az-enermax-bejelentette-digifanless-550w-tapegyseget/2015/03/05

Az Enermax bejelentette Digifanless 550W tápegységét

2015. március 05. Kocsis Bence

Az Enermax az 1990-es piacon történő megjelenése óta folyamatosan úttörő szerepet tölt be a tápegység piacon. Az Enermax az informatikai köztudatban a minőség és teljesítmény szinonímája. A cég fennállásának 25. évfordulójára egy újabb remekművel örvendezteti meg a felhasználókat. A Digifanless 550W az első digitális ventilátor nélküli tápegység a piacon. A passzív hűtőrendszer lehetővé teszi hogy a PC (természetesen a többi alkatrésztől függően) 0 dBA zajszinten működhessen. A tartós, kiváló minőségű alkatrészeknek köszönhetően tudták elérni a ventilátor nélküli kialakítást és a 93%-os (80+ Platinum minősítést) hatékonyságot, tartósan stabil kimeneti teljesítmény mellett.

digifanless01

A Digifanless 550W fel van szerelve egy digitális interfésszel, mely lehetővé teszi a legfontosabb teljesítmény értékek ellenőrzését a ZDPMS szoftver segítségével. A tápegység emellett még olyan extrával is rendelkezik, mint a moduláris kábel-kialakítás, ami megkönnyíti a kábelrendezést a számítógépházban.

digifanless02
A tápegység megbízható működéséről a japán kondenzátorok, nagy teljesítményű tranzisztorok gondoskodnak. A keletkezett hő feldolgozását a nagy sűrűségű alumínium hűtőbordák látják el. Ezek együtt passzív hűtés mellett biztosítják a napi 24 órás terhelés  (40 fokos külső hőmérséklet mellett) a folyamatos stabil működést. Az Enermax "Copper Bridge Array" technológiája jelentősen csökkenti az elektromos ellenállást, javítja a feszültség szabályozást és maximalizálja a hatékonyságot.
digifanless03
.
A Zero-Load Design biztosítja a teljes kompatibilitást a legújabb C6/C7 energiatakarékossági modokkal az INtel és AMD processzorok esetében, így stabil teljesítményt ad még extrém dinamikus terhelés esetében is.
Az említett ZDPMS szoftver (melynek segítségével elkerülhető a rendszer leállása) rendelkezik egy energiafogyasztás kalkulátorral. Csak meg kell adni az villamosenergia árat és a program becslés után kiszámítja a villamosenergia költséget adott időintervallumra.
A tápegység értékesítése a CEBIT rendezvéby után indul (március 16-20.) és körülbelül 200 eurós áron kerül a boltok polcaira.

Írta: Kocsis Bence