az-msi-bemutatta-a-gtx-780-lightinig-videokartyat/2013/08/28

Az MSI bemutatta a GTX 780 Lightinig videókártyát

2013. augusztus 28. Herczeg Balázs Hardver Hírek

Az MSI leleplezte a régóta várt GTX 780 Lightning vidókártyát! A tuning-mániásoknak ideje lesz egy kis pénzt gyűjteni. 

Az MSI végre hivatalosan is bemutatta a GeForce GTX 780 LIGHTNING videókártyát. A termék egy új, exkluzív Triple Force Architektúrát használ amihez egy úgynevezett Triple Level signals LED  is helyet kapott. A kártya kívülről és belülről is egy forradalmian új dizájnt kapott. Az IKER BIOS és az Enhanced Power Dizájn kombinációja rengeteg lehetőséget ad a Gamereknek és az extrém tuningolóknak. .A nagyobb teljesítmény érdekében 2x16 pines tápkábelekre lesz szükségünk, melyek segítségével hatalmas túlhajtási potenciálra teszünk szert. Ezenkívül a kártya egy GPU Reaktorral rendelkezik  a hátlapon, mely a tápegységünk zaját halkítja, illetve a túlhajtási stabilitást növeli meg.

lightningpr6-1

Az MSI GeForce GTX 780 LIGHTNING Military Class 4 komponensekre épül, melyek szigorú, laboratóriumi vizsgálaton estek át. Az erős komponenseknek hála a kártya hosszú életciklust és kitűnő túlhajtási stabilitást garantál. Továbbá, a népszerű, 3x3 OC Kitek megengedik a gamereknek, hogy hatékonyan figyeljék a kártya státuszát. Az MSI termékek híresek a vezető iparágban a gyártó innovatív R&D-jéról, kiváló teljesítményről, az áramvonalas hűtési dizájnról és a kiváló alkatrészekről és szoftverről. Az MSI GeForce GTX 780 LIGHTNING újra a legerősebb grafikus kártya.

Exkluzív Triple Force Architecture Az új generációja az MSI's GeForce GTX 780 LIGHTNING-nak   Triple Force Architektúrát használ. Ehhez tartozik egy Triple Level Signals LED funkció, TriFrozr Hűtési dizájn független ventilátor irányítási rendszerrel, és egy PureDigital PWM irányító. A Triple Level Signals LED képes zöld, kék és piros fényeket bocsájtani, melyek az eszköz működési szintjétől függnek. Ennek hatására a játékosok teljesen szabályozni tudják a játékaikat, és a túlhajtási folyamataikat.

lightningpr5

Az innovatív TriFrozr Hűtési Dizájn a független ventilátor szabályzóval meghaladja bármelyik hagyományos, vagy egyedi hűtés teljesítményét. ráadásul növeli a GPU, a memória és PWM modulok túlhajtási potenciálját. Az  MSI exkluzív dizájnja Propeller-Pengékre és a Por eltávolító Technológiára épül, melyeket a régebbi modellekből származnak, melyhez 7 darab 8 mm-es SzuperHőcső tartozik a páratlan hűtési teljesítmény eléréséhez. Ezen kívül, a PureDigital PWM szabályzó technológia sokkal stabilabb és pontosabb felszültségi jeleket biztosít a hagyományos dizájnoknál. A PWM reakcióideje rövidebb, amely abban segédkezik, hogy még nagyobb stabilitást érjünk el a legmegterhelőbb helyzetekben is.

lightningpr2 lightningpr3-2

Iker BIOS és Enhanced Power Dizájn kombináció extrém túlhajtási képességekhez Az Iker BIOS tartalmaz egy eredeti, illetve egy túlhajtási BIOS-t. Az eredeti BIOS a felhasználóknak engedélyezi hogy jobb teljesítményt érjenek el a gyári túlhajtásnál, míg a túlhajtási BIOS kifejezetten az extrém LN2 túlhajtásra lett kitalálva. A korlátozások eltörlésével, a GPU képességei drámaian megnövekedett, melynek köszönhetően a felhasználók fel tudják oldani a kártya teljes potenciálját. A továbbfejlesztett tápegység még nagyobb erővel ruházza fel a kártyát, mely sokkal jobb mint az átlagmodellek esetében. A GPU 16 fázissal rendelkezik, amely több mint kétszerese az átlagkártyáknak. A táp memóriája még egy független áramforrással is rendelkezik, amely tovább erősíti a kártya extrém túlhajtási teljesítményét. Nem beszélve arról, hogy az MSI exkluzív GPU reaktorja szűri a zajt, ráadásul nagyobb stabilitást is eredményez.

lightningpr4

Csúcs Military Class komponensek és Kényelmes túlhajtási használhatóság

Az MSI mindig is a csúcs minőségre és stabilitásra hajtott miközben törekszik a legmagasabb teljesítmény eléréséhez. Amikor termékeket terveznek, az MSI a piaci elvárások és igényeket veszi alapul. Az MSI GeForce GTX 780 LIGHTNING a legújabb Military Class 4 komponensekre épül a szériában. A komponensek egy laboratóriumi vizsgálaton estek át, hogy kielégítsék a szabványos katonai 810G-t. Függetlenül attól, hogy alacsony hőmérsékletet, magas DrMOS 4 teljesítményt, kétoldali CopperMOS hűtési dizájnt, rendkívül stabil és tartós Hi-C Cap magokat, a hűtés új SFC polírozott felületét vagy a korrózió álló Sötét Kondenzátorokat vesszük figyelembe, mindegyik szempont biztosítja a LIGHTNING lehetó legjobb stabilitását.

lightningpr1

A 3x3 OC Kitek az információt a kezedbe adják Kifejezetten a túlhajtásra tervezett  3x3 OC Kitek minden rajongóknak kötelező vétel. A készlet engedélyezi a felhasználóknak a GPU feszültségi beállítások, a memória és a PLL állításokat, miközben figyeljük az MSI exkluzív Afterburner szoftverében a GPU, a memória és a MOFSET hőmérsékleteket. A V-Check Pontok hasznosítani tudják a multi méter mérési eredményeit a GPU, a memória és a PLL feszültségi szintjeiről, melyek a felhasználóknak adják a közvetlen kalibrációs adatokat—ez egy olyan funkció, amely garantálja a sikert a legszélsőségesebb túlhajtási eredmények elérése érdekében.

Technikai specifikációk:

  • Modell neve: GTX 780 Lightning
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 780 (GK110)
  • Alap órajel: 980 MHz
  • Boost órajel: 1033 MHz
  • Memória órajel / típusa: 6008 MHz / GDDR5
  • Memória mérete /Bus sebesség: 3072 MB / 384 bit
  • Hűtő dizájn: MSI TriFrozr (2x9cm, 1x8cm)
  • GPU Reaktor: Igen
  • Átlagos terhelési fogyasztás: 250W
  • Kártya méretek: 295 x 128.6 x 51.35 mm

Végfelhasználói ár (US): $749.99.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: