékony út közbeni adatkezelést.

  A grafikus erő kiemelése érdekében lenyűgöző kijelzőre van szükség, mely megfelel a tartalomkészítők szigorú követelményeinek a színhűség és részletgazdagság tekintetében. A ProArt StudioBook One 4K UHD PANTONE hitelesített kijelzője igazán lenyűgöző, szupergyors, 120Hz-es frissítési rátával és széltől-szélig terjedő üveggel büszkélkedik, mely -egy- szintben van a kávákkal. 84%-os kijelző-készülékház aránya magával ragadó látványt nyújt, miközben 100% Adobe RGB színskálája és <1 Delta-E értéke különleges színvisszaadást és pontosságot biztosít.

  Az ASUS szorosan együttműködött az NVIDIA-val a ProArt StudioBook One kifejlesztésén és a csúcsmodell a Oneʹ nevet kapta, hogy megkülönböztessük a választék más modelljeitől, illetve egy 'ProArt' logóval is rendelkezik a kijelző alatt.

  ProArt StudioBook One erőteljes hűtőrendszerrel rendelkezik, pihekönnyű, repülőgép gyártásnál használt titánium-ötvözet termikus modullal, melyet a beáramlás és kiáramlás optimalizálására terveztünk. Valamennyi hőtermelő komponens - beleértve a CPU-t és a GPU-t és a termikus rendszereket - a fedélben helyezkedik el, hogy kényelmes használatot biztosítson még akkor is, ha az öledbe veszed a gépet. Ha a laptopot felnyitjuk, a fedél külső része 4,57°-ban kinyílik, hogy segítse a hűtést.

  A kreatív szakemberek számára a szoftver kulcsfontosságú. Az ASUS ezért is fektet a Independent Software Vendor (ISV) tanúsítási eljárásba, hogy legjobb profi szoftveres alkalmazásokkal kapcsolatos élményt biztosítsa a felhasználóknak.

  ProArt StudioBook Pro X: Az első Quadro laptop másodlagos kijelzővel

  A tartalomkészítők színes közösséget alkotnak és a ProArt StudioBook sorozatot arra tervezték, hogy elismerje ezt a sokszínűséget olyan modellekkel, melyek számos kreatív követelménynek megfelelve lehetővé teszik az alkotóknak, hogy kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket.

  A ProArt StudioBook Pro X extrém teljesítményt kínál, hogy a felhasználók a profi szintű NVIDIA Quadro RTX 5000 grafikával tudják szerkeszteni és renderelni a sokszínű fájlokat, melyet a komplex, többszálas alkalmazások kezelésére tervezett 9. generációs Intel Xeon vagy Intel Core i7 nyolcmagos processzor ereje segít. Az ISV tanúsítvány biztosítja, hogy a felhasználók optimalizált stabilitást és teljesítményt élvezzenek kedvelt profi szoftveres alkalmazásaikkal. Emellett a ProArt StudioBook Pro X-et arra tervezték, hogy teljes terhelésen tudjon működni a CPU vagy a GPU sebességének throttlingolása nélkül, s így kiemelkedően megbízható legyen még a legkeményebb munkaterhek alatt is.

  A tartalomkészítőknek rendkívüli látványra van szükségük. A ProArt StudioBook Pro X-et úgy terveztük, hogy különlegesen pontos színt nyújtson, emellett ez az első Quadro laptop PANTONE hitelesített, négyoldali NanoEdge kijelzővel, mely 97% DCI-P3 színskálával és 92%-os képernyő-készülékház aránnyal és 16:10 képaránnyal rendelkezik a teljesen magával ragadó és pontos látvány érdekében.

  A sokoldalú csatlakoztathatóságot és nagy fájlok könnyű átvitelét a Thunderbolt™ 3 portok és Wi-Fi 6 (802.11ax) biztosítja. A CPU-hoz kapcsolt RAID 0 a lehető leggyorsabb tárolási teljesítményt biztosítja, a 4 GB/s1 SSD-kkel összehasonlítva akár 6 GB/s-os sebességgel.

  A tökéletes kreativitás érdekében a ProArt StudioBook Pro X a sorozat első modellje ScreenPad 2.0-val. Ez az interaktív másodlagos képernyő kibővíti a hagyományos laptop élményt és egy intuitív okostelefonos- interfészt kínál a felhasználóknak, melyen könnyen végezhetik el a feladatokat és létrehozhatják saját zökkenőmentes, többfeladatos kreatív munkafolyamatukat.

  Ennek a 17 colos laptopnak a kompakt mérete sok 15 colos laptopéhoz fogható, könnyedén becsúszik az aktatáskába vagy hordtáskába, így út közben is elérhetővé válik a professzionális grafika. Ráadásul jól is néz ki: csillag szürke borítása a rózsa-arany kiemelésekkel klasszikus megjelenést kölcsönöz.

  Egy ProArt StudioBook mindekinek

  A ProArt StudioBook sorozat professzionális megoldásokat kínál a széles körű kreatív szükségletek megvalósításához és minden pénztárcához mérten. E célból a vezető ProArt StudioBook One and ProArt StudioBook Pro X modellek mellett a sorozat magában foglalja a ProArt StudioBook Pro 17 (W700) és ProArt StudioBook Pro 15 (W500), valamint a ProArt StudioBook 17 (H700) és a ProArt StudioBook 15 (H500) modelleket is. A ProArt StudioBook Pro 17 Quadro RTX 3000 Max-Q grafikával, míg a ProArt StudioBook Pro 15 Quadro RTX 5000 Max-Q grafikával rendelkezik. A ProArt StudioBook 17 és a ProArt StudioBook 15 GeForce RTX 2060 grafikával rendelkeznek. A kínált teljesítmény opciók és méretek átfogó tárháza teszi a ProArt StudioBook sorozatot tökéletessé a komoly tartalomkészítők számára.

  ELÉRHETŐSÉG

  A ProArt StudioBook sorozat hamarosan elérhetővé válik.

  További tájékoztatásért, kérjük, keresd fel a helyi ASUS képviseletet.

  FŐBB JELLEMZŐK

  • A világ grafikailag legerősebb laptopja: A ProArt StudioBook One munkaállomás-szintű NVIDIA Quadro RTX 6000 grafikával és Intel Core i9 CPU-val érkezik
  • Az első Quadro laptop másodlagos kijelzővel: A ProArt StudioBook Pro X négy-oldali NanoEdge kijelzője és a ScreenPad 2.0 a Quadro teljesítmény új szintjét hozza el számodra.
  • Egy ProArt StudioBook mindekinek: A modellek és specifikációk teljes választéka biztosítja, hogy minden feladathoz és költségvetéshez rendelkezésre áll egy ProArt StudioBook.

  Írta: Herczeg Balázs

  Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter