az-asus-bemutatta-a-rog-phone-ii-okostelefont

Az ASUS bemutatta a ROG Phone II okostelefont

2019. július 22. Herczeg Balázs Mobil hírek

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelenti a következő generációs ROG Phone II okostelefont, a világszerte elismert és a piacot megváltoztató ROG Phone következő generációját.

A ROG Phone II a 2018-ban debütált, világszerte elismert ROG Phone innovációira építve és azokat továbbfejlesztve a lehető legjobb mobil gamer élményt szeretné nyújtani a felhasználóknak. A teljesítményt egy eddig ismeretlen új szintre emeli azzal, hogy a világon elsőként használja a Qualcomm® Snapdragon 855 Plus Mobile Platformot, mely akár 2.96 GHz-es sebességre is képes. A grafikus erőt az Adreno 640 GPU biztosítja akár 675 MHz-es sebességgel. A továbbfejlesztett GameCool II 3D hűtési rendszer még hosszabb ideig garantálja az utánozhatatlan teljesítményt.

A ROG Phone II a világ első olyan mobilja, amely 6.59 hüvelykes, 120 Hz/1 ms-os 10-bites HDR AMOLED kijelzővel érkezik, Delta-E <1 színhűséggel és páratlan érintésérzékeléssel a kiemelkedő vizuális élményekért.

A maratoni csatákat a 6000 mAh-s akkumulátor biztosítja, innovatív, oldaltöltős kialakítással és 30 Wattos ROG HyperCharge töltővel a biztonságos és gyors töltés érdekében.

A ROG Phone II-t az immerzív játékélmény garantálására tervezték, az egyedi, fektetett kialakítással, az AirTrigger II ultrahangos szenzorokkal, Dual Surrounding Vibration technológiával és erőteljes előlapi hangszórókkal. A készülékkel új kiegészítők is érkeznek, mint például a TwinView Dock II az immerzív a kétképernyős játékhoz és a konfigurálható ROG Kunai Gamepad a kézikonzolokhoz hasonló játékélményhez.

Domináns teljesítmény

A ROG Phone II minden helyzetben domináns teljesítményre képes. Ez a világ első gamer okostelefonja, mely a Qualcomm Snapdragon 855 Plus Mobile Platformra épül, akár 2.96 GHz-es sebességgel mely 4%-os gyorsulást hoz a jelenlegi 2,84 GHz-es Snapdragon 855 megoldáshoz képest. Az új fejlesztés Adreno 640 grafikus egysége 15%-kal nagyobb órajelen fut mint a standard Snapdragon 855 megoldása, ezt pedig akár 12 GB memória is kiegészítheti a tökéletes játékélményt garantálva. A ROG Phone II egy olyan erőmű, mely kiemelkedő játékélményt kínál egy hatékony csomagban.

A hosszabb távon fenntartható kiemelkedő teljesítményt a második generációs GameCool II hűtés biztosítja. A dobozban egy új AeroActive Cooler II is helyet kapott újratervezett ventilátorlapátokkal, mely 24 dBA-s zajszintjével akár 4x halkabb, mint az eredeti AeroActive hűtő. Ez a megoldás még nagyobb légáramlást biztosít a ROG Aerodynamic System számára és elfér a csomagban található ROG Phone Aero tokban.

A kimagasló teljesítmény itt még nem ér véget: Az 512 GB-os UFS 3.0 ROM villámgyors adattárolást és elérést biztosít, a 4G LTE Cat 18 letöltési sebessége pedig az 1.2 Gbps-ot is elérheti, míg a WiGig(802.11ad) technológia akár 4.6 Gbps-ra is képes.


Kimagasló vizuális élmény

A ROG Phone II a világ első 6.59 hüvelykes, 120 Hz/1 ms-os 10-bites HDR AMOLED kijelzőjével új szintre emeli a vizuális élményeket és hihetetlenül sima, elmosódásmentes képet kínál. A Delta-E <1 színhűségnek köszönhetően a játékok úgy néznek majd ki, ahogy azokat a fejlesztők megálmodták, a világelső 49 ms-os érintés késleltetéssel pedig a még jobb játékélmény mellett a kompetitív mezőnyben is a legjobbak lehetünk. A különleges képernyő védelméről a Corning® Gorilla® Glass 6 technológia gondoskodik.

Non-stop szórakozás

6000 mAh-s akkumulátorával a ROG Phone II bárhol és bármikor hosszan tartó szórakozást biztosít. A ROG HyperCharge technológia — mely a töltési áramkört a hálózati adapterbe helyezi a telefon helyett. — rövidebb és biztonságosabb töltést biztosít a ROG Phone II számára (58 perc alatt akár 66%-os töltöttség). A PD töltés támogatásnak köszönhetően bármelyik USB Type-C töltővel tölthető a készülék vagy akár más készülékek is tölthetőek a ROG Phone II-vel.

Immerzív játékélmény

A ROG Phone II győzelemre lett tervezve. Az ergonómikus, fektetett kialakítás mellett az AirTrigger II technológia különösen precíz ultrahangos érintésvezérlést kínál mindössze 20 ms-os visszajelzéssel. Az érintést és húzást is támogatja — finomhangolt visszajelzéssel a konzolos gombélményhez és Dual Surrounding Vibration technológiával az erőteljes 3D force-feedback visszajelzéshez. A különleges, oldalra helyezett USB-C töltő és 3.5mm-es audio jack a maratoni játékok alatt is kényelmes használatot eredményeznek. Az előlapi sztereó hangszórók a készülék alsó és felső részén kaptak helyet a tökéletes sztereó hanghatás érdekében, a többantennás WiFi pedig semmilyen helyzetben sem veszít jelet.

Az új TwinView Dock II valódi kétképernyős játékélményt kínál 6.59 hüvelykes FHD+ (2340 x 1080) felbontású AMOLED kijelővel. Ez kiválóan alkalmas az osztott képernyős élő közvetítésre, a kiterjesztett játékmegjelenítésre vagy a csoportos kommunikációra.

A második generációs TwinView dokkoló könnyebb lett és jobb egyensúlyt kínál turbo-fan hűtéssel, valamint 5000 mAh-s extra akkumulátor kapacitással.

A ROG Kunai Gamepad teljes fizikai irányítást biztosít és kiváló kiegészítője a kétképernyős játékélménynek. A kiegészítő három részből áll — a ROG Kunai Bumper, ROG Kunai Controllers és ROG Kunai Holder. A Kunai Controllers-t csatlakoztathatjuk a Kunai Holder-hez, ezzel pedig egy külön gamepad kiegészítőt kapunk. A Kunai Bumper pedig fizikai irányítást tesz lehetővé magán a készüléken.

ELÉRHETŐSÉG

Az ASUS ROG Phone II hazánkban várhatóan 2019 Q3 végén kerül piacra.

FŐBB JELLEMZŐK

  • Domináns teljesítmény: A világ elsőként bejelentett telefonja, mely a 7 nm-es Qualcomm Snapdragon 855 Plus mobil platformot használja, akár 2.96 GHz-es sebességgel, 675 MHz-es Adreno 640 GPU-val
  • Kimagasló vizuális élmény: A világ első 6.59 hüvelykes, 120 Hz/1ms-os 10-bites HDR AMOLED kijelzője Delta-E <1 színhűséggel és páratlan, 49 ms-os érintés késleltetéssel
  • Non-stop szórakozás: Óriási, 6000mAh-s akkumulátor 30 Wattos ROG HyperCharge töltővel a hosszú játékidő és villámgyors töltés jegyében
  • Immerzív játékélmény: Fektetett kialakítás, Dual Surrounding Vibration, előlapi sztereó hangszórók és új moduláris kiegészítők

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: