az-lg-g3-beat-uj-mercet-allit-a-kozepkategorias-keszulekeknek/2014/07/17

Az LG G3 Beat új mércét állít a középkategóriás készülékeknek

2014. július 17. Gosztonyi Adorján

Az LG Electronics (LG) bejelentette az LG G3 Beat okostelefont, amely a várva várt LG G3 készülék középkategóriás változata. Az LG G3 Beat okostelefonra a G3-hoz hasonló prémium felhasználói élmény, kifinomult Floating Arc fémes kialakítás, valamint lézeres automatikus élességállítás jellemző; ám mindez egy 5,0 hüvelykes, vékony keretes kijelzővel rendelkező, kompaktabb készülékben érkezik, amely ezáltal magasabb szintet képvisel a hasonló árú középkategóriás eszközökhöz képest.

LG G3 Beat 3

Az LG G3 Beat az alacsony és középkategóriás okostelefon-vásárlók egyre növekvő piaci szegmensét szólítja meg, akik egy olyan készüléket szeretnének magukkal hordozni, amely kompaktabb kialakítással, ugyanakkor a legnépszerűbb alkalmazások futtatásához kellő teljesítménnyel rendelkezik. A mobileszközök piacán megfigyelhető, gyors tempójú technológiai fejlődésnek köszönhetően mára lehetségessé vált egy olyan okostelefon megalkotása, amely mindezekre képes kedvező ár mellett. Az LG G3 Beat úgy őrzi meg a G3 legjobb funkcióit és egyedi jellemzőit, hogy közben nem köt kompromisszumokat a használhatóság terén sem.

 Az LG G3 Beat egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kevesebb néha több: a kategóriájában legnagyobbnak számító, 5,0 hüvelykes HD IPS kijelzővel rendelkezik, ráadásul a képernyő házhoz viszonyított aránya 74,1%-os, ami a középkategóriás okostelefonok piacán a legmagasabb érték. Az LG G3 Beat lenyűgözően vékony kerettel, valamint nagy teljesítményű, 2540 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. A készülék ugyanazt a Floating Arc kialakítást kapta, amellyel elsőként az LG G3 büszkélkedhetett. A letisztult, ívelt formaterv és a készülék fokozatosan keskenyedő szélei egyedi megjelenést és kényelmes fogást biztosítanak.

LG G3 Beat 1

„Az okostelefon-gyártók nem hagyhatják figyelmen kívül azt az egyre növekvő piaci szegmenst, amelynek képviselői a kinézet, a funkciók, a teljesítmény és természetesen az ár tökéletes egyensúlyát keresik – fogalmazott Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. – Az LG G3 Beat jól mutatja, hogy elkötelezettek vagyunk a középkategóriás okostelefonok vásárlói iránt, akik egyetlen készülékben szeretnék megkapni a fejlett technológiák, a bevált márka és a nagyszerű innovációk előnyeit, mindezt kedvező áron.”

 Az LG G3 Beat legfontosabb jellemzői:

  • A lézeres automatikus élességállítás (Laser Auto Focus) révén a G3 Beat egy lézersugár használatával megméri a tárgyak és a kamera közötti távolságot, így minden eddiginél gyorsabban tud a fontos pillanatokra fókuszálni.
  • Az érintéssel fényképezés (Touch & Shoot) jóvoltából az élességállításhoz és a fénykép elkészítéséhez elegendő megérinteni a kívánt pontot a kijelzőn, így a kétlépéses művelet immáron egyetlen mozdulattal végrehajtható.
  • A kézmozdulattal történő fényképezés révén a felhasználónak elég ökölbe szorítani a kezét a kijelző előtt, hogy automatikusan elindítson egy 3 másodperces visszaszámlálást a felvétel elkészítése előtt.
  • Az intelligens billentyűzet megtanulja a felhasználó írási stílusát, ami gyorsabb szövegbevitelt eredményez, 75%-kal kevesebb hibával.
  • A QuickMemo+ funkció használatával kreatív módon lehet jegyzetelni és rajzolni.
LG G3 Beat 2

Az LG G3 Beat július 18-án kerül piacra Dél-Koreában, majd az azt követő hetekben jelenik meg Európában és a FÁK országaiban. Az LG G3 Beat Európában és a FÁK országaiban LG G3 S néven lesz kapható. Az árakkal és az elérhetőséggel kapcsolatos részletek adott országban kerülnek bejelentésre a termékbevezetés idején.

Fő paraméterek:

  • Chipkészlet: 1,2 GHz-es négymagos Qualcomm® Snapdragon™ 400 processzorKijelző: 5,0 hüvelykes HD IPS (1280 x 720, 294 ppi)
  • Memória: 8 GB / 1 GB RAM / MicroSD-foglalat
  • Kamera: 8 MP lézeres automatikus élességállítással (hátsó) / 1,3 MP (elülső)
  • Akkumulátor: 2540 mAh (cserélhető)
  • Operációs rendszer: Android 4.4.2 KitKat
  • Méret: 137,7 x 69,6 x 10,3 mm
  • Tömeg: 134 g
  • Hálózat: 4G LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
  • Csatlakoztatási lehetőségek: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS/Glonass, NFC, USB 2.0
  • Színek: Fémes fekete, selyemfehér, csillogó arany
  • Egyéb: Érintéssel fényképezés, intelligens billentyűzet, QuickMemo+, kézmozdulattal történő fényképezés
lg-logo

Írta: Gosztonyi Adorján