az-asus-es-a-noctua-bemutatta-az-asus-geforce-rtx-3080-noctua-edition-grafikus-kartyat

Az ASUS és a Noctua bemutatta az ASUS GEFORCE RTX 3080 NOCTUA EDITION grafikus kártyát

AZ ASUS Geforce RTX 3070 Noctua Edition átütő sikere után az ASUS és a NOCTUA újabb grafikus kártyát dobott piacra, mely a közösen kifejlesztett hűtésnek köszönhetően kivételesen csendesre sikerült. Az új ASUS Geforce RTX 3080 Noctua Edition két darab Noctua NF-A12x25 típusú ventilátorral lett felszerelve, emellett egy, a ventilátorokhoz igazított speciális hűtőbordát is kapott, mely lehetővé teszi a csendesebb működést, csendesebben, mint bármely más grafikus káryta ebben a szegmensben. 

"A hűtőbordánk és a Noctua híresen csendes ventilátortechnológiájának szintézise olyan alkotást kovácsolt, mely több, mint ezen részek összessége" - mondta Kent Chien, az ASUS Multimédiás Üzletágának alelnöke és vezérigazgatója, "Ez az inspiráló partnerség a PC-hűtés világszínvonalú képviselőjével áttörést hoz az erős Geforce RTX 3080 Noctua Edition hűtésben, egy olyan vizuális stílussal, mely sehol máshol nem található meg."

"Az első Noctua EWdition grafikus káryta reakciója egyszerűen elsöprő volt, ezért nagy öröm számunkra , hogy folytathatjuk az együttműködést az ASUS-szal" - mondta Roland Mossig, a Noctua vezérigazgatója. " A Geforce RTX 3080 akár 340W-os hőkibocsájtással teljesen más kategória, mint az RTX 3070, de a ventilátortechnológiának és a személyre szabott hűtőbordának köszönhetően ismét sikerült létrehoznunk egy olyan kártyát, amely a komoly GPU teljesítményt és csendes működést ötvözi."  

Az ASUS Geforce RTX 3080 Noctua Edition a Noctua NF-A12x25 120 mm-es ventilátorának köszönhetően jóval csendesebben dolgozik, mint az ASUS TUF Gaming Geforce RTX 3080, ugyanakkor alacsonyabb GPU és memória hőmérsékletet ér el.  Tipikus alutómatikus ventilátorbeállítások mellett a Noctua Edition 4,5 dB(A)-el halkabban működik, miközben 3°C-kal alacsonyabb GPU-hőmérsékletet és 14°C-kal alacsonyabb VRAM-hőmérsékletet ér el. Amikor a ventilátorok maximális fordulatszámon üzemelnek  - a kártya teljes igénybevételekor - ,akkor nyílik az olló, a zajszint 8,6 dB(A) csökkenést jelent. a memória még mindig 12°C-kal hűvösebben működik.

A grafikus kártya kettős BIOS-t tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy véltsanak profilok között a lehető legjobb akusztikai tulajdonság elérése érdekében. A gyártó alapértelmezettként a csendes profilt állította be. A GeForce RTX 3080 Noctua Edition rendelkezik félpasszív móddal (ASUS 0dB technology), amely képes teljesen lekapcsolni a ventilátorokat, ha a GPU hőmérséklete 50 °C alá csökken. Magasabb igénybevételnél, játékok, benchmarkok, a grafikus kártya egy jól szellőző házzal is tud ventilátor nélkül működni alacsony teljesítményigényű alkalmazásoknál, míg játékok és benchmarkok alatt kimondottan alacsony fordulatszámon üzemel. 

További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: