az-asus-bemutatta-a-zephyrus-duo-15-se-t-es-a-rog-screenpad-plus-t

Az ASUS bemutatta a Zephyrus Duo 15 SE-t és a ROG ScreenPad Plus-t

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a Zephyrus Duo 15 SE modellt, a dupla képernyős gamer laptopjának különleges verzióját. A Zephyrus Duo 15 SE egy továbbfejlesztett 15,6 colos főképernyőt párosít a kritikusok által nagyra tartott ROG ScreenPad Plus-szal, amely érintőképernyős vezérlést kínál egy 14,1 colos másodlagos kijelzőn, ami mindent magasabb szintre emel a gamingtől és streameléstől a tartalomkészítésen át a többfeladatos munkavégzésig.

Az új Zephyrus Duo 15 SE akár új generációs AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU-t és NVIDIA GeForce RTX™ 3080 GPU-t is magában foglalhat. Innovatív AAS Plus hűtőrendszerének újratervezett ventilátorai segítenek eloszlatni az akár 165 W együttes processzorteljesítmény hőjét. A prémium 4K 120 Hz-es panel kompromisszumok nélküli vizuális élményt biztosít a gaminghez ugyanúgy, mint az alkotómunkához, a 300 Hz-es alternatíva pedig esport-szintű sebességet kínál. A RAID-tároló csaknem megduplázza az átviteli sebességet azáltal, hogy a két SSD-t közvetlenül csatlakoztatja a CPU-hoz.

A sokrétűbb konfigurációs lehetőségek pedig szélesebb közönség számára teszik elérhetővé a Zephyrus Duo 15 SE másodlagos képernyőjét. Az összes modell négy hangszórót tartalmaz, Dolby Atmos emeli a hangkimenet minőségét, fejlett zajszűrés tartja tisztán a hangkommunikációt, a médiaelérést microSD-foglalat egyszerűsíti, és a mobilitást a gyorstöltés-támogatás segíti elő valós környezetben. Közös bennük a teljesen fém készülékház is az új Dot Insight esztétikával, ami a professzionális külsőt vegyíti a finom, lézercsiszolt díszítőelemekkel.

ROG ScreenPad Plus

Egy plusz kijelzővel való kiegészítés egyedülálló kihívást jelent az ultravékony formatényező esetében. Minden milliméternyi helyet és grammnyi súlyt mérlegelni kell, miközben a másodlagos képernyőnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy hasznos és kényelmes legyen érintéssel vagy stylus-szal való használathoz. Ezt a fajta kijelzőt az ASUS az eredeti ZenBook Pro Duo-val mutatta be, a ROG pedig magasabb szintre emelte.

A ROG Zephyrus Duo 15 SE ugyanazt a ScreenPad Plus másodlagos kijelzőt egy dönthető alapra helyezi, amitől kényelmesebb és használhatóbb lesz, és egyúttal nagy szívókeresztmetszetet is nyit a hűtőrendszer légáramlását javítva. A laptop felnyitásakor a ROG ScreenPad Plus 13 fokos szögben felemelkedik a megtekintést és az érintőképernyő kezelését egyaránt kényelmesebbé téve. Ezt a folyékony mozgást gondosan koreografáltuk egy testre szabott zsanérral, mely gördülékennyé teszi a kijelző emelkedését. 14,1 colos méretével ez a legnagyobb másodlagos kijelző sorozatgyártású gamer laptopon. Az IPS panel nagy betekintési szöget kínál a készülékház teljes szélességében, tágas extra helyet biztosítva. A ROG azon dolgozik játékfejlesztőkkel és művészekkel, hogy új élményeket hozzanak a ROG ScreenPad Plus-ra. A Techland lelkesen várt Dying Light 2 játéka a másodlagos képernyőre helyezi a csapatcsevegéseket egyszerű megtekintésük érdekében, és érintőképernyős vezérlőket ad a készletelemek és a küldetések közötti gyors váltáshoz. A második képernyős platform megosztása az ASUS ZenBook Pro Duo laptopokkal kompatibilitást kínál az ezekre az eszközökre érkező, nagy teljesítményű ProArt vezérlőpulttal. A ROG „Art of the Duo” nevű vetélkedője is megmutatta, hogyan használhatják a művészek az extra kijelzőt játék ihlette zene és látvány alákeverésére.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: