az-igazi-elit-alakulat-company-of-heroes-2/2013/07/22

Az igazi elit alakulat: Company of Heroes 2

2013. július 22. Teszt mathy

7 év és a Relic Entertainment teljes tudása kellett ahhoz, hogy megszülessen a várva várt folytatás!

Korábban kaptunk már singleplayer, és multiplayer demot/bétát. De valahogy a nemrégiben megjelent teljes verzió ezt is felül tudja még múlni!

A játék maga teljesen úgy néz ki mint ha csak egy nagyszerű II. világháborús filmet néznénk. A karakterek mozgása, a fények, a lenyűgöző grafika mind-mind azt sugallja nekünk, hogy igenis keményen dolgozott a Relic Entertainment. Egészen 1941-től 1945-ig végig kisérhetjük a háború fontosabb eseményeit.

coh2_ui_screenshot

Elég sok elemet emeltek át az első részből, viszont nagyon sok újítást is tettek bele ezzel együtt. Aki netán nem játszott volna az első résszel annak sem kell csüggednie, hiszen remek tutorial móddal indul a játék.

A játékban helyet foglalt a légi segítség kérése is, így ha nagyon nem bírunk az ellenséggel kérhetünk bombázást is, vagy akár zárótüzet. Időjárás is helyet kapott a játékban, így egy nagyobb hóviharban szinte csak tapogatózva tudunk menni. Szükségünk van tűzre is mert a katonák kihűlnek, és meghalnak. Építhetünk menedék házakat is és ez által védhetjük is őket. Elég hosszúra sikeredett a kampány része, de ne feledkezzünk meg arról, hogy helyet kapott a játékban multiplayer is.

Company-of-Heroes-2

A multiplayer rész gyakorlatilag ugyan azokon az elemeken épül mint a singleplayer. Csak itt ellenörzőpontokat kell elfoglalni és az nyer aki a legtöbb bázist foglalta el. Játszhatunk a Szovjetekel is és a Németek oldalon is próbára tehetjük magunkat!  Helyet kapott a játékban szint fejlődés is. A  Relic Entertainment próbálta nekünk a lehető legjobbat nyújtani, és a Company of Heroes 2-t az Essence nevű motor hajtja, DirectX 11es támogatással és tökéletesen optimizálva került ki a kezeik közül.

company-of-heroes-2-multiplayer-trailer

De bármennyire is igyekeztek a CoH 2 nem lett teljesen hibátlan játék, néhol kicsit fura a mesterséges intelligencia, és többnyire ugyan azokat a csatákat élhetjük át újra, mint korábban. De ettől függetlenül az tény is való, hogy hatalmasat alkottak a készítők és hosszú-hosszú időre a top listák élén lesz még a játék!

Nem csak a tankokat, hanem a járműveket is ellehet foglalni, így még érdekesebb csatákat lehet vívni!

Ahol tudták ott a valós fegyverhangokat vettek fel, és tettek bele a játékba! Úgy bizony! Tehát tessék majd maximumra venni a hangerőt, hogy minél jobban beleéljük magunkat az így is elégé valósághűnek kinéző játékba!

Ha leszakad a hó ugye nem könnyű vezetni egy személygépjárművet sem. Úgy a tankot sem könnyű, hiszen ide-oda csúszkál a jégen, szóval jobb vigyázni a gázzal és a kormánnyal!

6 tagú az alap gyalogos osztag, ami tud gránátot dobni és fejleszthető rá könnyű géppuska. 4 tagú hadmérnök osztag mely felszerelhető lángszóróval és tud robbanószerkezeteket telepíteni.

A CoH: Online-t azért szüntették meg, hogy ne kelljen az erőforrásokat megosztani.

Nagy pozitívum a játékban:

Hosszú játék idő (itt értem a single-, multiplayer egyben)

Jól optimizált

Negatívum:

Az előző játékban látottakat újra játszunk, csak picit más környezetben.

Néha fura AI.

Értékelés

Játékélmény: 9.5/10

Hangok: 8/10

AI: 7/10

Szavatosság: 10/10

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Em4fdMCucbw[/youtube]

Írta: Teszt mathy