az-asus-republic-of-gamers-bemutatta-a-rog-phone-3-at

Az ASUS Republic of Gamers bemutatta a ROG Phone 3-at

2020. július 23. Herczeg Balázs Telefon

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bejelentette az új ROG Phone 3 sorozatot, a világ legerősebb és legizgalmasabb gamer okostelefonjának legújabb generációját. A sorozat magában foglalja a vezető ROG Phone 3-at és a ROG Phone 3 Strix változatot.

A ROG Phone 3, ez a minden eddiginél erősebb ROG telefon, a legújabb Qualcomm® Snapdragon™ 865 Plus 5G mobil processzort alkalmazza fejlett 5G mobil kommunikációval és Qualcomm Snapdragon Elite Gaming™ képességekkel. A továbbfejlesztett GameCool 3 hűtőrendszerrel ellátott ROG Phone 3 kialakítása folyamatos és kiemelkedően gördülékeny teljesítménnyel biztosít maximális mobilos játékélményt.

A 144 Hz / 1 ms-os AMOLED 6,59 colos kijelző egynél kisebb Delta-E színhelyességet garantál az élénk és pontos képekhez, az iparágvezető 25 milliszekundumos érintési késleltetés pedig szinte azonnali érintési reakciót tesz lehetővé. A 10-bites kijelző HDR10+ nagy dinamikatartományú tartalmat is támogat, amivel tökéletes vizuális realizmust kínál.

A jellegzetes ROG Phone 3 kialakítás megőrizte elődei alapvető gamercentrikus előnyeit, beleértve az egyedi, oldalra szerelt töltőcsatlakozást és a brutális, 6000 mAh-s akkumulátort. Az intuitív AirTrigger 3 rendszer mostantól mozgásérzékelőt is tartalmaz a programozható ultrahangos érintésérzékelők mellett, így még több lehetőséget kínál a gamereknek az események vezérlésére. Az X Mode teljesítményoptimalizáló szoftver már több rendszerparaméter beállítását is támogatja, így minden eddiginél könnyebb kiaknázni a ROG Phone 3 maximális teljesítményét. 

A sorozat magában foglalja az izgalmas, új ROG Phone 3 Strix változatot is, amely ugyanazokkal a hihetetlenül gamercentrikus jellemzőkkel rendelkezik, mint a ROG Phone 3. Snapdragon 865 mobil processzor hajtja, 256 GB UFS 3.1 ROM és 8 GB LPDDR5 RAM támogatásával. 

Abszolút erő 

A ROG Phone 3, ez a minden eddiginél erősebb ROG telefon, a legújabb Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G mobil processzort használja, amely elképesztő, több gigabites 5G-s kapcsolatot és fejlett WiFi 6 teljesítményt; asztali számítógép szintű, rendkívül valóságszerű grafikájú gaminget; professzionális színvonalú, nagy felbontású fotózást, és intuitív AI-élményeket tesz lehetővé. A ROG Phone 3 alkalmazza a Snapdragon Elite Gaming technológiát is, amely hosszabb időn át képes kiemelkedően gördülékeny HDR gaming élményt nyújtani, állandó teljesítmény mellett. 

Akár 16 GB-nyi legújabb LPDDR5 RAM-mal és akár 512 GB-nyi ultragyors UFS 3.1 ROM-mal a ROG Phone 3 átfogó teljesítmény tekintetében a legjobbat nyújtja, így a gamereknek szuper-gördülékeny játékélményben lehet részük, minden korlátozás és kompromisszum nélkül. 

A továbbfejlesztett X Mode teljesítményoptimalizáló szoftver mostantól lehetővé teszi különféle rendszerparaméterek testreszabását, hogy bármilyen gaming vagy felhasználási forgatókönyvhöz illeszkedhessenek. A gondosan az optimális teljesítményhez kalibrált alapértelmezett értékek mellett a komoly gamerek most minden eddiginél könnyebben szabadíthatják fel a ROG Phone 3 maximális teljesítményét. 

A továbbfejlesztett GameCool 3 hűtőrendszer átalakított 3D gőzkamrával rendelkezik, hőleadást maximalizáló nagy grafitfóliát alkalmaz a képernyő mögött, és megnövelt méretű hűtőbordájának precíz elrendezése által kiküszöböli a forró pontokat. Az új hűtőrendszer a mobileszközökön elérhető leghatékonyabb hőelvezetési megoldások egyike, ami képes elvezetni és eloszlatni a teljes sebességű működés során keletkező hőt a hátlap speciálisan kialakított szellőzőnyílásain keresztül. Ez lehetővé teszi a ROG Phone 3 számára, hogy könnyedén fenntartsa csúcsteljesítményét a leghevesebb játékmenetek során is, kiküszöbölve a throttling jelenségét, hogy a gamerek számára szakértői előnyt biztosítson a versenytársakkal szemben. A maratoni játékmenetek során szükséges extra hűtés érdekében teljesen átalakítottuk az új AeroActive Cooler 3 felcsatolható külső ventilátorkiegészítőt, hogy nagyobb légáramot biztosítson a ház forró pontjaihoz, ami elképesztő mértékben csökkentette a hőmérsékletet a nagyobb és tartósabb teljesítmény érdekében. 

Az úttörően új ROG HyperFusion technológia a többantennás WiFi-vel és az 5G-vel kombinálva lehetővé teszi az egyidejű csatlakozást a Wi-Fi és a mobilhálózatra, és intelligensen irányít át a mindenkori legjobb jelre. Ez lehetővé teszi a mobilos gamerek számára, hogy mindenkor a lehető legerősebb jelhez jussanak a megszakítás nélküli kapcsolat érdekében.
Lenyűgöző vizuális élmény
A ROG Phone 3 egy lenyűgöző, 144 Hz / 1 ms-os AMOLED 10-bites kijelzővel rendelkezik. Ezt egy iparági vezető 270 Hz-es érintési mintavételi frekvenciával kombináltuk, ami drámai mértékben és példátlanul, 25 ms-ra csökkenti az érintési késleltetést, biztosítva a rendkívüli válaszkészséget a nyerő sorozat fenntartásához. Annak biztosítása érdekében, hogy a vizuális élmények a ROG Phone 3-on pontosan úgy jelenjenek meg, amilyenre a fejlesztő megtervezte, minden kijelzőnk gondosan színkalibrált, hogy a Delta-E színhelyesség értéke egynél kisebb legyen – ez teszi ezt a kijelzőt az okostelefonon elérhető legpontosabb színhelyességű kijelzők egyikévé. A telefon HDR10+ nagy dinamikatartományú tartalmat is támogat a rendkívül valósághű képekért. Annak érdekében, hogy a kifogástalan vizuális élmény közben minimalizálja a szem kifáradását, a ROG Phone 3 kiérdemli a TÜV Rheinland alacsony kékfénykibocsátási (hardver megoldás) és villódzásmentességi tanúsítványait. 

Gigantikus akkumulátor 

A ROG Phone 3 brutális, 6000 mAh-s akkumulátorára még a leghosszabb csaták során is bátran támaszkodhatsz. Több passzív energiamegtakarító mechanizmust alkalmaz, köztük egy exkluzív hibernáló funkciót, amely proaktívan korlátozhatja egyes kiválasztott alkalmazások háttéradatainak mennyiségét és energiafelhasználását. Ezek a mechanizmusok jelentősen meghosszabbítják a töltések közötti időt, és növelik az akkumulátor élettartamát is. 

Gamerek készítették, gamerek számára 

Teljesen magával ragadó gaming, tökéletes irányítás mellett; ez volt a ROG Phone 3 tervezési célja, megőrizve elődeinek úttörő, fekvő tájolású, ergonomikus kialakítását.

A továbbfejlesztett AirTrigger 3 technológia extra pontos ultrahangos érintővezérlőket biztosít a telefon élei mentén. Az AirTrigger 3 oldalsó érzékelőinek kézmozdulat-felismerő képességeit továbbfejlesztettük, beleértve az újonnan hozzáadott söprő mozdulatot és a kettéosztott gomb emulációját, így a gamerek konzolszintű játékélményhez jutnak. Van egy vadonatúj mozgásérzékelő is, amely újabb kézmozdulattal egészíti ki az arzenált, lehetővé téve, hogy a gamerek az eszköz rázásával vezéreljék az eseményeket: ez egy teljesen új módja az eszköz kezelésének. Az AirTrigger 3 biztosítja a gamerek számára a gamer okostelefonokon elérhető legjobb kezelőszerveket, és nagyon magasra teszi a lécet a versenytársak számára. 

Az egyedülálló, oldalra szerelt USB-C® töltőcsatlakozóval anélkül tarthatják feltöltve akkumulátorukat a felhasználók, hogy az elrontaná a stílusukat gaming közben. A csatlakozó olyan kiegészítőket is fogad, mint például az AeroActive Cooler 3, amely átmenő USB-C csatlakozóval és 3,5 mm-es audio jack aljzattal rendelkezik, valamint egy új kitámasztóval a hátulján, ami megtámasztja az asztalon a ROG Phone 3-at a jobb nézhetőség és játékélmény érdekében. 

A ROG Phone 3 audioteljesítménye is jelentősen javult, amelyet a Dirac audioszakértőivel együttműködve hangoltunk be. Mostantól egy dedikált Game hangzásmód is rendelkezésre áll, amely tovább javítja a játékon belüli hanghatásokat a magával ragadó gaming érdekében. A telefon tetején és alján elhelyezett nagy teljesítményű, dupla, előlapi, feléd irányuló hangszóró most gazdagabb és részletesebb hangzást képes közvetíteni, ezáltal tökéletes sztereo hangképet biztosít fekvő tájolási módban. A ROG Phone 3 támogatja a Qualcomm aptX™ Adaptive technológiát is a Bluetooth®-csatlakozáson keresztüli alacsony késleltetésű, jó minőségű hangzás érdekében. 

A ROG Phone 3 bemutatja A ROG Connect-et, mely egy az Armoury Crate alkalmazásból elérhető új online közösség, amelyhez a ROG Phone 3 tulajdonosok csatlakozhatnak, és itt játszhatnak barátaikkal vagy csapatokkal, vagy akár elkápráztathatják a tömeget a zseniális játékmeneteikről feltöltött felvételeikkel és képernyőképeikkel. A ROG Phone 3 a legjobb megosztási és közösségi élményeket biztosítja a gamerek számára. 

A ROG Phone 3 moduláris kiegészítőinek egyedülálló választékában megtalálható az új moduláris ROG Kunai 3 Gamepad, amely fizikai, konzolos gamepad-vezérlőelemekkel ruházza fel a ROG Phone 3-at; emellett rendelkezésre áll az új ROG Lighting Armor tok a lenyűgöző megjelenéshez; és a ROG Clip, amivel a telefont a kiválasztott konzolvezérlőkhöz rögzítheted a maximális mobilos játékélmény érdekében.

A ROG Phone 3 kibővíthető az új TwinView Dock 3-mal is, hogy valós 144 Hz-es duplaképernyős gaminget kínáljon, a mobil asztali dokkolóval pedig asztali billentyűzet és egér csatlakoztatható hozzá a desktop-szintű gaming élményhez egy külső TV-n vagy monitoron. 

Továbbá, a ROG Phone 3 büszkén működik együtt a Stadia-val és az Unity-vel egy valóban integrált gaming-ökoszisztéma létrehozása érdekében. Együttműködésünk arra törekszik, hogy egy teljesebb mobilos játékélményt teremtsünk a ma gamerei számára azáltal, hogy kedvenc gaming tartalmukkal látjuk el őket utazás közben.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: