az-evga-bemutatta-uj-gamer-billentyuzeteit-es-egereit

Az EVGA bemutatta új gamer billentyűzeteit és egereit

2021. február 10. Kocsis Bence Periféria hírek

Az EVGA a napokban bemutatta Z20 és Z15 sorozatú gamer billentyűzeteit és X20, X17 és X névre keresztelt egereit. A Z20 és Z15 billentyűzeteket a gyártó 32 bites Arm Cortex-M33 maggal rendelkező processzorral látták el, ami képessé teszi a perifáriákat a 4K Hz működésre, mely 4x gyorsabb reakciót jelent, mint a hagyományos billentyűzetek tudása. A billentyűzeteken 5 darab dedikált Macro E gomb kapott helyet, mely az UNLEASH RGB szoftveren keresztül testreszabható. Ezen felül a dedikálkt hangerőszabályzó henger és a média gombok teljes kézi vezérlést tesznek lehetővé. 

Az EVGA Z20 Elite gombonkénti RGB világítással rendelkezik, melyet az elhelyezett gombbal testre is szabhatunk és mélyebben az EVGA UNLEASHED RGB szoftverrel konfigurálhatunk, billentyű kombinációval pedig a fényerőt is egy mozdulattal állíthatjuk. A Z20 billentyűzet ToF közelségérzékelővel lett ellátva, az ébredéshez és az alváshoz. Ami a mechanikus kapcsolókat illeti, Light Strike LK optikai kapcsolókról beszélhetünk,  melyek 1,5 mm-es úttal rendelkeznek ami 25%-al alacsonyabb reakció időt jelent, mint a hagyományos mechanikus kapcsolóké. A Z15 esetében lehetőség van a kapcsolók cseréjére, így választhatunk a Kailh Speed Silver lineáris és Kailh Speed Bronze clicky mechanikus kapcsolók között a kívánt visszajezés érdekében. 

Az EVGA a világ első tripla szenzorral ellátott egerét dobja piacra. A dual LOD szenzor mellett az X20 esetében egy Pixart 3335, míg az X17 esetében egy Pixart 3389 kerültr beszerelésre. A legtöbb gamer egér az elsődleges érzékelőt, vagy a kiegészítő LOD-ot használja a felemelkedési távolság érzékelésére. Ez a rendszer egy speciális algoritmus segítségével érzékeli azt a helyzetet, amikor az egér nem érinti az egérpadot. Ez az Array Tech algoritmos 0,4 és 3 mm közötti távolságban képes érzékelni az egér mozdulatait, így dinamikusan állítja be a kikapcsolási magasságot. Ez a kikapcsolási magasság az UNLEASHED RGB szoftver segítségével testreszabható. Az egerek zökkenőmentes csúszásáról a PTFE-ből készült lábak gondoskodnak, bármilyen felületen könnyedén surrannak. Az egerek világítása, gombvezérlése ugyancsak a szoftver segítségével konfigurálható. 

Az EVGA újdonságairól, főleg az egerek specifikációjáról a gyártó oldalán bővebben olvashattok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: