az-asus-republic-of-gamers-a-ces-2022-kiallitason-bejelentette-a-gaming-laptopok-legmodernebb-arzenaljat

Az ASUS Republic of Gamers a CES 2022 kiállításon bejelentette a Gaming Laptopok legmodernebb arzenálját

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) új gamer termékeket jelentett be ma a CES 2022 ROG: The Rise of Gamers bemutató eseményén. Az ASUS Republic of Gamers büszke arra, hogy a technológia élvonalában áll, és ismét izgalmas, új termékeket mutat be egy olyan kor számára, ahol a játék már nem csak hobbi, hanem a mai technológiai megoldások csúcspontja.

A vadonatúj Flow Z13 gamer táblagép a hordozhatóság és sokoldalúság új szintjét emeli a PC-s játékokban, a Zephyrus Duo 16, Zephyrus G14 és Strix sorozatok frissített formavilága pedig továbbfejleszti a már világhírű termékek tudását. A ROG emellett bejelentette az Archer táskasorozatnak új kiegészítőit, valamint az ingyenes ROG Citadel XV digitális élmény új frissítését, ahol az összes új termék elérhető a játékosok számára.

ROG Strix SCAR és Strix G

A vadonatúj ROG Strix SCAR az esport szerelmeseit szem előtt tartva készült, csúcskategóriás alkatrészekkel, Windows 11 Pro rendszerrel, magas képfrissítésű kijelzővel és ROG Intelligent Cooling™ Liquid Metal Conductonaut Extreme funkcióval. Az akár Intel Core i9 12900H CPU-val és RTX 3080 Ti GPU-val rendelkező Strix SCAR-t az eSport játékok gyorsaságához tervezték. A MUX Switch csúcsminőségű GPU-teljesítményt biztosít, a PCIe® 4.0 x4 tároló villámgyors betöltési időket tesz lehetővé, a DDR5 4800 MHz-es RAM pedig rengeteg memóriát biztosít a többfeladatos munkavégzéshez.

A Strix SCAR 15 hüvelykes és 17 hüvelykes modellben kapható, a 15 hüvelykes pedig három IPS-szintű megjelenítési lehetőséget kínál: QHD 240 Hz, Full HD 300 Hz és QHD 165 Hz. A 17 hüvelykes SCAR QHD 240 Hz vagy Full HD 360 Hz felbontást kínál. A Strix SCAR modellek mindegyike támogatja a Dolby Vision® HDR-t a teljes spektrumú látvány érdekében, valamint a kijelző Adaptive-Sync funkcióját, amely lenyűgöző képminőséget biztosít szakadás és akadozás nélkül. A 3 ms-os válaszidő tiszta mozgást biztosít, így a játékosok pixel-tökéletes döntéseket hozhatnak fergeteges tűzharcokban.

A nagyobb trackpad finom szemcsés vezérlést biztosít a precíziós mozgások felett, ha nem hagyományos egeret használ. A sportos pontmátrix stílus, az Aura Sync-kompatibilis, billentyűnkénti RGB-világítás a billentyűzeten és a fénysávon, valamint a testreszabható páncélsapkák gondoskodnak arról, hogy a játékosok kialakíthassák saját stílusukat.

Az új ROG Strix G15 és G17 modelleket akár AMD 6900HX CPU és RTX 3080 Ti GPU is hajthatja, itt is biztosítva a maximális teljesítményt. A G15 Full HD 300Hz és QHD 165Hz megjelenítési lehetőségeket kínál, míg a G17 Full HD 360Hz és QHD 240Hz párost a versenyszerű játékhoz. Az összes Strix G modell támogatja a Dolby Vision-t. Minden kijelző 3 ms-os válaszidővel és adaptív szinkronizálással rendelkezik. A Strix G Eclipse Grey színben, valamint két neonszínben, a Volt Greenben és az Electro Punkban is kiemelkedik a tömegből.

Minden Strix modell négy hangszórós kialakítással és Dolby Atmos ® térhangzással rendelkezik, amely magával ragadó, kristálytiszta és élethű realizmussal kelti életre a hangszíneket a csata hevében. A kétirányú AI zajszűrés kiszűri a háttérzajt a bejövő és a kimenő kommunikáció során, így mindenki hangja hangosan és tisztán szólal meg. Ezenkívül a Strix modellek 90 Wh-s akkumulátorral, valamint 100 W-os Type-C töltéssel rendelkeznek az útközbeni használatra. A WiFi 6E és a 2,5G LAN csúcstechnológiájú hálózatkezelést biztosít minimális késleltetéssel mind a vezetékes, mind a kompatibilis vezeték nélküli hálózatokon.

ROG Zephyrus G14, G15 és M16

A kritikusok által elismert ROG Zephyrus G14 egy erőteljes játékgép stílusos, ultrahordozható formában, számos új fejlesztéssel 2022-re. Az új G14-be Windows 11-es rendszerrel, akár Ryzen 9-es CPU-val és Radeon RX6800S GPU-val érkezik és a többi ROG modellhez hasonlóan megkapta a MUX kapcsolót a lehető legjobb képkocka sebesség érdekében.A folyékony fémmel és egyedi gőzkamrával megoldásokkalvellátott ROG intelligens hűtés kiváló, tartós teljesítményt biztosít ezeknek a csúcskategóriás alkatrészeknek, míg a DDR5 RAM és az 1 TB-os PCIe SSD lehetővé teszi az érzékeny többfeladatos munkavégzést a rendszerben.

Az ultrahordozható csomagban prémium teljesítményre tervezett G14 Eclipse Grey vagy Moonlight White színben kapható, és egy holografikus, fényvisszaverő árnyalatú prizmatikus logóval ellátott névtáblával rendelkezik, amely biztosan felforgatja a fejeket. A fedelet 14 969 precíziós CNC mart furat és 1 449 mini LED is fedi az immár ikonikussá vált AniMe Matrix™ kijelzővel rendelkező modelleken – ez több LED, mint a tavalyi modellnél, így új animációs lehetőségeket kínál, amelyek személyre szabják a gép megjelenését.

A G14 egyben az első ROG laptopok egyike, amely a ROG vadonatúj Nebula kijelzőjével rendelkezik, amely 120 Hz-et kínál QHD-n 500 nites csúcsfényerővel, 100%-os DCI-P3 színskála lefedettséggel és 3 ms válaszidővel – Dolby Vision segítségével. , Adaptive-Sync és Pantone® validálás a lenyűgöző, színpontos élmény érdekében, amely minimálisra csökkenti a akadozást és a szakadást. A kijelzőt 16:10-es képarányra bővítették, ami a hordozhatóság feláldozása nélkül növeli a képernyő tulajdonságait, mivel kis keretei 91%-os képernyő-készülékház arányt kínálnak.

Dolby Atmos, egy 3D mikrofontömb kétirányú mesterséges intelligencia zajszűréssel és ragyogó gyors WiFi 6E teszi teljessé ezt a hordozható erőművet. A ROG Zephyrus G15 és M16 is az AMD, az NVIDIA és az Intel legújabb hardvereivel, DDR5 RAM-mal és WiFi 6E-vel frissült.

ROG Zephyrus Duo 16

A 2022-es ROG Zephyrus Duo 16 az innováció új magasságait éri el a kétkijelzős laptopok terén. A ROG ScreenPad Plus™ egy másodlagos képernyővel bővíti a termelékenységet, a streaming játékmenetet vagy akár a támogatott játékok, például a Dying Light 2 vezérlését. A ScreenPad Plus™ felemelkedik és visszacsúszik, hogy találkozzon az elsődleges kijelzővel, ahogy a laptop kinyílik, köszönhetően az új 4 irányú zsanéros megoldásnak. Az előző generációhoz képest ez csökkenti a szakadékot a két kijelző között, szinte keret nélküli élményt nyújtva az igazi merítéshez.

Ezt a Windows 11-es gépet AMD Ryzen 9 6980HX CPU és NVIDIA RTX 3080 Ti GPU hajtja a csúcskategóriás lóerő érdekében, amelyet egy továbbfejlesztett Liquid Metal Conductonaut Extreme erősít meg, amely 15 fokkal csökkenti a CPU hőmérsékletét a hagyományos hőpasztákhoz képest. A megemelt másodlagos képernyő által létrehozott AAS Plus 2.0 légbeömlő 30%-kal nagyobb légáramlást biztosít a ventilátorok felett, lehetővé téve, hogy ezek a csúcskategóriás alkatrészek hűvösek maradjanak a játékok és kreatív alkalmazások jobb teljesítménye érdekében. A MUX Switch biztosítja, hogy minden lehetséges képkockát megkapjon a versenyhelyzetekben.

A Zephyrus Duo két úttörő panelt kínál a fő kijelzőhöz, és mindkét választásban támogatja a Dolby Visiont. Az első, 2022-es újdonság a ROG Nebula HDR, amely a ROG szabványos Nebula Display összes specifikációjával rendelkezik, de 512 mini LED-es fényerő-szabályozó zónával képes elérni az 1100 nites csúcsfényerőt a lenyűgöző kontraszt és színek érdekében. Ez a QHD, 16:10-es panel 165 Hz-es frissítési frekvenciával büszkélkedhet, és VESA DisplayHDR 1000 tanúsítvánnyal rendelkezik, 100 000:1 kontrasztaránnyal. A tökéletes HDR játékhoz és filmnézéshez a Nebula HDR a legmegfelelőbb kijelző.

A második, a BOE-vel közösen kifejlesztett, vadonatúj ROG-exkluzív kijelző, az úgynevezett Dual Spec panel, amely képes váltani a 4K 120Hz és a Full HD 240Hz között, így a játékosok eldönthetik, hogy a felbontást vagy a képkockasebességet részesítsék előnyben játékonként vagy alkalmazásonként. A pixelgyorsítási technológia villámgyors felskálázást biztosít Full HD módban a kristálytiszta képekért versenyképes képsebességgel.

Ez a hihetetlen eszköz a ROG NumberPad technológiájával az érintőpadon, a billentyűzetnél 1,7 mm-es úttal és billentyűnkénti RGB-vel, hat hangszóróval, kettős erőkioltó mélysugárzókkal, Dolby Atmos-szal, nagy felbontású hanggal és kétirányú AI zajszűréssel is rendelkezik. A sok technológia és a két kijelző ellenére a 2022-es Zephyrus Duo 16 kisebb helyet foglal el, mint az előző generáció, és egy 16 hüvelykes kijelzőt illeszt a hagyományosan 15 hüvelykes laptopokhoz méretezett házba.

ROG Flow Z13, X13, és XG Mobile

A ROG Flow Z13 még tovább szűkíti a kompakt Flow sorozatot a világ legerősebb gamer táblagépével. A Windows 11 operációs rendszerrel, akár Intel Core i9-12900H CPU-val és NVIDIA RTX 3050 Ti GPU-val és 5200 MHz-es LPDDR5 memóriával rendelkező táblagép rengeteg játékra vágyó lóerőt tartalmaz egy ultravékony és könnyű házban.Ezeket a specifikációkat tovább erősíti az 1 TB PCIe® SSD tárhely, a MUX kapcsoló, az egyedi hűtés és a C típusú USB-n keresztüli gyorstöltés.

A Flow Z13 két megjelenítési lehetőséget kínál: egy 4K 60 Hz-es kijelzőt 85%-os DCI-P3 lefedettséggel, vagy egy Full HD 120 Hz-es képernyőt 100%-os sRGB lefedettséggel. Mindkét kijelző 16:10-es, az érintőképernyőn Corning® Gorilla® üvegvédelemmel, Adaptive-Sync-tel, 500 nites csúcsfényerővel és Pantone® érvényesítéssel a pontos színek érdekében. Mindkét Flow Z13 modell Dolby Vision funkcióval rendelkezik a hihetetlen képminőség érdekében.

A Z13 többféleképpen is játszható, a hagyományos egértől (a mellékelt képernyőborító billentyűzettel) az érintős bemenetig vagy a játékvezérlőkig. Mivel a táblagép formai tényezője az összes erős alkatrészt a képernyő mögött, nem pedig a billentyűzet alatt tartalmazza, a ROG Intelligent Cooling megoldás rengeteg friss levegőt kap a tartós teljesítmény érdekében.

A Flow Z13 retro-futurista dizájnját a 20. századi Űrverseny ihlette, de magában foglalja a ROG jövőképét a játékokról: a tökéletes hordozhatóságot. A gép hátulján található CNC-marású ablak egyenesen a gép alaplapjába enged betekintést, a vázat pedig űrhajók által ihletett megmunkálás borítja. A beépített támaszték akár 170 fokban is kinyitható, így szinte bármilyen helyzetben optimálisan használható.

A ROG emellett frissítette a Flow X13-at a legújabb hardverekkel 2022-re. Az extra játékerő és az I/O bővítés érdekében a Flow Z13 és X13 egyaránt kompatibilis az XG Mobile külső GPU-családdal. Csatlakoztassa a 2021-es XG Mobile-hoz egy NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 grafikus kártyával, vagy az XG Mobile család idei új tagjához, az AMD új fejlesztéseit is elhozza külső formában természetesen további USB-portokkal, DisplayPort-tal és HDMI-vel, valamint Ethernettel.

ROG Strix GT15 Gaming Desktop

The ROG Strix GT15 kompakt asztali gép is megújult hardverkínálattal rendelkezik majd az idei évre. Számos processzor és grafikus kártya közül lehet majd választani, akár 64GB DDR4-3200 memóriával. A beépített hordozófogantyú és a fejhallgató-akasztó kényelmes szállítást tesz lehetővé a LAN-partikra, az Aura Sync RGB elemek pedig lehetővé teszik, hogy minden játékos megmutassa egyéni stílusát.

ROG Archer Táskák

A laptopokat úgy tervezték, hogy mindenhová magával vigyék, ezért a ROG vadonatúj kiegészítőket is bemutat az Archer táskák és hátizsákok sorozatában. Az Archer Messenger 14 az alapvető elektronikai cikkek szállítására készült, rengeteg kis zsebbel a ROG telefonnak, a hordozható töltőnek és egyéb szükségleteknek, valamint elegendő hely egy 14 hüvelykes laptop számára. Az Archer Backpack 15.6 egy napi felszerelést hordoz, míg a Backpack 17 moduláris rekeszeket használ, amelyeket a felhasználók személyre szabhatnak játék-, fényképező- vagy tartalomkészítő berendezéseikhez, beleértve a dedikált állványszíjat.

Az Archer Weekender 17 extra párnázattal rendelkezik a nagyobb utakhoz, és hátizsákként vagy táskaként hordható, hogy bármilyen helyzethez illeszkedjen. Az alján található víz- és foltálló zseb tökéletes a ruhaneműk számára, míg egy másik zseb a tetején akár 6 órán keresztül is megőrzi a felmelegített ruhadarabokat. Minden Archer hátizsák könnyű, tartós és vízlepergető anyagokat használ, hogy ellenálljon a nehéz igénybevételnek, valamint finom, de feltűnő ROG dizájnelemek az egyedi stílus érdekében.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: