az-asus-republic-of-gamers-bemutatja-a-tartalomkeszitessel-foglalkozo-gamereknek-szant-laptopjait

Az ASUS Republic of Gamers bemutatja a tartalomkészítéssel foglalkozó gamereknek szánt laptopjait

2019. szeptember 04. Herczeg Balázs Laptop/Notebook

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bemutatta a Zephyrus és Strix laptopcsaládok új gleccserkék színű tagjait, melyek újragondolják a gamer laptopok megjelenését és érzetét. Ezeket a laptopokat a gamer közösség számára tervezték, akik a játék mellett streamerként vagy kreatív szakemberként is dolgoznak. A ROG belső kutatása alapján a gamerek a korábbinál szélesebb körű feladatokra használják gépeiket, a médiaszerkesztéstől kezdve a játékstreamelésen át az alkalmazásfejlesztésig, így a ROG elköteleződött amellett, hogy sokoldalú gépeket alkosson az igények kielégítése érdekében.

A világos árnyalat új energiát ad a meglévő eredeti fekete laptop-sorozatnak, valamint hangsúlyozza a ROG elköteleződését a sokoldalú, vonzó látványt nyújtó gamer gépek létrehozása mellett, melyek nagy teljesítményükkel támogatják a professzionális munkavégzést. A Zephyrus S GX502, a Zephyrus M GU502, illetve a Strix G G531 és a G731 modellek új, gleccserkék színárnyalata megtekinthető az IFA Berlin kiállításon 2019. szeptember 6 - 11. között, és a viszonteladók számára még idén elérhetővé válik.

A játéktér megváltoztatása

A ROG segített megformálni a sötét esztétikát, mely az óta egy fogalommá olvadt össze a PC gaming hardverrel. Az eredeti fekete stílus nagyon tetszik a hardcore gamereknek és jól összeillik a profi környezetekkel, de ahogy a gamer közönség növekszik és változik, a színpalettának is fejlődnie kell. A gleccserkék laptopok ugyanazt a hardcore teljesítményt és hasznos funkciókat nyújtják mint fekete társaik, ezúttal viszont világosabb színbe öltöztek, hogy szélesebb közönségnek juttassák el a Republic of Gamers-t.

A Strix G a játékhoz szükséges minden alapvető jellemzőt tartalmazza egy megfizethető, mégis erős csomagban, míg a Zephyrus M és Zephyrus S hibrid erőművek izgalmas élményt nyújtanak a játékhoz és a munkához. Mindegyik modell elérhető akár a 9. generációs Intel Core i7-9750H processzorral, így ezek a gépek gyorsan megbirkóznak a nagy mennyiségű feladatokkal is. Az új, hatmagos processzor egyetlen magon akár 4 GHz-es sebességet is elérhet a Turbo Boost 2.0 technológiával, és a Hyper-Threading akár 12 párhuzamos szálat is biztosíthat a nagy mennyiségű munkák elvégzéséhez.

Az akár 32 GB-os DDR4-2666 memóriával mindegyik gép mesterien kezeli a gamerek és a tartalomkészítők által végzett komoly többfeladatos munkákat. A multimédiás szakemberek gyorsan és hatékonyan dolgozhatnak olyan intenzív projekteken, mint a videószerkesztés és a 3D-renderelés. A gamerek kiváló minőségben streamelhetnek, beszélgethetnek a követőikkel, miközben zökkenőmentesen játszhatják a legújabb játékokat.

Továbbá a Zephyrus S GX502 GPU kapcsolójával választhatnak a G-Sync által támogatott egyenletesebb játék vagy az Optimussal kezelt jobb akkumulátoros üzemidő között, mely egyedülálló lehetőség a gamerek számára, akik a hétköznapi munkához és feladatvégzéshez is használják laptopjukat. Az NVIDIA Optimus technológiája meghosszabbítja az akkumulátor üzemidejét, mivel kikapcsolja a GPU-t, amikor nincs rá szükség, így a GX502 akár négyórányi webböngészést és közel öt órányi videólejátszást is biztosíthat.

Az akkumulátor üzemideje még tovább nyújtható az USB Power Delivery funkciót használó GX502 és GU502 modellekkel. Míg az alapértelmezett 230 W-os adaptert a hardcore játékhoz tervezték, az nehezebb és lényegesen több energiát fogyaszt. A hétköznapi feladatokhoz, mint a webböngészés és az irodai munkavégzés - ahol nincs szükség a dedikált GPU használatára,- a felhasználók mellőzhetik a nehezebb töltőt, és helyette használhatják a 65 W-os, standard Type-C™ adaptert. Az USB Power Delivery növeli az ultrakeskeny Zephyrus laptopok átfogó hordozhatóságát, ellenálló és pehelykönnyű magnézium ötvözetű készülékházával a gamerek számára egyszerűvé válik az utazás, a játék és a feladatvégzés, bárhol is járjanak.

Sebesség - áldozatok nélkül

A kijelzőtechnológia a pixelek olyan vásznát kínálja, amely meghatározó élményt nyújt a felhasználók számára a játékok és alkalmazások használata során. Az élénk színek és az éles részletek mellett a felhasználók folyamatosabbnak érzik a mozgást, és meghatározhatják, milyen tisztán szeretnék érzékelni a mozgásban lévő világot. A gamerek és a tartalomkészítők egyaránt függenek a tiszta vizuális látványtól, ezért a ROG határozottan kitart a legújabb panelek használata mellett.

A Zephyrus S és Zephyrus M modelleket gyárilag kalibrálták a PANTONE® által hitelesített színpontosság biztosításához, amely elengedhetetlen a komoly kreatív munkákhoz. Az IPS szintű kijelzőjük lefedi a teljes sRGB színteret széles betekintési szögből nézve, ami egyszerűvé teszi a képernyő megosztását munkatársakkal és barátokkal. Amikor eljön a játék ideje, a Zephyrus laptopok akár 240 Hz-es képfrissítési arányt biztosítanak, így a gamerek teljes mértékben megtapasztalhatják az őrülten gyors frissítési arányt és a gördülékeny játékmenetet, míg a 3 ms-os GTG-válaszidő élesebb, elmosódásmentes képet garantál. A 15,6 hüvelykes paneleket keskeny, az oldalakon mindössze 6,2 mm-es káva veszi körbe, és a keskeny határok kiválóan működnek az élénk látvánnyal, így elképesztően lenyűgöző élményt biztosítanak.

A gyors kijelző kihasználásához erőteljes GPU-ra van szükség, mely garantálja a képernyő színtelítettségét biztosító frissítési arányt, így a Zephyrus és Strix laptopokban található, élvonalbeli NVIDIA GeForce RTX™ GPU-k kiváló választások ehhez a feladathoz. A Turing™ architektúrán alapulva ezek a GPU-k a magok olyan választékát kínálják, amelyek felgyorsítják a különböző feladatok elvégzéset a hardcore játéktól, a 3D modellezésen keresztül egészen a mélytanulásig. Az egyes ROG laptopokban megtalálható, figyelmesen kialakított Intelligens hűtési rendszerekkel kombinálva ezek a GPU-k a legmagasabb órajel sebességig és teljesítményig kitolhatóak és még azon túl is gördülékenyebb, magas fps értékű játékot, valamint az intenzív GPU-igényes feladatok gyorsabb elvégzését teszik elérhetővé.

A Zephyrus M keskeny készülékháza akár GeForce RTX 2060 típusú dedikált grafikus kártyával hatékony hűtést biztosít, mely lehetővé teszi az 1435MHz-re történő túlhúzást 90W-on Turbo módban a ROG Boosttal, míg a Strix G és Zephyrus S modellek akár GeForce RTX 2070 grafikus kártyája garantálja a gyors pixeleket az egyenletes képfrissítés érdekében, amely elengedhetetlen az erőforrásigényes AAA játékokhoz.

Készítőknek szánt gépek

Az ezekbe az új, gleccserkék laptopokba beszerelt GeForce RTX 2060 és RTX 2070 GPU-k Creator Ready meghajtó-programjai fokozzák a teljesítményt az olyan kreatív alkalmazások és programok használatához, mint az Adobe Creative csomag, a CINEMA 4D, és az Unreal Engine.

A grafikusoktól és 3D animátoroktól kezdve a játéktervezőkig és videószerkesztőkig bárki felgyorsíthatja a munkát ezekkel az illesztőprogramokkal, amelyek maximális teljesítményt és stabilitást garantálnak az NVIDIA kiterjedt, többalkalmazásos, kreatív munkafolyamat-tesztelésének köszönhetően. A ROG gépekre már előre telepítették ezeket az illesztőprogramokat, így képesek jobban kiszolgálni a művészekből, streamelő játékosokból és tartalomkészítőkből álló, egyre növekvő közösség tagjait.

ELÉRHETŐSÉG

Az új ASUS ROG Zephyrus S GX502, a Zephyrus M GU502, illetve a ROG Strix G G531 és G731 modellek még idén piacra kerülnek. További tájékoztatásért, kérjük, keresd fel a helyi ASUS képviseletet.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter