az-ocz-bemutatta-az-uzleti-felhasznaloknak-szant-intrepid-3000-ssd-ket/2013/12/19

Az OCZ bemutatta az üzleti felhasználóknak szánt Intrepid 3000 SSD-ket

2013. december 19. Herczeg Balázs

Az OCZ technology bemutatta az új, vállalati felhasználóknak szánt Intrepid 3000-es SSD szériát. Ezek a leggyorsabb és a legnagyobb kapacitással bíró SATA III-as SSD-k. 

Az OCZ December 12-én leleplezte a legújabb, következő generációs üzleti SSD-it, az Intrepid 3000-es szériájú, vállalati felhasználóknak szánt SATA III-as alapokkal rendelkező SSD-it, melyek az iparág legjobb teljesítményével, illetve konzisztens I/O reakciókkal rendelkezik. A szériában 800GB-os tárhellyel rendelkező SSD-ket is találunk, ennek következtében az Intrepid 3-as sorozat az OCZ legjobb teljesítményű, és legnagyobb kapacitással rendelkező SATA SSD-i. Az Everest 2 Platform által adott lehetőségeket kihasználva, kombinálva az OCZ saját fejlesztésű frimware-jával, a Marvell 88SS9187 vezérlővel, az új széria korszerűsített flash menedzsmenttel illetve megnövelt NAND flash élettartammal rendelkezik, ráadásul 5 év gyártói garancia társul.

intrepid3_front_FLAT

Az SSD igen magas, 520 MB/s szekvenciális olvasási, illetve 470 MB/s szekvenciális írási sebességgel rendelkezik, 91000 ki  és bemeneti művelet per másodperccel (IOPS) rendelkezik véletlenszerű olvasás (4K blokk) esetén, és 40 000 IOPS kapcsolódik a véletlenszerű írási folyamatok esetében (4K blokk). A régebbi OCZ SSD-kkel összehasonlítva az Intrepid 3000-es szériájú SSD-k ötször gyorsabb lankadatlan teljesítménnyel rendelkezik a 4K írási műveletek esetén, kétszer gyorsabb lankadatlan teljesítménnyel a 4K olvasási folyamatok esetén.

Az Interpid 3000 széria továbbfejlesztett eszközökkel rendelkezik annak érdekében, hogy meghosszabbítsák a NAND flash memória élettartamát úgy, hogy közben vállalati szintű kitartást, megbízhatóságot produkál.

  • Erős többszintű BCH hiba javító kódolás (ECC), ami akár 85bit-et is helyre tud hozni 2kb adatban úgy, hogy közben jelentősen csökkenti a javíthatatlan bit-ek hibaarányát;
  • End-to-End adatforgalom védelem, ami adatok integrációját vizsgálja bármilyen helyzetben;
  • In-flight adatvédelem, ami megakadályozza az adatvesztést áramkimaradás esetén;
  • A belső SSD RAID redundancia további biztosítékok kiegészítését produkálja a hagyományos ECC algoritmusoknak, és tovább csökkenti a javíthatatlan bitek hibaarányát;
  • Alacsonyabb írás erősítés, hogy egybetoldjon számos írási kéréseket a befogadótól, miközben minimalizálja a felesleges másolási folyamatokat a kellemetlen adatszektorokon;
  • 256-bit AES titkosítás, hogy tökéletes biztonságban legyenek az adatok
  • További flash menedzsment technikák, mint a  dinamikus és statikus kopás-szintezés, Trim és SMART támogatás
intrepid3_ssd_FLAT

A meghajtók 2,5 colos formában érkeznek kétféle konfigurációban. Az Intrepid 3600-as meghajtók MLC-vel, míg az Intrepid 3800-as meghajtók eMLC-vel érkeznek. Kisebb folyamatok elvégzéséhez, mint az online archiválás, streamelés, és internetböbgészés végrehajtásához az Intrepid 3600 MLC széria jeleti a legjobb alternatívát, míg a főleg írási folyamatok használatához, mint az Online Tranzakciók Számítása, Virtuális Rendszer Infrastruktúra, illetve email szerverek és analizálók működtetéséhez az OCZ Intrepid 3800-as széria jelenti a legjobb megoldást. Természetesen mindkét széria 5 év garanciával rendelkezik.

A két széria 100GB-os, 200GB-os, 400GB-os illetve 800GB-os kapacitással érhető el. Az imént említett SSD-k forgalmazását az OCZ 2014 első negyedévében kezdi el forgalmazni. További információért látogasson el az www.ocz.com/enterprise weboldalra.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter