az-asus-bemutatja-a-legujabb-zenbook-sorozatat-es-a-dontheto-screenpad-plus-keszuleket-a-ces-2021-en

Az ASUS bemutatja a legújabb ZenBook sorozatát és a dönthető ScreenPad Plus készüléket a CES 2021-en

A mai napon az ASUS bemutatta a prémium ZenBook sorozat legújabb laptopjait, a 15,6 colos ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) és a 14 colos ZenBook Duo 14(UX482) készülékeket, melyek mindketten elnyerték a tekintélyes 2021 CES® innovációs díjat. Ezek az új, kétképernyős modellek büszkén mutatják be a dönthető ASUS ScreenPad Plus funkciót, tartalmaznak egy teljes szélességű második érintőképernyőt új, automatikus billentési mechanizmussal, amely fokozza az olvashatóságot, segíti a hűtést, és a problémamentes többfeladatos munkavégzés és a kreativitás érdekében zökkenőmentesen működik együtt a főkijelzővel.

A ZenBook Pro Duo 15 OLED vezető teljesítményt nyújt az akár 10. generációs Intel® Core i9 processzorával. A következő generációs NVIDIA® GeForce® laptop GPU-val felszerelt gép az NVIDIA Studio összes feljesztését biztosítja a tartalomkészítők számára.

A ZenBook Duo 14 a nagyobb modell számos előnyével és funkciójával rendelkezik, viszont 12,6 colos ScreenPad Plus-t kapott, és kompaktabb formájának köszönhetően garantálja a tökéletes mobil produktivitást. A pehelykönnyű ZenBook Duo 14 mindössze 16,9 mm vastag, 11. generációs Intel Core processzorok hajtják, és akár 17 órányi akkumulátoros üzemidőt kínál az egész napos használathoz.

„Büszkék vagyunk arra, hogy 2019-ben, a világon elsőként mi mutattuk be a kétképernyős laptopokat, a ZenBook Duo/Pro Duo modelleket. Elsődleges fontosságú számunkra a kétképernyős szegmens piacvezető szerepének megőrzése és az új fejlesztések alkalmazást a második generációs ZenBook Duo sorozaton.

Mérnökeink továbbfejlesztették a termális kapacitást és az akkumulátoros üzemidőt, ugyanakkor a jobb teljesítmény érdekében hozzáadták a legújabb, 11. generációs Intel CPU-t, még erőteljesebb GPU-kkal együtt. Az új laptopok módosíthatják a CPU teljesítményét, ezzel növelve az akkumulátoros üzemidőt, vagy a felhasználó igényeinek megfelelően extra teljesítményt nyújthatnak.

Ezt a funkciót az ASUS Intelligens Teljesítmény Technológiának (AIPT) nevezzük.

A 15,6 colos ZenBook Pro Duo UX582 modellnél is az OLED panelt használjuk, mivel a korábbi UX581 modellnél kiváló visszajelzéseket kaptunk vásárlóinktól. Az OLED egy új korszak, egy hatalmas lépés a laptopkijelzők fejlődésében, amire számíthat is”, – nyilatkozta Benjamin Yeh, az ASUS East EMEA PC és Gaming részlegének ügyvezetője

Azok felhasználók számára, akik egyképernyős laptopon szeretnek dolgozni, az új, ultrahordozható 13,3 colos ZenBook 13 OLED (UX325) és a kihajtható 15,6 colos ZenBook Flip 15 (UX564) modellek vonzó alternatívát jelenthetnek, hiszen az erőteljes teljesítményt és a zökkenőmentes hordozhatóságot kombinálják az elegáns, kortárs megjelenéssel.

Dönthető ScreenPad Plus

A ZenBook Pro Duo 15 OLED és a ZenBook Duo 14 bemutatja az új, billenthető ScreenPad Plus dizájnt, amely új dimenziót jelent az útközbeni számítógép-használatban. Ez a teljes szélességű, második érintőképernyő, - melynek felbontása 3840x1100, fényereje 400 nitnél magasabb,- automatikusan 9,5°-kal felfelé billen (7° a ZenBook Duo 14 esetén), ezzel csökkentve a csillogást és a visszatükröződést a jobb olvashatóság érdekében. Ez még zökkenőmentesebbé teszi a használatot a négy oldali, fő NanoEdge kijelzővel, és végtelen lehetőségeket kínál a munkafolyamatod optimalizálására és személyre szabására. Amikor a mellékelt Duo Stand állványra helyezed a laptopot, a billentett kijelző éppen ideális szögben van a stylus használatához, továbbá mindkét kijelző támogatja a legújabb, 4096 nyomásszintű eszközöket, ide értve a tartozék ASUS Pen eszközt is.

A továbbfejlesztett Screen Xpert 2 szoftver, amely a ScreenPad Plus-t hajtja, az olyan új és frissített, beépített alkalmazások kollekciójával segít fokozni a produktivitásod, mint a Window Flick, amellyel egyszerűen áthelyezheted az ablakokat a két kijelző között. A népszerű Feladatcsoport alkalmazást frissítettük, így egy pillanat alatt megtekintheted a Feladatcsoportjaidat, és azonnal munkavégzés módba léphetsz, hiszen egyetlen érintéssel egyszerre megnyithatsz több alkalmazást is.

A ScreenXpert 2 bemutatja az izgalmas, új Control Panel appot, egy teljesen testreszabható alkalmazást, amely forradalmasítja a kreatív munkafolyamatokat. A Control Panel a kreatív alkalmazások precíz és intuitív vezérlését biztosítja, mellyel intuitívan beállíthatod az ecsetek méretét, a telítettséget, a rétegek áttetszőségét, és még számos egyéb opciót. A négy vezérlési típus - Tárcsa, Gomb, Csúszka és Görgetés - mindegyike másként működik, így precízen és egyenletesen állíthatod be a paramétereket. A Control Panel jelenleg az Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere és After Effects appokkal használható, a további kompatibilis alkalmazásokat a közeljövőben jelentjük be.

Vezető teljesítmény: ZenBook Pro Duo 15 OLED

A ZenBook Pro Duo 15 OLED laptopot egy nyolcmagos Intel Core i9 processzor, következő generációs NVIDIA GeForce laptop GPU és akár 32 GB RAM hajtja, hogy az energiaigényes, képernyők közötti munkamenetek könnyedén végrehajthatók legyenek a 14 colos 4K UHD ScreenPad Plus — melynek fényereje már eléri a 400 nitet — és a főképernyő használatával. Az akár 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD által kínált ultragyors tárolás segít felgyorsítani a kreatív munkafolyamatokat és optimalizálni a produktivitást. A ZenBook Pro Duo 15 OLED az egyik első NVIDIA Studio laptop, amely tartalmazza a következő generációs NVIDIA GeForce laptop GPU-t.

Az optimális termális teljesítmény érdekében az új Aktív Aerodinamikai Rendszer Plus (AAS Plus) az ErgoLift zsanér mechanizmust és a billenthető 14 colos ScreenPad Plus-t használja az általános hűtési légáramlás 36 %-kal történő növeléséhez. A perifériaeszközök egyszerű csatlakoztatásához a ZenBook Pro Duo 15 OLED átfogó, nagy teljesítményű I/O funkciókat, pl. két ultragyors Thunderbolt 3 USB-C® portot kapott, melyek akár 40 Gbps adatátvitelt támogatnak a Power Delivery és a DisplayPort funkciók mellett. Ezek a portok lehetővé teszik egy további 8K-s külső kijelző vagy két 4K-s UHD kijelző csatlakoztatását. Mindemellett a ZenBook Pro Duo 15 OLED ultragyors WiFi 6 (802.11ax) támogatást nyújt a WiFi 5-höz képest akár 3-szor gyorsabb vezeték nélküli csatlakozással.

A ZenBook Pro Duo 15 OLED modell 4K OLED HDR NanoEdge érintőképernyője keret nélküli, négyoldali, keskeny kávájú dizánja 93 % képernyő-készülékház arányt biztosít, mely maximálisan kihasználja a képernyő területét. A briliáns OLED kijelzőtechnológia hihetetlenül élénk színeket és mély feketéket kínál, 1,000,000:1 kontrasztaránnyal, melyet a kijelző VESA DisplayHDR True Black 500 tanúsítványa garantál. A grafikus szakemberek által elvárt kiemelkedő színhelyességet a PANTONE hitelesítés tanúsítványa garantálja, emellett a ZenBook Pro Duo 15 OLED kivételesen széles színskálája 100 %-os DCI-P3 lefedettséget biztosít. A TÜV Rheinland tanúsítvánnyal garantált szemvédelem alacsony kékfény-szintjének köszönhetően a hosszú tartalomkészítési munkamenetek alatt is védi szemeidet.

Tökéletes mobil hatékonyság: ZenBook Duo 14

A ZenBook Duo 14 modellt a 11. generációs Intel Core i7 processzor hajtja, több maggal és akár 32 GB RAM-mal, hogy a képernyők közötti munkamenetek könnyedén végrehajthatók legyenek a 12,6 colos ScreenPad Plus és a főkijelző használatával. Az akár 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD által kínált ultragyors tárolás segít felgyorsítani a munkafolyamataidat és optimalizálni hatékonyságodat. A ZenBook Duo 14 szintén alkalmazza az ASUS Intelligens Teljesítmény Technológiát, amely a 11. generációs Intel processzorokat használja a teljesítmény intelligens felturbózásához: Teljesítmény módban akár 40 % teljesítménynövekedést élvezhetsz egy hasonló, standard laptophoz képest. A ZenBook Duo 14 tartalmazza az AAS Plus termális rendszert, amely a hűtési teljesítmény optimalizálása mellett 3 mm-rel keskenyebb készülékház alkalmazását teszi lehetővé, mivel kevésbé szükséges a belső tér hűtése.

A dedikált NVIDIA GeForce® MX450 grafikus vezérlő vagy az integrált Intel Iris® Xe grafikus vezérlő opciókkal a ZenBook Duo 14 gördülékeny vizuális élményt biztosít a többfeladatos munkavégzéshez, illetve a fénykép- és videoszerkesztési feladatok felturbózásához. Az alkalmi tartalomszerkesztők imádni fogják a zökkenőmentes, útközbeni vizuális teljesítményt, amit a ZenBook Duo 14 kínál.

A perifériaeszközök egyszerű csatlakoztatásához a ZenBook Duo 14 átfogó, nagy teljesítményű I/O funkciókat biztosít, amelyek közé tartozik egy pár, legújabb Thunderbolt 4 USB-C port is. Ezek támogatják a Power Delivery és a DisplayPort funkciókat, továbbá a 40 Gbps sávszélességgel egy 8K-s külső kijelzőt vagy két 4K UHD kijelzőt is csatlakoztathatsz. A ZenBook Duo 14 mindemellett a WiFi 6-ot is tartalmazza, amelyet az ASUS WiFi Master Premium technológia tesz teljessé.

Új ZenBook egykijelzős modellek


Az új, kétkijelzős modellek mellett bemutatkozik két új, egykijelzős ZenBook modellünk is. A ZenBook 13 OLED modell 13,9 mm keskeny készülékházzal és akár FHD OLED kijelzővel. Csupán 1,14 kg súlyú, akár 13 órányi akkumulátoros üzemidőt biztosít, ezzel ideális választás azoknak, akik az extrém hordozhatóságot keresik.

A ZenBook Flip 15 a világ egyik legkompaktabb, 15,6 colos, kihajtható laptopja, amely FHD NanoEdge érintőképernyőt kapott. 11. generációs Intel Core H sorozatú processzora és gamer szintű NVIDIA GeForce GTX 1650 grafikája felgyorsítja az útközbeni hatékonyságot és kreativitást, így a ZenBook Flip 15 a tökéletes kreatív társad lesz.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: